Libelle Zomerweek 2022

Van 19 tot en met 22 mei 2022 heeft Kleuren voor Volwassenen op de Libelle Zomerweek op de Expo Haarlemmermeer gestaan.

Samen met kleurboek designer Masja van den Berg heeft Sammie daar workshops kleuren voor volwassenen gegeven, met allemaal tips & tricks. Masja heeft daar haar prachtige boeken verkocht en Sammie heeft namens Faber Castell kleurmaterialen verkocht.
Onder andere de producten van de blauwe en groene lijn van Faber Castell, namelijk Goldfaber kleurpotloden en de Polychromos kleurpotloden en de Pitt Artist Brush pennen.

Elke dag werden er zes workshops gegeven van ongeveer 45 minuten, deze waren gratis voor de deelnemers, maar je moest je daarvoor wel opgeven, dit kon zowel online als op de Zomerweek zelf.

Dit was onze workshop- en verkoop ruimte, Masja had alle Masja’s Mandala’s kleurboeken mee, een paar kalenders en wat Fairytales en Mijn wonderlijke wereld- best of boeken. Maar ze had vooral de nieuwste Kleuren op nummer boeken meegenomen en met twee kleurplaten uit dit boek mocht ik iedereen die aanschoof bij de workshop leren om nog beter te leren kleuren.
Vooral de feedback over de geleerde technieken waren hartverwarmend en iedereen was eigenlijk enthousiast.

Dit is een greep uit de technieken die ik uitgelegd heb:
Lagen kleuren met potlood, lagen kleuren met stiften, blenden met potloden, blenden met vloeistof, aquarellen met de stiften in combinatie met een Faber Castell waterbrush, van meerdere kleuren een andere kleur creëren en nog veel meer.
Als eerste stelde ik mij en Masja voor, daarna gaf ik een korte uitleg wat je met de kleurmaterialen die op tafel lagen kon doen en iedereen mocht daarna vragen stellen, ik heb ook technieken uitgelegd en voorgedaan, maar vooral mocht iedereen op zijn eigen tempo kleuren.

Woensdag zijn wij gaan opbouwen, de volgende dag hebben wij toch weer alles omgegooid, om een betere flow te krijgen.
Netjes alles uitgestald en het was direct druk.

Jammer dat het weer de eerste twee dagen niet mee zat, wij hebben echt flinke regen en onweersbuien gehad, met bliksem aan toe. Gelukkig werd het zaterdag en zondag een stuk beter en voor wij het wisten was het alweer tijd om in te pakken en naar huis te gaan.

In het rondje vind je ons plekje, naast hele leuke buren trouwens, Lodss Creative Living, Miranda Meulenkamp en aan de andere kant hadden wij superlieve buren van een kledingwinkel.
Elke ochtend dronken Masja en ik even met Lieselotte en Miranda een bakkie en Miranda nam af en toe wat op voor een filmpje.

Het was heerlijk en ondanks dat het vrij laat was met boeken, hebben Masja en ik het toch voor elkaar gekregen er een gezellige tent van te maken. Mijn dank gaat uit naar Masja van den Berg, voor het mee vragen en Faber Castell Nederland voor het verzorgen van de workshop materialen en het leveren van alle kleurmaterialen voor de verkoop, ook al was het giswerk wat mee moest, omdat dit de eerste keer was.
Daarnaast wil ik Faber Castell Nederland ook danken voor de geweldig leuke poster die zij voor ons hebben gemaakt, helaas hebben de posters de regen niet overleefd en hebben wij ze daar moeten laten. Maar de print heb ik nog, dus dat gaat voor een volgende keer helemaal goed komen.

Dit gaan wij zeker nog een keer doen…


Alle boeken van Masja van den Berg zijn te koop in haar webshop of in de Kleuren voor Volwassenen webshop, in de laatste webshop vind je ook wat er over is gebleven van alle Faber Castell kleurmaterialen, met name de Blendingset nam gretig aftrek.
Zie ook het filmpje wat ik daarover heb gemaakt op ons Youtube kanaal.

5 juni 2022

Geef een reactie