Kleurboeken Bibliotheek

In deze rubriek vind je een aantal kleurboeken die ik besproken heb, het zijn geen recensies, maar een persoonlijke beoordeling van bv het papier etc. Alle belangrijke weetjes op een rij.


Hanna Karlzon

Dagdrømmar
Daydreams
Dagdromen

-Ik heb hier de Engelse versie: Daydreams-

Dit is het eerste Kleurboek van de Zweedse artiest/tekenaar Hanna Karlzon, dit boek is in Zweden voor het eerst in mei 2015 uitgekomen.
Daarna is het boek vertaald naar Engels en ook Nederlands en hier uitgebracht.

Het boek staat helemaal vol met allerlei zoogdieren, insecten, vogels, zeedieren, bloemen, paddenstoelen, gezichten en heeft ook een aantal dubbele pagina’s.

De omslag is mooi stevig en heeft een pastelgroene kleur met wat goudkleurige opdruk. De mooie zwarte boek rand heeft een goudkleurige opdruk met de titel en de naam van Hanna erop evenals het logo van de uitgever.

Het papier is van goede kwaliteit en is crèmekleurig. Het papier heeft ook weer een beetje een ‘bite’ dat heel geschikt is voor potloden!
De tekeningen zijn op elke pagina gedrukt, dus dubbelzijdig.
Let er dus goed op met welk medium je gaat kleuren!

Flipthrough:
Chris Cheng

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Sommarnatt
Summer Nights
Zwoele Zomeravonden

-Ik heb hier de Engelse versie: Summer Nights-

Dit is het tweede Kleurboek van de Zweedse artiest/tekenaar Hanna Karlzon, dit boek is in Zweden voor het eerst in mei 2016 uitgekomen.
Daarna is het boek vertaald naar Engels en ook Nederlands en hier uitgebracht.

Het boek staat helemaal vol met allerlei gezichten, een horloge, dieren, sleutels, edelstenen, huizen, bloemen, insecten, kikkers, vissen en bijen. Plus een paar dubbele pagina’s

De omslag is mooi stevig en heeft een zalmroze kleur met wat goudkleurige opdruk. De mooie zwarte boek rand heeft een goudkleurige opdruk met de titel en de naam van Hanna erop evenals het logo van de uitgever.

Het papier is weer van goede kwaliteit en is ook crèmekleurig. Het papier heeft ook weer een beetje een ‘bite’ dat heel geschikt is voor potloden!
De tekeningen zijn op elke pagina gedrukt, dus dubbelzijdig.
Let er dus ook weer goed op met welk medium je gaat kleuren!

Flipthrough:
Colour with Claire

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Magisk Gryning
Magical Dawn
Ochtendgloren

-Ik heb hier de Nederlandse versie: Ochtendgloren-

Dit is alweer het derde Kleurboek van de Zweedse artiest/tekenaar Hanna Karlzon, dit boek is in Zweden voor het eerst in oktober 2016 uitgekomen.
Daarna is het boek vertaald naar Engels en ook Nederlands en hier uitgebracht.

Het boek staat ook deze keer weer helemaal vol met nog meer gezichten, veel edelstenen, mooie flesjes in allerlei vormen en maten, bloemen, paddenstoelen, insecten en vlinders, 1 zandloper, dieren en vogels, enkele sleutels, een zwaan, wat muizen en een paar dubbele pagina kleurplaten.

De omslag is mooi stevig en heeft een lila kleur met behoorlijk wat goudkleurige opdruk. Ook dit boek heeft een mooie zwarte boek-rand met een goudkleurige opdruk met de titel en de naam van Hanna erop evenals het logo van de uitgever. Als je alle boeken naast elkaar zet, ongeacht de taal-versie heb je een prachtig mooi geheel!

Het papier is van goede kwaliteit, maar veel dikker en gladder dan de Engelse versie en is ook crèmekleurig. De tekeningen zijn op elke pagina gedrukt, dus dubbelzijdig.
Ik zou altijd even proberen of het medium waarmee je wilt gaan kleuren doordrukt. Het papier is goed dik, dus ik denk persoonlijk dat je met veel (behalve Markers!!!) mediums veilig in dit Nederlandse boek moet kunt kleuren!
Maarrrrr…altijd eerst even proberen!

