Derwent Lightfast

Begin 2019 heb ik van Derwent-Colourstock een blik met de allereerste 36 nieuwe Derwent Lightfast gekregen om mee te gaan kleuren voor het Derwent-Colourstock Designteam. 
Ik heb een hele dag lang gestuiterd…en tot ver in de toekomst!

Na eerst de color chart gekleurd te hebben had ik al in de gaten dat het een heel bijzonder potlood is.

De potloden zijn heerlijk zacht en romig en kleuren fantastisch, daarnaast blenden ze geweldig met elkaar èn met blendingsolution! 

Ze zijn verkrijgbaar in een blik van 12, 24 , 36, 72 of 100 stuks, de laatste is uitgebracht in de prachtige kist die je aan het eind kunt vinden van deze recensie. 

Als je de eerste 36 reeds hebt aangeschaft, dan kun je uitsluitend in Nederland een blik van 72 aanschaffen, deze bestaat uit de nieuwe 36 potloden met een extra lege tray, zodat je de eerste 36 samen met de nieuwe in één blik kunt bewaren. Geniale zet vind ik dat! 
Zo hoef je niet de 72 aan te schaffen (en heb je niet alles dubbel van de eerste serie),als je die al had aangeschaft…Inmiddels zijn de potloden ook los te krijgen bij de betere hobby winkels. De potloden zijn licht-echt, zoals de naam al zegt en uitgebreid getest. 

De potloden in actie:
Mijn allereerste kleurplaat waar ik met deze potloden aan begon, was een Mandala uit het boek Masja’s Mandala’s van Masja van den Berg. In één woord WAUW! Omdat er nog niet alle uit te komen kleuren in het eerste blik zaten, heb ik een combinatie gekozen die ik dacht dat ze heel goed samen konden. Ik heb gewoon een potlood gepakt en ben begonnen met kleuren, daarna steeds wat andere kleuren/tinten erbij gepakt. Dit is het resultaat. 

Masja’s Mandala’s van Masja van den Berg

Voor mijn volgende project heb ik een PDF kleurplaat van Mariola Budek gepakt en deze met de 36 potloden ingekleurd en ik was prettig verbaasd dat ik zo goed huidskleur kon kleuren met deze kleine selectie van kleuren. Echt super!
Het haar en de rest van de kleurplaat heb ik allemaal met het blik van 36 potloden gekleurd. Blij verrast met het mooie resultaat. 

Cathrina van Mariola Budek

Mijn derde kleurplaat is van Ojkipopart/Krystyna Nowak en komt uit het boek Slavic Beauties. Deze heb ik gekleurd, omdat het een soort van grayscale is en ik het wilde uitproberen. Weer gekleurd met alleen het blik van 36 potloden. Weer heerlijk gekleurd, ik ga er steeds meer en meer lol in krijgen en kan zeggen dat ze momenteel mijn favoriete potloden zijn. 

Slavic Beauties van OjkipopArt/Krystyna Nowak

Begin deze maand kreeg ik de nieuwe 36 potloden in het nieuwe extensie-blik (twee trays van 36 potloden (waarvan één tray met de nieuwe potloden), zodat je beide sets samen in één blik kunt opbergen. 

Kleurplaat vier, dit keer een grayscale mandala van Ellen Wolters (Grayscale Mandalas Coloring Book) en deze heb ik uitsluitend met een selectie uit de tweede set gekleurd, met uitzondering van Mallard Green en White uit set 1.Wauw….

Grayscale Mandalas van Ellen Wolters

Mijn ena-laatste kleurplaat voor deze review komt uit het boek Nocturnes van Anastasia Koldareva en was weer een feestje om te kleuren. Dit maal heb ik de hele set gebruikt om de kleurplaat in te kleuren. Je raad het al….ik ben er helemaal weg van.

Nocturnes van Anastasia Elly Koldareva

Mijn laatste was een kleine tekening uit het boekje Dikke Dames Zomertijd van Julia Woning en deze heb ik uitgeknipt en geplakt in mijn Fernweh Art Journal. 

De dame komt uit het boekje Dikke Dames Zomertijd van Julia Woning

Conclusie:
Ik heb uitgebreid kleurplaten met deze potloden gekleurd en werd steeds meer verliefd op de potloden. Ik ben er werkelijk helemaal weg van en zou ze niet meer kunnen missen. Dikke 10 voor deze potloden! 

De prachtige kist met alle 100 Derwent Lightfast potloden

Met dank aan Derwent-Colourstock voor mijn set potloden…
Met kleurplaten van/uit:
Masja van den Berg – Masja’s Mandala’s 
Mariola Budek – Cathrina PDF kleurplaat
Krystyna Nowak/Ojkipopart – Slavic Beauties
Ellen Wolters – Grayscale Mandalas Coloring Book
Anastasia Koldareva – Nocturnes
Julia Woning – Dikke Dames Zomertijd

Daarnaast heb ik voor de achtergronden veel gebruik gemaakt van PanPastelen de Lightfast heb ik soms gedoezeld met Spectrum Noir Pencil Blendingsolution.

2 Juli 2019

Geef een reactie