Thomas Pavitte | Cat Querkles

Eigen aankoop: Ik wilde absoluut dit eens proberen en het was een super succes!

Ik heb zelf dit boek gekocht bij Bol en was super blij verrast toen ik het binnen kreeg, het is zo groot! Had ik absoluut niet verwacht. Ik ben gek op katten, vandaar mijn keuze voor dit boek, maar er zijn nog anderen te koop.

Vond het wel echt heel erg intimiderend toen ik de bladzijdes zag en toen ik ook zag dat je er geen kleurschema bij kreeg…toen schrok ik wel.
Maar dit is wel goed gekomen uiteindelijk. Je krijgt er een uitleg bij (wel in het engels) en eventuele voorbeelden van welke kleuren je het best kunt gebruiken, dan bedoel ik de kleuren van licht tot donker.

Achterin het boek staan de ingekleurde tekeningen zoals ze uiteindelijk moeten worden, let wel…in het grijs (grayscale), de kleuren moet je echt zelf uitzoeken of verzinnen. In mijn geval oranje tinten, want ik ben gek op rode katten!

Zo ziet de lege pagina er uit

Als je de pagina’s bekijkt, zie je allemaal rondjes en daarin heel licht nummers gedrukt. Deze moet je dan aanhouden, mijn tekening bestaat uit 5 kleuren (die je zelf moet uitzoeken) en de nummers zijn van 1 tot 5 steeds lichter gedrukt in de tekening, dit correspondeert met de kleuren, dus van donker naar licht.

Ik ben zelf van zwart naar heel licht creme gegaan met mijn Faber Castell Pitt Artist Brushes. Normaal werk ik altijd van licht naar donker, maar vond het gepast in dit geval andersom te beginnen, de nummers laten oplopen dus.

Het begint al een beetje op een kat te lijken, ik vond het eng…om zomaar te beginnen en had er echt moeite mee om het niet als verkeerde poging te zien, naarmate de kleurplaat meer vorm kreeg ging trouwens die vrees om een fout te maken ook weg. Sterker nog, ik heb wat foutjes gemaakt en dat zie je niet eens in de kleurplaat. Wat trouwens wit moet blijven, daar staat geen nummer bij.

Steeds een kleur erbij en het ziet er steeds meer uit als een kat! Ben helemaal enthousiast geworden, wat heel erg helpt is dat de kleurplaat lekker groot is en daardoor gaat het net allemaal wat makkelijker. Als het te priegelig is, kleurt het niet fijn.

Dit is dan het eindresultaat en ik ben echt helemaal enthousiast van dit boek, echt superleuk om te doen. Zeker als je over je angst heen bent om het te verpesten, want het is echt heel makkelijk en je krijgt een superleuk resultaat!

Eindconclusie:
Dik tevreden met deze aankoop! Echt superleuk om in te kleuren, vooral die cirkels zijn geweldig leuk, daardoor is het net wat anders van het normale kleuren op nummer.
Ik ga er zeker nogmaals in kleuren, vooral omdat het katten zijn, die ik zo leuk vind, alleen ben ik bang dat ze allemaal “rood” worden, misschien toch eens met een heel ander kleurschema kleuren, kijken wat dit als uitkomst geeft.

13 Augustus 2017

Geef een reactie