Flipthrough:
Always Colouring 🌹

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Tidevarv
Seasons
Tijdperk

-Ik heb hier de Originele Zweedse versie: Tidevarv-

Dit is het vierde Kleurboek van de Zweedse artiest/tekenaar Hanna Karlzon, dit boek is in Zweden voor het eerst in mei 2017 uitgekomen.
Daarna is het boek vertaald naar Engels en ook Nederlands en hier uitgebracht.

Het boek neemt je mee door de vier jaargetijden en staat helemaal vol met
Flesjes, veel gezichten deze keer, vogels en dieren, bloemen, insecten, paddenstoelen, enkele sleutels, wat edelstenen, een prachtige dubbele kerstpagina en nog een paar dubbele pagina’s.

De omslag is mooi stevig en heeft een zacht gele kleur met wat goudkleurige opdruk. De mooie zwarte boek rand heeft een goudkleurige opdruk met de titel en de naam van Hanna erop evenals het logo van de uitgever.
Prachtig als alle boeken naast elkaar staan. Ze zijn namelijk allemaal even groot van afmeting!

Het papier is van goede kwaliteit en is crèmekleurig, maar wel een stuk gladder dan de Engelse en Nederlandse versie.
Het papier is dikker dan de Engelse versie en dunner dan de Nederlandse.
De tekeningen zijn op elke pagina gedrukt, dus dubbelzijdig.

Flipthrough:
Chris Cheng

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Tillsammans
Karakter

-Ik heb hier de Originele Zweedse Tillsammans-

Dit is officieel het vijfde boek van de hand van Hanna Karlzon, het boek kwam in Zweden uit in oktober 2017, officieel zou er geen vertaling komen, maar in begin 2018 is het alsnog uitgekomen in Nederland als Karakter met een roze omslag ipv de originele gele. Het is een Artist Edition, vandaar de andere maat en dikker papier.

De inhoud bestaat dit keer uit gezichten van mooie en sterke dames. 15 tekeningen zijn reeds al eens uitgebracht in de vorige boeken, maar vijf kleurplaten zijn volledig nieuw en alleen voor dit boek getekend.

De omslag is zoals wij gewend zijn van hard karton, dit boek neem ik niet mee in de telling, want dit boek is groter dan de anderen. 29,5 x 20,8 cm.
De kaft is geel van kleur, met wit, zwart en gouden opdruk.
De boeken rand is zwart met een zilveren opdruk met de naam van het boek, de naam Hanna Karlzon en het logo van de drukkerij.

Het papier is super dik, crèmekleurig en eenzijdig bedrukt. Op sommige kleurplaten zie je een paraaf van Hanna staan.
Het voelt super chique aan het papier. Niet al te glad, maar zeker ook niet echt grof.

Flipthrough:
Colour with Claire

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Smyckeskrinet
The Jewelry Box
Juwelenkistje

-Ik heb hier de Nederlandse versie Juwelenkistje-

Dit is het vijfde boek* van de hand van Hanna Karlzon, het boek kwam in Zweden eerst uit in april 2018, daarna als Juwelenkistje in mei 2018 in Nederland en in augustus 2018 in het Engels als The Juwelry Box.

De inhoud bestaat weer uit de welbekende huizen, bloemen, katten, hond, gezichten, insecten, parfumflesjes, edelstenen, juwelen en veel meer.

De omslag is zoals wij gewend zijn van hard materiaal met deze keer een zacht groene kleur met zwart en gouden accenten, ook de achterkant is bedrukt met zwart en goud.
De rand is ook weer van een flexibele zwarte materiaal met gouden opdruk van de titel, naam Hanna Karlzon en het logo van de drukkerij.

Het papier is heerlijk dik, crèmekleurig en voelt heerlijk aan, Smyckeskrinet is een stuk dunner van papier…ook de dikte van het boek is verschillend.
De pagina’s zijn aan twee kanten bedrukt, maar met het dikke papier maak ik mij geen zorgen.
Smyckeskrinet lijkt iets grover van papier dan Juwelenkistje.

Flipthrough:
Colour with Claire

• Tilsammans is niet meegeteld 😉, omdat deze een andere afmeting heeft.
• Dit boek is mij ter beschikking gesteld door BBNC/MUS uitgevers.

