Spiropuzzels

“30 verborgen beelden in spiraalvorm om in te kleuren.
Spiraalpuzzels zijn onwijs verslavend. Ze zijn geïnspireerd op de eeuwenoude techniek van het etsen in spiraalvorm.

In ‘Spiropuzzels’ vind je 30 prachtige beelden omgetoverd tot verdraaid moeilijke beeldpuzzels die het uiterste van je geduld vergen. Volg de lijnen van begin tot eind en vul ze met kleur om te ontdekken wat erin verscholen ligt. Varieer met kleurgebruik en kleurverloop om de puzzels een persoonlijke touch te geven, scheur ze daarna uit langs het handige perforatielijntje en lijst ze in!”

Afgelopen week kreeg ik dit boek toegestuurd van MUS Creatief voor een recensie, ik was toen druk bezig met Mijn Bullet Journal Japan, maar ben direct na het maken van die recensie aan dit boek begonnen.

Het boek -ISBN 9789045326290- is Februari 2021 uitgekomen en onder andere te koop bij MUS Creatief, Bruna en Bol en kost € 14,99

Het is een groot boek! Paperback 31 cm x 30 cm x 0,7 cm groot welteverstaan en heeft 64 pagina’s, niet allemaal tekeningen, maar ook een heldere uitleg met voorbeelden en natuurlijk de oplossingen achterin het boek, zodat je alvast als eerste kleurplaat een mooie kunt uitzoeken.
Het papier is mooi dik, dik genoeg om met verschillende materialen op te werken, de softcover is toch lekker dik, maar buigt makkelijk. Dit is vooral handig als je de kleurplaten in het boek blijft kleuren. Bij elke kleurplaat zit een scheurrandje, wat weer handig is voor het kleuren. Zo kun je de kleurplaat eruit halen en dan inkleuren, scheelt wel een hoop poespas met draaien en de “andere kant” van het boek die in de weg zit.

Als je het boek opent, dan zie je de titel pagina als eerste en daarna een handleiding. Wat ik niet wist was namelijk dat je twee uiteindes hebt en dat je aan één van de twee kanten begint, in het midden komen ze samen. Ik was in de veronderstelling dat het een begin en een eind had, dit is handiger.

Daarna volgen de tips en inspiratie pagina’s, super leuke voorbeelden en omdat ik eigenlijk eerst met zwart aan de gang wilde, heeft het mij wel geinspireerd om iets anders te doen.

Natuurlijk vind je achterin ook de oplossingen, op meerdere pagina’s zie je al wat het moet worden, zodat je kunt beginnen met een leuke kleurplaat.

Ik heb maar één kleurplaat gedaan voor deze recensie, waarom? Omdat ik heel enthousiast aan de gang ging, maar ik pijn in mijn ogen en hoofd kreeg, omdat ik te geconcentreerd dicht op mijn kleurplaat was gaan kleuren…

De materialen die ik heb uitgekozen zijn de Sakura GellyRoll pennen in twee metallic/glitter kleuren, ik begon met blauw en heb eerst één ronde gedaan, helemaal tot het midden.

het begin…
alleen blauw
een begin maken met groen

Daarna heb ik de groene gepakt en ben de andere kant op gegaan. Wel in een paar keer, want ik moest gewoon stoppen.

Het eindresultaat is wel heeeeel leuk geworden! Dus het boek hou ik nog even, voor als ik weer eens lekker wil kleuren en niet te veel hoef na te denken over schaduwen en highlights.

Eindconclusie:
Het boek is lekker groot, en de tekeningen zijn echt heel mooi. De lijntjes zijn goed te zien, maar ik was zo geconcentreerd dat ik er wat hoofdpijn van kreeg.

In het begin had ik wat last met “binnen de lijnen” kleuren, maar ik merkte dat het gaandeweg veel beter ging en op het laatst hoefde ik er zelfs niet zoveel meer over na te denken, dus als je wilt oefenen om binnen de lijnen te kleuren, is dit ook een goede oefening.

Het papier is perfect voor dit boek, ook het scheurlijntje is zo goed, dat je makkelijk een kleurplaat eruit kunt halen, scheelt ook weer het boek steeds draaien. Dat was voor mij namelijk wel wat vervelend, want ik wilde persé de tekening in het boek laten…
Draaien doe je heel veel met het kleuren van de tekeningen en ik moet zeggen dat het niet veel lijkt in het begin, maar het eindresultaat mag er zeker wel zijn!

Tip: Hou rekening met het feit dat je misschien een bril nodig hebt (voor de oudere kleurders) of een vergrootglas. Dat scheelt hoofdpijn met kleuren.

Gebruikte Materialen:
Spiropuzzels van MUS Creatief
Sakura GellyRoll pennen in de kleuren groen en blauw metallic


Specificaties:
Naam:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Spiropuzzels
BBNC Uitgevers | MUS Creatief
Paperback
11 Februari 2021
64 pagina’s
Nederlands
9789045326290
€ 14,99


22 Februari 2021

Geef een reactie