Christina Haberkern | Superflex 90’s Kleurboek

Nog niet zo lang geleden kreeg ik dit net uitgekomen superleuke 90-er jaren kleurboek van MUS Creatief thuisgestuurd voor een recensie. Omdat ik nog bezig was met een andere recensie, heb ik alvast een flipthrough gemaakt en deze op mijn YouTube kanaal gezet, nu heb ik eindelijk de recensie af en vertel ik je hier mijn bevindingen.

Het paperback boek is 23 cm x 19 cm x 0,9 cm groot, het is onder andere te koop bij MUS Creatief, Bruna en Bol voor de prijs van € 15,99 Het ISBN nummer is 9789045326245

Het 96 pagina’s tellend boek is in 2020 eerst in het Engels uitgekomen en nu vertaald naar het Nederlands. Het boek staat vol met leuke “herinneringen” aan de 90-er jaren.
De omslag is van steviger papier en de pagina’s zijn wit.

Als eerste heb ik een kleurplaat gekleurd met mijn nieuwe Faber Castell Black Edition potloden, het was even wennen om met deze potloden te kleuren, maar het papier is goed. Jammer dat ik niet veel lagen op kon brengen, ik denk dat het aan de potloden ligt…

Ik wilde proberen om huidskleur te kleuren met de potloden en dat is goed gelukt. Het ging wel snel, ik wilde niet te uitgebreid gaan kleuren, omdat ik niet zoveel lagen kon kleuren, dus heb ik het wat losser gekleurd.

Voor de tweede kleurplaat heb ik een leuke met bloemen uitgezocht en heb deze met mijn Prismacolor Premier ingekleurd. Helaas kon ik ook hier niet zoveel lagen opbrengen, dus ik denk dat het aan het papier ligt…
Het maximale wat ik kon kleuren was vier lagen en dat was echt het maximum, ik heb met de potloden geblend, niet met vloeistof. Waarschijnlijk kun je dan wel nog een paar lagen extra opbrengen.

Voor de achtergrond wist ik het even niet meer, dus heb ik het maar met één laagje gedaan. Ik wilde snel een ander kleurmedium uitproberen.

Voor de laatste kleurplaat heb ik mijn Faber Castell Pitt Artist Brushes (set van 24) tevoorschijn gehaald en ben ik als eerste met een waterbrush aan de gang gegaan. Helaas nam het papier heel snel het water op en kreeg ik al snel een ribbelige textuur. Terwijl ik niet eens echt veel water had gebruikt uit mijn waterbrush.
Dus overgestapt op gewoon met de stiften kleuren. Proberen laagjes te kleuren, maar ook dit ging niet heel erg goed. Drie lagen was het maximum.
Dan maar heel kleurig maken met allerlei kleuren uit de set en dat was leuk.
Er zit zelfs een foutje in…ben benieuwd of je ze vind.

Flipthrough van het Superflex 90’s Kleurboek

Eindconclusie:
Leuk boek met leuke tekeningen, echt veel herkenbare tekeningen, echt terug naar de 90-er jaren.

Jammer van het papier, ik merk dat ik er niet veel lagen op aan kan brengen en daarom raffel ik het af. Normaal gesproken heeft de uitgever echt lekker kleurpapier, misschien ligt het ook aan mij, want ik wil graag veel lagen kleuren en blenden.

Voor een beginner is het trouwens ook een erg leuk boek, leuke tekeningen waarop je van alles kunt uitproberen.

Gebruikte Materialen:
Superflex 90’s Kleurboek
Faber Castell Black Edition
Faber Castell Pitt Artist Brush
Prismacolor Premier
Waterbrush met acrylplaatje


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Superflex 90’s Kleurboek
Christina Haberkern
MUS Creatief
Paperback
Februari 2021
96
Nederlands
9789045326245
€ 15,99


Op dit moment is er een Winactie op onze Facebook groep, ga snel naar de groep, ben je nog geen lid, beantwoord dan de drie vragen en lees en geef akkoord voor de beknopte regels. Maak kans op een Superflex 90’s Kleurboek of een set met 12 Faber Castell Albrecht Dürer potloden!
De winactie eindigt op 31 maart 2021

2 Maart 2021

Geef een reactie