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Själsfränder
Soulmates

-Ik heb hier de Nederlandse Soulmates-

Dit is het zesde boek* van de hand van Hanna Karlzon, het boek kwam in Zweden uit als Själsfränder in 2019, daarna als Soulmates in mei 2019 in Nederland.

De inhoud bestaat weer uit de alom bekende gezichten, huizen, bloemen, katten, vissen, insecten, (parfum)flesjes, edelstenen, juwelen, dit boek is uniek, naast de gezichten op de ene pagina, staat het ziels-dier op de andere pagina afgebeeld.

De omslag is zoals wij gewend zijn van hard materiaal met deze keer een zacht blauw/lila kleur met zwart en gouden accenten, ook de achterkant is bedrukt met zwart en goud.
De rand is ook weer van een flexibele zwarte materiaal met gouden opdruk van de titel, naam Hanna Karlzon en het logo van de drukkerij.

Het papier is heerlijk dik, crèmekleurig en voelt heerlijk aan, Själsfränder is een stuk dunner van papier, meer doorschijnend…ook de dikte van het boek is verschillend, de Zweedse is ongeveer 1,5 cm dik en Soulmates is ongeveer 2 cm dik.
De pagina’s zijn aan twee kanten bedrukt, maar met het dikke papier maak ik mij geen zorgen, de Zweedse is meer doorschijnend, dus zie je meer de kleurplaat van de andere kant.
Själsfränder lijkt iets grover van papier dan Soulmates, maar dat is minimaal.

Flipthrough:
Kathcolours33

• Tilsammans is niet meegeteld 😉, omdat deze een andere afmeting heeft.
• Dit boek is mij ter beschikking gesteld door BBNC/MUS uitgevers.

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Midnatts Maskeraden
Middernacht Maskerade

Tekst volgt als de nederlandse uitgave (herdruk) er is…


Klára Marková

Magical Delight
Carovné Lahodnosti

Dit is het eerst boek wat de uit Tsjechië afkomstige en woonachtige Klára Marková in 2016 heeft uitgegeven.

Dit prachtige sprookjesachtige boek staat bomvol met prachtige tekeningen van bloemen, bomen, kastelen, huisjes, paddenstoelen, elfjes en beesten.

De omslag is supermooi, mooie kwaliteit en met een gedeeltelijke gouden opdruk. De boek rand heeft een mooie goudkleurige opdruk met de naam van Klára en de titel in het Tsjechisch.

Het papier is heerlijk dik en wat crèmig van kleur, de tekeningen zijn eenzijdig bedrukt, waardoor je met alle materialen in dit boek kunt kleuren. Achterin zitten een paar pagina’s met ‘deurtjes’, deze kun je kleuren, uitknippen en dan op de betreffende pagina inplakken, zodat je een twee dimensionale pagina krijgt.
Als bonus zit er een -voor jezelf nog in te kleuren- boekenlegger bij.

Flipthrough:
Made by Sammie

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Tenderful Enchantments
Něhyplné čarovnosti

Dit is het tweede boek wat Klára Marková in september 2017 heeft uitgebracht.

Ook dit heerlijk boek heeft weer heel veel sprookjesachtige tekeningen voor jouw in petto. Het boek is dikker dan het eerste boek, dus nog meer kleurplezier.
Het zijn weer allemaal nieuwe tekeningen, met vooral elfjes, boomwoningen, vlinders, maar ook een hondje, konijntjes wat poezen, bloemen, flesjes en nog veeeeeel meer moois om je fantasie de vrije loop te laten.

De omslag is van dezelfde kwaliteit als het eerste boek, deze keer blauw van kleur met een mooie tekening met gouden opdruk erin verwerkt.
De boek-rand is van een ander materiaal en met gouden letters is de titel en de naam Klára Marková erop gedrukt. Ziet er echt heel mooi uit.
De achterkant heeft weer een ingekleurde tekening uit het boek met gouden opdruk.

