Ana Jarén | Astrologie Kleurboek

Dit boek is februari 2022 uitgekomen en ik heb van MUS Creatief een exemplaar gekregen om een recensie voor te maken. Ik wil daar MUS Creatief heel erg hartelijk voor bedanken.

Kleur je een weg door de kosmos met deze prachtige, gedetailleerde kleurplaten van Ana Jarén. Op elke pagina vind je horoscoopsymbolen vanuit de hele wereld, van de Westerse astrologie tot de Chinese, Egyptische, Vedische en Keltische horoscoopsymbolen. Dit ‘Astrologiekleurboek’ bevat 46 prachtige platen om te verfraaien en een begeleidende tekst die uitleg geeft over het symbool dat je ziet.

Om eerlijk te zijn, liep ik wat achter met recensies maken, maar ik heb inmiddels al in een aantal boeken gekleurd en kan jullie vandaag een tweetal recensies aanbieden, waaronder dus dit boek.

Het boek kost € 15,99 en is onder andere te koop bij Bol en Bruna.

Het boek:
Het boek is best groot, maar handzaam genoeg om lekker in te kleuren, de kleurplaten zijn niet al te groot, maar sommige zijn best druk. Ik heb een paar hele mooie sterrenbeeld kleurplaten uitgezocht voor deze recensie. Niet al te drukke kleurplaten.

De afmeting van het boek is: 28 x 21,5 cm en het boek heeft totaal 96 pagina’s. De omslag is een Paperback uitvoering, dit betekent dat het een dikkere papieren kaft heeft, de opdruk is gekleurd op een witte ondergrond, zowel de voor als achterkant. De rug is wit met zwarte opdruk van de titel, artiest en natuurlijk het leuke MUS Creatief logo ontbreekt ook niet.

Wat mij direct op valt is dat het papier wat dunner is dan wat ik gewend ben, het is wit papier met zwarte opdruk, tweezijdig bedrukt, aan de rechterkant de tekening en aan de linker kant vind je de naam van de tekening (sterrenbeeld) en een korte uitleg over de tekening/sterrenbeeld.

Als eerste komen alle sterrenbeelden aan bod, maar daarna komen ook dierenriemen van andere landen aan bod, waaronder ook Griekse en Chinese mythologie.

Wat ik al zei, de tekeningen zijn met tijden best wel druk, ik ben zelf niet zo weg van drukke kleurplaten, maar er is volop keuze en je kunt natuurlijk ook voor een minder drukke kleruplaat kiezen om te kleuren.

Voor de eerste kleurplaat viel mijn oog op de Stier, deze zag er gezellig uit en meteen had ik het idee de hoorns met meerdere kleuren te kleuren om meer diepte erin te krijgen.
Ik heb gekozen om deze kleurplaat te kleuren met mijn Prismacolor Premier potloden.
Daarbij heb ik gebruik gemaakt van het blendingsetje van Kleuren voor Volwassenen om een egalere ondergrond te krijgen en de kleuren beter te blenden met elkaar, bv in de hoorns en de bloemen.
Voor de vacht heb ik geen gebruik gemaakt van blenden.

Eerst dacht ik dat ik zou stoppen, maar een paar dagen later heb ik er toch voor gekozen om de volgende kleurplaat te doen, ik wilde namelijk uitproberen hoe het papier met water om zou gaan.

Omdat het papier best dun is, wilde ik dit echt wel even checken. Ik heb gekozen om met mijn Faber Castell Albrecht Dürer Watercolour Markers te kleuren.
Direct merkte ik dat het papier niet zo heel goed tegen het water kan, ik heb de techniek gebruikt dat ik de kleur op een gladde ondergrond kleur en het dan met een waterbrush opneem om op het papier te kleuren. Het papier ging eigenlijk gelijk bobbelen.

Uiteindelijk toen ik klaar was heb ik het papier aan de achterkant van de tekening ingespoten met water (een mister) en met papier ertussen in mijn bloemenpres een nacht laten drogen. Dit ging perfect en daarna was het papier gewoon weer plat en glad.

Het pilt wel een klein beetje als je met water werkt, dus misschien is het daarvoor minder geschikt. Ik ga natuurlijk wel tot het uiterste, om het allemaal voor jullie uit te proberen.
En de kleur komt doordat het wat dunner papier is wel er doorheen. Maar dat was maar met een paar kleuren, niet eens met alles.

Eindconclusie:
Weer een leuk boek! Het papier is wat dunner dan ik gewend ben, maar met potlood heb je hier totaal geen last van en kun je zelfs zonder problemen meerdere lagen kleuren en blenden met dit papier. Voor aquarel is het minder geschikt, maar als je het niet erg vind om het boek een nachtje te laten rusten is dit ook geen probleem.

Fijn is dat de kleurplaten allemaal enkelzijdig zijn, je hebt wel op de andere pagina de tekst staan, maar je hoeft je geen zorgen te maken voor doorbloeden, want er staat toch geen kleurplaat aan de andere kant.

Al met al een super leuk kleurboek voor de volwassen kleurder!

Gebruikte materialen:
Astrologie Kleurboek van Ana Jarén | MUS Creatief
Faber Castell Albrecht Dürer Watercolour Markers
Prismacolor Premier
Green for Oil (Kleuren voor Volwassenen Blendingset)
Papieren doezelaar (Kleuren voor Volwassenen Blendingset)
Faber Castell Waterbrush


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Astrologie Kleurboek
Ana Jarén
MUS Creatief
Paperback
Februari 2022
96 pagina’s
Nederlands
9789045326573
€ 15,99


18 juni 2022

Geef een reactie