Masja van den Berg | From Holland with love

Dit boek is een eerste uitgave via MUS Creatief, de eerste uitgaven was uit 2017 door Masja van den Berg zelf uitgegeven.
Ik heb dit exemplaar van MUS Creatief ontvangen voor een recensie, super bedankt er voor.

Aanschaffen kun je dit boek onder andere bij MUS Creatief, Bruna of Bol.com en kost € 15,99. ISBN nummer 9789045325965.

Het boek:
Het boek is 25,5 x 25,5 cm groot en iets meer dan een cm dik. De omslag is van erg dik materiaal en voelt aan alsof het van rubber is, de kleuren op de voor- en achterkant zijn in de kleuren rood-wit-blauw met wat motieven uit het boek op de omslag. De rug is wit met zwart en rode opdruk, de titel, de naam van Masja van den Berg en het logo van MUS Creatief.

Het boek heeft 28 kleurplaten, daarnaast ook een pagina met poezieplaatjes, social media kaartjes en twee ansichtkaarten. Op de pagina die aan de omslag vast zit, is ook een kleurplaat geprint.

Het papier is echt heel fijn en dik genoeg om er met verschillende materialen op te kleuren. Het papier is wit van kleur en heeft een scheur rand, zodat je makkelijk je kleurplaat uit het boek kunt halen.

De kleurplaten:
Ik ben begonnen met de ‘Dit boek is van’ pagina, maar was niet tevreden, dus ben ik snel overgestapt naar een nieuwe kleurplaat. Ik wilde met meerdere materialen op het boek kleuren, om uit te vinden hoe het papier zich zou houden.

Mijn eerste kleurplaat is een tafereel van een pauw met bloemen en ik had niet echt een helder idee wat ik precies wilde gaan maken, dus ben ik zomaar begonnen met de achtergrond in het ‘bord’. De pauw moest wel duidelijk zijn en ik vind het echt leuk geworden. Ik heb met Prismacolor Premier gekleurd en het meeste geblend met de potloden zelf en daarnaast een klein beetje met blendingsolution.

Voor mijn volgende kleurplaat wilde ik iets met mijn Faber Castell Watercolour Markers kleuren, om te kijken of het papier zich goed zou houden en dat deed het!

Het is zo lang geleden dat ik echt heb gekleurd met ‘stiften’ dat ik er echt moeite mee had en ik heb eigenlijk niet geblend of zo, eigenlijk heb ik deze kleurplaat snel afgemaakt, omdat ik niet echt tevreden was. Maar het papier heeft zich geweldig gedragen! Totaal geen doorbloeden aan de achterkant! Ook al ging ik soms heel vaak over hetzelfde stuk, zelfs geen rullen kwamen er vanaf, dus uiterst tevreden.

Voor mijn derde tekening heb ik een gezicht uitgekozen. Omdat ik graag een gezicht wilde inkleuren en deze superleuke dame mij elke keer zat aan te kijken.
Toch wilde ik ook nog iets anders proberen en dat was met mijn Posca marker gedeeltes zwart maken.
Dit idee kwam toen ik aan het kleuren was, ik wilde het kapje en haar jurk in de traditionele Delfts blauwe kleuren maken en dan met zwart de patronen invullen. Niet alles, want dit werd erg donker, maar wel sommige patronen. Het is een heel aparte kleurplaat geworden, moet er nog steeds aan wennen.

Deze kleurplaat heb ik met mijn Faber Castell Polychromos ingekleurd en met een Posca PC-1MR zwart.

Eindconclusie:
Ik ben super tevreden met het boek, het papier is heerlijk en lekker om op te kleuren. De kleurplaten zijn erg mooi en je kunt goed alle details zien door het formaat. Het boek voelt echt heel fijn en heeft een goede kwaliteit!

Nadelen:
Ik heb twee nadelen van het boek gevonden, de omslag (aan de achterkant) wordt door het structuur erg snel vies en de scheur-lijn is aan de ene kant heel makkelijk te scheuren, maar aan de ander kant dus net iets te gemakkelijk. Als je (bv zoals ik deed) de titelpagina aan het kleuren bent, dan scheurt de pagina er al snel een stukje uit, je moet opletten dat het niet gebeurt met de andere kleurplaten waaraan je aan het kleuren bent.
Maar dat gezegd, zijn het twee dingen die je het kleurplezier niet kunnen onthouden, want de voordelen wegen 100% op tegen deze twee nadelen.

Gebruikte materialen:
From Holland with Love van Masja van den Berg
Prismacolor Premier
Faber Castell Watercolour Markers
Faber Castell Polychromos
Posca marker

Flipthrough van From Holland With Love van Masja van den Berg

Als laatste wil ik graag MUS Creatief bedanken voor het sturen van dit boek voor deze recensie.


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


From Holland With Love
Masja van den Berg
MUS Creatief
Hardcover
Oktober 2020
64 pagina’s
Nederlands
9789045325965
€ 15,99


23 september 2020

Geef een reactie