Gareth Moore | Dot to Dot

Het boek Het enige echte ultieme Dot to Dot puzzelboek voor Volwassenen heb ik van BBNC Uitgevers ontvangen voor deze recensie.

Samen met Kleuren op nummer heb ik dit boek ontvangen nadat ik gevraagd had of ik deze mocht recenseren. Ik zag veel foto’s voorbij komen en wilde het zelf proberen, kijken of het inderdaad zo leuk is…ja dus!

Het boek:
Het boek is best groot, ongeveer 29,5 x 21 cm en is gebonden met nietjes. De kaft is van dikker materiaal en de platen zijn dubbelzijdig bedrukt, totaal 30 tekeningen, het is dunner dan Kleuren op nummer, maar het papier is een stuk dikker, ik denk zelfs meer dan 160 grams.
Het eerst uitgekomen in oktober 2015 en nu de twaalfde druk in april 2020, vertaald uit het Engels.

Ook hier vind je achterin het boek een overzicht van alle tekeningen, zodat je een beetje weet voor je begint wat de uitkomst gaat worden. En je natuurlijk kunt kiezen wat je gaat maken…
Voorin staat heel duidelijk uitgelegd hoe dit boek werkt, met voorbeelden.

Wat ik super leuk vind is dat je niet alleen met zwart kunt tekenen, maar dat er ook kleuren aangegeven worden. Deze keer geen voorbeeldkleuren, maar ik heb zelf een dichtstbijzijnde kleur erbij gezocht.

De kleurplaten:
Ik sloeg het boek open en schrok…waarom? Omdat het niet zoals vroeger was, ik dacht ook echt voordat ik het boek kreeg dat het een “makkie” zou worden, maar schrok van de vele stippen! Maarrrr, ik heb een “simpele” uitgezocht, een zebra met alleen zwart en ben met volle moed aan de tekening begonnen.

En ik vond het geweldig! 500 stippen en ik was er binnen een mum van tijd doorheen, soms wel even een paar minuten moeten zoeken naar het volgende nummer, omdat je soms eindigt met een open stip en dan op zoek moet gaan naar de volgende, maar de tip dat je niet altijd op nummer hoeft te beginnen kwam soms best wel van pas, dan begon ik gewoon even ergens anders.

Hij is echt heel leuk geworden! (Zie nu ineens dat ik een stip heb gemist, die heb ik aan de verkeerde kant gezet…)
Deze heb ik gedaan met 1 zwarte fineliner

Voor de tweede tekening wilde ik echt wel een gekleurde dot to dot doen.
Voor deze had ik 4 kleuren nodig en heb het met potlood gedaan (op het zwart na), omdat ik ook wilde kijken of dit gaat op het papier.

Ja! Dat gaat heel erg goed en bij deze dot tot dot van bijna 900 stippen heb ik echt helemaal geen nummer naar nummer gedaan (ik bedoel dan van open stip naar de volgende). Ik ben gewoon ergens begonnen en oplopend de nummers getekend tot een open stip en daarna weer een volgende open stip gezocht.
Ik vond de verschillende kleuren heel leuk en het geeft een geinig effect, meer een tekening en dat het past bij de kameleon is natuurlijk een leuke uitkomst.

Nu zie ik trouwens dat ik hier ook een paar stippen heb gemist…op een gegeven moment moet je even afstand nemen om daarna weer met frisse moed te beginnen, want je ziet het soms niet meer.

Eindconclusie:
Ik zag er tegenop, maar het viel zoveel mee! Als je eenmaal een tekening hebt uitgekozen en je begint er aan dan is het super rustgevend!
Ja, soms is het even zoeken naar een volgend nummertje, maar dan begin je gewoon ergens anders en kom je vanzelf de stip weer tegen!

Mijn advies is wel een liniaal erbij te gebruiken, dan worden de lijnen toch even wat strakker en kun je vooraf het volgende nummer al zoeken zodat je een mooie scherpe lijn krijgt.

Ook bij dit vind ik het persoonlijk niets voor mij, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen plezier aan heb beleefd! Ik zou het boek zelf niet zo snel aanschaffen, want het lijkt erg veel als je de stippen ziet op een leeg vel. Maar als je eenmaal bezig bent, gaat het helemaal vanzelf. Lekker met een muziekje op lijntjes trekken en genieten van het eindresultaat!
Je kunt de tekeningen natuurlijk ook nog inkleuren nadat je de lijnen hebt gezet, ik heb daar niet voor gekozen, maar niemand houdt je tegen, alles is mogelijk!

Gebruikte Materialen:
Het enige echte ultieme Dot to Dot puzzelboek voor volwassenen van Gareth Moore van BBNC Uitgevers (MUS Creatief)
Prismacolor Premier potloden
Zwarte fineliner
Liniaal

Ik wil BBNC Uitgevers | MUS Creatief hartelijk bedanken voor het sturen van dit leuke puzzelboek.

15 Juli 2020

Geef een reactie