Elektrische Puntenslijpers

In 2018 heb ik op Ali Express twee verschillende eleckrische puntenslijpers besteld.

Deze puntenslijpers zijn elektrische varianten van de Dahle 133

Elektrische puntenslijpers van Ali.
Ik heb deze puntenslijpers besteld om uit te zoeken of het wat is. Ze schrapen net als de Dahle 133 ipv krullen slijpen.

Ik heb er twee besteld, eentje instelbaar en de andere niet.
Links is de Tenwin 8017, instelbaar en met eu stekker opzetstuk, chique van vorm en met verstel schijf aan de voorkant.
Rechts is de Tenwin 8006, niet instelbaar, maar ook met een eu opzetstuk, recht en hoekig van vorm.

Ik vind persoonlijk beide echt aardig, alleen de linkse (instelbare) iets fijner voor mij. (Deze hou ik dan ook!)

De 8006 had ik uitgeprobeerd met een charcoal potlood en gelijk brak heel de punt af in het slijp mechanisme en heb ik deze er tussenuit moeten halen voor de slijper goed kon slijpen.

Met de 8017 heb ik totaal geen problemen gehad en het instellen ging heel goed. Ook heb ik naderhand de hele slijper uit elkaar gehad om hem goed te bekijken 😊 (ja, sorry…ben een sloper haaahahaa).

De 8006 kostte mij € 16,45, maar zag dat hij nu goedkoper was en de 8017 kostte mij € 17,36. Beide te koop bij Ali, voor de instelbare moet je misschien even zoeken, want de eerste die ik vond lag boven de € 25,00!
Beide slijpen/schrapen goed, bij de 8006 stopt deze elke keer en als je het potlood scherper wilt hebben, stop je hem er nog een keertje in.
Bij de 8017 stopt deze als je de goede scherpte hebt bereikt. Voor mij is dat in dit geval stand 2, de middenmoot zal ik maar zeggen.

Ze zijn beide zeer handig en je hoeft niet te draaien, wel moet je genoeg grip hebben om het potlood goed vast te houden, anders draait hij mee met de best krachtige slijper.

Één minpuntje…het EU opzetstuk past eigenlijk niet in een geaard stopcontact, dus na er met een vijl wat vanaf gevijld te hebben, past het net wat beter en krijg ik hem er makkelijker uit 😇

Sammie 🍀🎨

Augustus 2018

Geef een reactie