Maria Trolle | Luna

Het is alweer even geleden dat ik dit prachtige boek heb ontvangen van MUS Creatief voor een recensie, maar het wachten om erin te kleuren was het helemaal waard!

Luna is een prachtig boek, vol met mooie bloemen, dieren en meisjes om in te kleuren, niet alleen het bos is vertegenwoordigd, maar ook onderwater is er heel wat te beleven in dit boek.

Het boek:
Het boek is zoals wij gewend zijn weer super, heerlijk dik crème kleurig papier en prachtige kleurplaten. Achterin vind je weer een register met alle plantnamen en een bladzijde om je kleurmaterialen uit te proberen.’

De omslag is een Hardcover, heerlijk dik en stevig. Een zwarte ondergrond met mooie paars/roze kleuren en een beetje gouden opdruk. Ook de achterkant is met dezelfde kleuren bedrukt en heeft een kleine opsomming van wat je kunt vinden in dit mooie boek. De rug is zwart met zilveren opdruk van de naam van het boek, de artiest en natuurlijk het vertrouwde MUS Creatief logo aan de onderkant.

De bladzijdes blijven mooi plat liggen als je het boek opent, zodat je heerlijk kunt kleuren, zonder dat de andere pagina’s weer terug op je kleurplaat vallen. In dit boek zitten ook weer een aantal pagina’s met een zwarte achtergrond, dit geeft een super leuk effect als je de pagina gekleurd hebt.
De kleurplaten zijn dubbelzijdig bedrukt, van doorbloeden was bij mij geen sprake, maar je kunt je materialen altijd even uitproberen op de testpagina achterin het boek.

Het boek is te koop via de MUS Creatief website en onder andere bij Bruna voor € 16,99

Voor mijn eerste kleurplaat heb ik dan ook een mooie tekening uitgezocht met een zwarte achtergrond, ik wilde even kijken hoe het overkomt als je deze kleurt.

En het viel absoluut niet tegen, deze pagina heb ik gekleurd met mijn nieuwe Derwent Chromaflow potloden, ik had er al een kleuren op nummer kleurplaat mee gekleurd en wilde ze echt even uitproberen op een gewone tekening.
De potloden deden het heel goed op dit papier, ik kan heerlijk lagen kleuren en blenden met de speciale blendingsolie ging ook perfect.

Het papier is uiterst geschikt voor potloden, ik ga er vanuit dat alle potloden het goed doen in dit boek.

Voor de tweede tekening heb ik mijn mooie Faber Castell Pitt Artist Brush pennen tevoorschijn gehaald, voor deze kleine kleurplaat heb ik gekozen voor slechts 3 kleuren, namelijk 239 Lilac, 129 Pink Madder Lake en 223 Deep Red voor wat accenten.

Ook heb ik de achtergrond met de lichtste kleur gekleurd, maar nu in combinatie met een waterbrush. Ik heb met de stift iets gekleurd op een plastic vel en opgenomen met een vochtige waterbrush.

Het papier deed het geweldig! Totaal geen bobbelen door het werken met water.
uiteindelijk is het een hele aparte kleurplaat geworden, ik had al eerder met drie kleuren blauw zoiets gemaakt, maar dit is ineens een heel ander gezicht, valt zeker niet tegen.

Eindconclusie:
Echt weer een heerlijk boek, ik zelf vind de dikke crème kleurige pagina’s erg fijn om op te kleuren, ze zijn goed voor meerdere soorten kleurmaterialen en je kunt er supergoed lagen op kleuren met potlood of zelfs blenden met stiften, zonder dat het papier raar gaat doen.

De tekeningen zijn wederom super lief en leuk om in te kleuren, niet al te druk, met mooie natuurlijke taferelen.

Gebruikte materialen:
Luna | Maria Trolle | MUS Creatief
Faber Castell Pitt Artist Brush Pen
Faber Castell Waterbrush
Kleuren voor Volwassenen Potlood Blendingset
Derwent Chromaflow


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Luna
Maria Trolle
MUS Creatief
Hardcover
November 2020
96 pagina’s
Nederlands
9789045325897
€ 16,99


23 Juni 2022

Geef een reactie