Hanna Karlzon | Soulmates

Als allereerste wil ik BBNC/MUS bedanken voor het versturen van dit gave boek, ik ben er superblij mee.

Dit is het zesde boek* van de hand van Hanna Karlzon, het boek kwam in Zweden uit als Själsfränder in 2019, daarna als Soulmates in mei 2019 in Nederland.
De inhoud bestaat weer uit de alom bekende gezichten, huizen, bloemen, katten, vissen, insecten, (parfum)flesjes, edelstenen, juwelen, dit boek is uniek, naast de gezichten op de ene pagina, staat het zielsverwant-dier op de andere pagina afgebeeld.

De omslag:
De omslag is zoals wij gewend zijn van hard materiaal met deze keer een zacht blauw/lila kleur met zwart en gouden accenten, ook de achterkant is bedrukt met zwart en goud. De rand is ook weer van een flexibele zwarte materiaal met gouden opdruk van de titel, naam Hanna Karlzon en het logo van de drukkerij. Verschil tussen de Zweedse en de Nederlandse versie is de vlinder op de achterkant, deze ontbreekt bij de Nederlandse versie, maar is niet storend. Ik heb beide boeken, omdat ik in de Nederlandse ga kleuren en de Zweedse ongekleurd voor mijn verzameling hou.

Het papier:
Het papier is heerlijk dik, crèmekleurig en voelt heerlijk aan, Själsfränder is een stuk dunner van papier, meer doorschijnend…ook de dikte van het boek is verschillend, de Zweedse is ongeveer 1,5 cm dik en Soulmates is ongeveer 2 cm dik.

De inhoud:
De pagina’s zijn aan twee kanten bedrukt, maar met het dikke papier maak ik mij geen zorgen, de Zweedse is meer doorschijnend, dus zie je meer de kleurplaat van de andere kant. Själsfränder lijkt iets grover van papier dan Soulmates, maar dat is minimaal.

Mijn ervaring:
Wat een verschrikkelijk gaaf boek is het weer, prachtige kleurplaten, deze keer lekker veel gezichten…helemaal naar mijn zin.
Voor jullie heb ik de volgende drie kleurplaten gekleurd met verschillende materialen en methodes.

Kleurplaat 1, de allereerste tekening van het boek, makkelijk beginnen met een prachtige strik.
Ik heb met mijn Prismacolor potloden deze kleurplaat gekleurd en de potloden gleden als het ware over het papier, de kleuren blenden door het structuur heel erg goed.

Mijn tweede kleurplaat heb ik met verschillende technieken en materialen gekleurd.
De achtergrond is gekleurd met Caran D’ache Neocolor II in combinatie met een waterbrush en een Signo gelpen voor de sterren.
De dame heb ik gekleurd met Prismacolor Premier potloden, ik heb hiervoor de set van 150 gebruikt. De binnenkant van de cirkel is gekleurd met PanPastel.

Voor de derde kleurplaat heb ik weer een dame gekleurd, dit vind ik echt geweldig om te doen, deze keer met Derwent Lightfast en Panpastel voor de achtergrond.

Conclusie:
Geweldig boek, echt super papier…lekker dik en met alle materialen die ik heb gebruikt ging het kleuren heerlijk, zelfs met water. Al moet ik zeggen dat ik niet superveel water heb gebruikt en het tussendoor ook heb op-gedept met een katoenen doekje. Een absolute aanrader als je van gezichten houdt, maar ook voor het fijnere en gedetailleerde kleur-werk. Leuk om mooie achtergronden te verzinnen.

Waar zijn de boeken te koop:
Soulmates is uitgebracht door BBNC Uitgevers/MUS en het is te koop bij o.a. MUS Creatief, Bruna en Bol

* Tilsammans is niet meegeteld, omdat deze een andere afmeting heeft.
Dit boek is mij ter beschikking gesteld door BBNC/MUS uitgevers, waarvoor weer mijn dank.


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Soulmates
Hanna Karlzon
MUS Creatief
Hardcover
April 2019
96 pagina’s
Nederlands
9789045323947
€ 15,99


2 Juli 2019

Geef een reactie