Maria Trolle | Flora & Fauna

Afgelopen augustus lag dit supermooie boek op de deurmat, het boek heb ik van BBNC Uitgevers/MUS gekregen voor een recensie en ik kan jullie melden dat dit absoluut een feestje is om in te kleuren.

Het boek Flora & Fauna kost € 15,99 en is onder andere te koop bij MUS Creatief, Bruna, Bol en Bookspot.

Als allereerste het boek:
Het boek is 25,5 x 22 cm groot en heeft een dikke kaft/omslag, het is zwart bedrukt met een ingekleurde tekening die in het boek te vinden is op de voorgrond en deze heeft als extra de gouden letters van de titel en gouden accenten. De achterkant heeft ook de zwarte achtergrond, met gekleurde bloemen, vlinders en gouden opdruk.
De rug is van een ander materiaal met de titel en de uitgever erop gedrukt.

Het papier en de tekeningen:
Is heerlijk dik en heeft een cremige kleur. Voelt echt super aan.
De tekeningen zijn gedrukt op elke bladzijde, maar het papier schijnt niet door op de andere kant.

Het is niet al te glad papier, maar ook zeker geen grof, het zit er een beetje tussenin. De potloden gleden over het papier.
Het boek bevat 91 pagina`s met kleurplaten. (De andere 4 zijn de namen van de bloemen en beestjes & een pagina om je materialen te testen)

Kleuren in het boek:
Kleuren op dit papier is echt een feestje, het papier is dik genoeg voor veel water en dit heb ik dan ook met verschillende materialen uitgeprobeerd.

Als eerste heb ik een pagina uitgekozen, hierbij heb ik met een fineliner een kader om de bloemen getekend en daarna de ‘lucht’ met Derwent travelset 1 ingekleurd. Hiervoor heb ik de nat-in-nat techniek toegepast.

Na het drogen heb ik de bloemen, bladeren en strik ingekleurd met Derwent Lightfast.

Nadat ik klaar was heb ik met goedkoop kopieer papier voor de gekleurde pagina en erna een stapel, ertussen geplaatst. Op de achterkant van de gekleurde pagina heb ik met een ‘mist-spray’ met water de tekening erachter natgemaakt en alles dichtgeklapt.

Na een nacht onder een paar boeken gedroogd te hebben is de pagina op een enkele bubbel na helemaal weer recht getrokken.

De tweede kleurplaat heb ik zo goed als geheel met Caran D’ache Neocolor II gekleurd, dit over het algemeen met de nat-in-nat techniek.

Toen alles naar mijn zin was heb ik de pagina weer gedroogd zoals hierboven beschreven en na droging heb ik nog wat accenten aangebracht met Derwent Lightfast.

Kleurplaat nummer drie heb ik gekleurd met Prismacolor Premier potloden, omdat ik iets anders wilde proberen.

Hiervoor heb ik vele laagjes opgebracht en tussendoor met Spectrum Noir blendingsolution geblend, daarna kon ik weer meer lagen opbrengen.

Stap-voor-stap kleurenopbouwen in de bloem

Dit is een pagina met een zwarte ondergrond en ik heb één keer met de gum over het zwarte gegumd en daardoor is er een beetje van het zwart verdwenen…

Eindconclusie:
Ik ben weer heel tevreden met het boek, het papier neemt echt heel mooi alle gebruikte materialen op en de tekeningen zijn zoals gewoonlijk weer fantastisch.

Gebruikte materialen:
Flora & Fauna van Maria Trolle (BBNC/MUS)
Derwent Travelset
Derwent Lightfast
Caran D’ache Neocolor II
Prismacolor Premier
Spectrum Noir Pencil Blendingsolution


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Flora & Fauna
Maria Trolle
MUS Creatief
Hardcover
Juni 2019
96 pagina’s
Nederlands
9789045324401
€ 15,99


7 September 2019

Geef een reactie