Masja van den Berg | Masja’s Mandala’s Kleuren op nummer

Dit prachtige boek van Masja van den Berg heb ik kort na het uitkomen begin mei, ontvangen voor een recensie.
Masja heeft een aantal toppers helemaal aangepast voor dit kleuren op nummer kleurboek.

Het boek:
Het boek is 24 x 24,5 cm groot, het is een zachte Paperback omslag en de extra flap aan de achterkant van de omslag met alle gebruikte kleuren/nummers in dit boek. Je kunt de flap ook gebruiken als boekenlegger.
De omslag zelf is wit met zwart en ingekleurde opdruk aan de voorkant en aan de achterkant is de opdruk uitsluitend zwart en kleur op een witte achtergrond. Op de achterkant vind je ook een leuke foto van Masja, met een kleine uitleg en haar visitekaartje geptint. De voorbeelden zijn in kleur geprint op de binnenzijde van de omslag.

Het boek heeft 40 pagina’s, met uitleg en 18 enkelzijdig bedrukte tekeningen, waarvan de helft met een zwarte achtergrond. Het papier is wit en superfijn om met verschillende materialen op te kleuren, lekker dik en stevig.
Het boek heeft een scheurlijntje, zodat je de pagina uit het boek kunt halen en lekker kunt gaan kleuren.

Het boek is te koop voor € 12,50 bij onder andere Masja’s Webshop, Kleuren voor Volwassenen Webshop en bij Bol is het boek duurder.

Het boek bestaat dus uit verschillende kleurplaten uit de Masja’s Mandala’s serie, deze zijn licht aangepast om het kleuren op nummer makkelijker te maken. Sommige onderdelen zijn wat groter geworden. Alle nummertjes zijn er door Masja zelf met de hand in gezet en alle voorbeelden zijn ook door haar gemaakt.

Als eerste ben ik direct begonnen met kleuren in dit boek toen het binnen kwam, ik heb daarvoor mijn Faber Castell Pitt Artist Brush pennen tevoorschijn gehaald en ben direct de kleuren bij elkaar gaan zoeken. Het is niet helemaal wat ik had verwacht, op één of andere manier lukte het mij niet goed om het te kleuren…

Ik heb de tekening gelaten voor wat het was en ben daarna verder gegaan met de voorbeelden die ik voor de Libelle Zomerweek heb gemaakt.

Op een rij:
De eerste foto is met alleen de Faber Castell Pitt Artist Brush pennen, de linkse kant één laag en op de rechtse kant ben ik nogmaals met dezelfde kleuren over de vakjes gegaan, maar dan alleen de schaduwen.
Foto 2: Deze is ook met de Faber Castell Pitt Artist Brush pennen gedaan, precies dezelfde kleuren, maar daar heb ik met een waterbrush gewerkt, op een glasplaat een beetje stift gekleurd en met een waterbrush opgenomen en op de tekening gekleurd.
Links alleen de stift met waterbrush en de rechtse kant is met de Faber Castell Goldfaber potloden schaduw aangebracht.
Foto 3: Hier heb ik met de heerlijke Faber Castell Polychromos gekleurd, eerst de hele tekening met één laag potloden, daarna de rechtse kant met blendingvloeistof en een papieren doezelaar geblend en nogmaals met potloden over de rechter (geblende) kant gegaan om meer diepte en schaduwen te maken.

Gisteren ben ik weer terug gegaan naar het boek en heb met Prismacolor Premier potloden schaduwen in de eerste kleurplaat aangebracht.
Dit om meer diepte in de tekening te maken, ik vond hem namelijk wat plat.

Voor de volgende foto, heb ik een mooie kleurplaat uitgekozen met een zwarte achtergrond.
Hier heb ik getracht om weer met de Faber Castell Pitt Artist Brush pennen te kleuren, iets beter gelukt vind ik zelf, nogmaals met dezelfde kleur over een gedeelte van de tekening gegaan, om wat meer diepte te krijgen.

De laatste kleurplaat heb ik met mijn Prismacolor Premier potloden gekleurd, als eerste alleen één laag en daarna ben ik er met steeds de volgende kleur in de lijst schaduwen gaan kleuren, ik heb dus op nummer 1 met nummer 2 schaduwen gemaakt (dus niet helemaal er over heen, maar gedeeltelijk).
Hier heb ik niet geblend met vloeistof, ik denk dat je een egaler geheel gaat krijgen als je blendingolie gaat gebruiken, maar ik heb er deze keer voor gekozen het zo te laten.

Eindconclusie:
Ik had totaal niet gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden, het is (als je eenmaal de kleuren hebt uitgekozen) heel makkelijk, je pakt gewoon de kleur die je nodig hebt en je gaat kleuren.

Alleen kan ik het daar niet bij laten en ben dus altijd nog langer bezig met een kleurplaat, omdat ik er toch wat speciaals van wil maken.

Ik ben daarom super tevreden, het is een leuk boek geworden, met heerlijk papier en prachtige kleurplaten. Je ziet gewoon dat het met de hand is getekend, want niets is precies hetzelfde. Dat maakt het voor mij nog specialer.

Het papier is heerlijk! Lekker stevig en geschikt voor veel soorten kleurmaterialen. De voorbeelden zijn super handig en de nummertjes zijn goed zichtbaar, maar zijn licht genoeg om bij de donkere kleuren weg te vallen. Helaas is het niet mogelijk zo licht te printen dat ze helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Gebruikte materialen:
Masja’s Mandala’s Kleuren op nummer van Masja van den Berg
Faber Castell Pitt Artist Brush pennen
Faber Castell Polychromos
Prismacolor Premier
Green for Oil
Papieren doezelaar
Faber Castell Waterbrush

Gebruikte Faber Castell Pitt Artist Brushes (set 60)
Geen nummer is wit laten
104
107
113
118
114
121
219
129
125
136
127
133
133 & 134
161
156
110
143
171
264
174
268

Prismacolor Premier potloden (set van 150)
Geen nummer is wit laten
1011
916
1002
918
939
122
923
1018
929
1008
930
1009
1078
920
919
904
901
913
909
908
943


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
EAN nummer:
Adviesprijs:


Masja’s Mandala’s Kleuren op nr
Masja van den Berg
Eigen uitgave
Paperback
3 Mei 2022
40 pagina’s
Nederlands
9789083247670
€ 12,50


http://www.masjavandenberg.nl/

12 Juni 2022

Geef een reactie