Max Jackson | Colourmetrics

Geometrische kleuren op nummer puzzels, een leuk kleurboek op nummer.
lekker groot boek met leuke kleurplaten. Makkelijk, omdat de kleuren al voor je zijn uitgezocht.

Het boek:
Het boek is 21,5 x 28 cm groot, de bladzijdes zijn niet super dik, maar het kan stiften aan zonder dat het doorbloed naar de achterkant.
De puzzels van dieren zijn echt heel erg leuk, de nummers zijn licht gedrukt, zodat het verdwijnt als je erover heen hebt gekleurd.
Let er wel op dat als je lichte kleuren kleurt, het wel er doorheen kan komen.

De omslag (Paperback) is van dikker van kwaliteit, op de voor en achterkant staan twee voorbeelden van kleurplaten uit het boek.

Er zijn 48 pagina’s in dit boek en de kleurplaten zijn enkelzijdig bedrukt. Achterin het boek staan de oplossingen en vind je dus ook de voorbeelden.
Bij elke pagina staan de juiste kleuren voor deze pagina, je hoeft deze natuurlijk niet te gebruiken als je andere kleuren in gedachten hebt. Als je juist eens wat anders wilt proberen en andere kleuren wilt gebruiken, ben je vrij om dit te doen.

Juist dit is zo leuk van dit boek, je kunt de nummers aanhouden en andere kleuren gebruiken en daardoor krijg je een heel andere kleurplaat dan het voorbeeld.

Ik heb in dit boek één kleurplaat gekleurd, in dit geval met Faber Castell Pitt Artist Brush pennen.

Daarbij heb ik de dichtstbijzijnde kleuren gevonden, maar op een gegeven moment had ik geen bruin kleuren meer, dus heb ik zelf gekozen voor meer oranje achtige kleuren. Achteraf had ik het eerder moeten doen, zodat ik meer een Rode Kat zou krijgen. Dit ga ik onthouden voor de volgende keer.

De eerste foto is toen ik eigenlijk net was begonnen, nog niet zo heel veel te zien.

Op de tweede foto was ik al een stuk verder, maar had al in de gaten dat ik niet alle kleuren bruin zou hebben. Ik heb zelfs met twee kleuren een bruin gemaakt door deze direct na elkaar op hetzelfde gedeelte te gebruiken. Wat trouwens prima ging op dit dunnere papier, het hield zich echt heel goed.

Foto drie is het eindresultaat, ik vind hem leuk! Ik heb gekozen voor een twee kleuren achtergrond, officieel was er naar 1 kleur voor de gehele achtergrond gepland, maar ik vond dit net wat leuker en meer afwisselend.

Eindconclusie:
Lekker groot en leuk boek, makkelijk te kleuren, zoek de dichtst bijpassende kleur uit jouw collectie erbij. Maar hoeft niet, je mag ook je eigen kleuren verzinnen, wat het weer een beetje uitdagender maakt.

Handig is dat alles al voor je is uitgedacht en je dus niet super veel hoeft na te denken, behalve tussen de lijntjes kleuren.

De Faber Castell Pitt Artist Brush pennen deden het goed op dit papier, dus ik ben er super tevreden mee. Het papier krulde wel een beetje omhoog bij de rechter hoek, maar dit was na het drogen en het boek dichthouden voor een avond ook weer weggetrokken.

Gebruikte materialen:
Colourmetrics | Max Jackson
Faber Castell Pitt Artist Brush pennen


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Colourmetrics
Max Jackson
MUS Creatief
Paperback
15 Juli 2021
48 pagina’s
Nederlands
9789045326153
€ 9,99


5 juni 2022

Geef een reactie