Het papier is een waar geest van herkenning…precies hetzelfde crèmekleurige papier is in deel 1 en beide versies verwerkt. Het boek komt van dezelfde drukkerij en is daarom van dezelfde kwaliteit.
Mag ik wel zeggen, heerlijk papier.
Voor elk medium geschikt, doordat het wat dikker is en enkelzijdig gedrukt.
Aan de andere kant staat een klein tekeningetje, die hoef je niet te kleuren, maar het mag wel!
Al met al iets waar ik heel blij van wordt.

Flipthrough:
Klára Marková

Sammie 🍀🌹

© Made by Sammie

Fairy Miracles
Milované něžnosti

Tekst volgt…

Fairy Celebrations
Oslava Života

Tekst volgt


Maria Trolle

Blomstermandala/Botanische Tuin

-Hier gaat het om de Nederlandse versie De Botanische Tuin-

Maria Trolle is een tekenaresse afkomstig uit Zweden, waar nog meer hele goede kleurboeken tekenaars vandaan komen.
Het boek is in de originele titel in 2016 uitgekomen in Zweden en is in 2017 als De Botanische Tuin in Nederland uitgekomen.

Het boek begint al met een mooi kleine tekening, zodat je al een gevoel voor het papier krijgt en een beetje kunt experimenteren. Voor de rest staan in het boek heeeeeel veel bloemen en blaadjes, afgewisseld in wit met soms een zwarte pagina met een wit in te kleuren gedeelte.
Er worden soms wat beestjes in de tekening verwerkt.

De omslag is zoals alle boeken die ik eerder heb besproken hard van kaft en prachtig zwart met een kleurrijke opdruk met gouden accenten.
De rand is van een ander buigzaam materiaal en is goudkleurig met extra gouden opdruk van de titel, naam Maria Trolle en het logo van de drukker.

Het papier is wederom crèmekleurig en lekker dik, zodat je er met veel materiaal lekker op kunt kleuren. Heel vergelijkbaar met de boeken van Klára en Hanna.
De kleurplaten zijn aan beide zijden gedrukt.

Flipthrough:
Chris Cheng

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Vivi Söker en Vän/Droomreis

-Hier gaat het om Vivi Söker en Vän-

Wederom een prachtig boek van tekenaresse Maria Trolle, als ik het goed heb is dit het tweede uitgebrachte boek van de Zweedse artiest.
De originele titel kwam uit in Zweden in 2016 en Droomreis in Nederland in 2017.

Een prachtige verzameling van tekeningen van de reis van een klein meisje die allemaal avonturen beleefd.
Met hele leuke tekeningen van de binnenkant haar huis, bloemen, vogels, vossen, waterdieren, een zeemeermin en nog veel meer!

De omslag is dunner dan ik gewend ben en is een tikkie dikker dan het papier in het boek.
De rand is van hetzelfde materiaal en heeft met normale opdruk de titel, naam Maria Trolle en het logo van de drukker erop staan.

Het papier is zoals in het vorige boek ook weer crèmekleurig en is lekker dik. Iets ruwer als de Nederlandse versie van Blomstermandala.
Alle platen zijn aan één kant bedrukt, dus heerlijk voor alle soorten materialen.
Wederom met afwisselend witte en soms een zwarte pagina om te kleuren. Wat een heel leuk effect geeft!

Flipthrough:
Colour with Claire

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Skymnings Timman/Schemertijd

-Skymnings Timman-

Het derde boek wat is uitgebracht door de Zweedse tekenaresse Maria Trolle.
Het origineel en de Nederlandse versie zijn uitgekomen in 2017.

De inhoud bestaat weer uit de welbekende bloemen en vogels. Maar daarnaast ook heel veel vlinders, meisjes, huisjes en veel verschillende dieren.

De omslag is weer van hard materiaal met een zwarte ondergrond met een vrolijke opdruk inclusief gouden accenten.
De rand is ook weer van een flexibele gouden materiaal met gouden opdruk van de titel, naam Maria Trolle en het logo van de drukkerij.

Het papier is heerlijk dik, crèmekleurig en voelt hetzelfde aan als Vivi Söker en Vän.
De pagina’s zijn aan twee kanten bedrukt. En er zijn weer een aantal zwarte pagina’s in het boek te vinden. Wat ik persoonlijk heerlijk vind.

Flipthrough:
Hazel Smithies

Sammie 🌹

© Made by Sammie

Botanicum

Tekst volgt…


Geef een reactie