Derwent Jubileum Metallic Pencils Gift Set

Deze prachtige set met 20 potloden is ter beschikking gesteld door Derwent Colourstock voor deze recensie.

De potloden zijn onder andere te koop bij Bol, voor € 39,98 op dit moment. Kijk voor meer verkooppunten op Google.

De set bestaat uit 20 zeshoekige zeer gepigmenteerde en zwaar ‘metallic’ potloden. De kern is vrij zacht en smeuïg, hierdoor geven de potloden heerlijk veel pigment af.

Als eerste heb ik snel een kleine tag gekleurd, deze kaartjes hebben een wat verdikte print op zwart papier en daartussen komen de kleuren echt heel mooi over. Nog wat ongemakkelijk en wat in de uitprobeer mode’ heb ik deze tag gekleurd.

Daarna heb ik toch maar een kleur-overzicht gemaakt van alle potloden, om de kleuren beter te zien op zwart papier.

Wat meteen opvalt is de zachtheid van de potloden, ze kleuren echt heerlijk. Ik moet eigenlijk altijd even wennen aan potloden als ik van merk overstap, maar deze kleuren gelijk goed, ik heb ze niet eens eerst geslepen, want je normaal gesproken wel doet, omdat er een laagje over de punt zit en dan kleuren de potldoen wel, maar niet op zijn best.

Voor deze recensie heb ik eigenlijk alleen op zwart papier gekleurd en getekend en één kleine stempel op een kraft-kleurige tag.

Na het kleur-overzicht heb ik met de potloden mijn naam geschreven en een paar bloemen erbij getekend.

Strepen en lijnen zetten gaat ook erg goed en de potloden geven geen residu af.

Daarna heb ik met witte inkt en een stempel van Studio Light een vlinder op kraft papier en op zwart papier afgedrukt.

Deze ingekleurd en het valt op dat zelfs op het kraft papier het metallic echt goed overkomt! Soms valt het in het niets, maar in dit geval is het zeer duidelijk een metallic shine die er over heen valt.

Op het zwart papier komen de kleuren wel weer heel gaaf over!

En de potloden mengen ook echt heel goed!

Als laatste heb ik een eerste eigen tekening gemaakt van een meisje (met als referentie het boek Maak je eigen art journal, sprankelende sprookjesfiguren van MUScreatief).

Twee vliegen in één klap en gelijk een begin voor een recensie van dit betreffende boek.

Nog nooit gedaan en het was echt superleuk, als eerste met de 01 Silverstone de lijnen en de basis opgezet en daarna met de kleuren 06 Antique Gold, 05 Bronze en 04 Copper het gezicht gekleurd. Ook nog een wit potlood erbij gebruikt voor de hightlights. Verder nog 16 Silverstone Rose en 17 Pink voor de mond en 13 Ice Blue, 12 Blue, 14 Purple en wit voor de haren. Nog niet helemaal ok, maar ach, voor een eerste poging niet geheel onaangenaam. 😉

Ik heb soms ook geblend met een droge papieren doezelaar.

Dit was echt superleuk om te doen en heb heel veel plezier in deze recensie gehad.

Het blenden kan nog beter, ik had nog niet met vloeistof geblend, maar ik denk dat dit we zeker kan. Ik heb het even snel toch nog even geprobeerd. Zie foto.

Je kunt na blenden met vloeistof ook weer snel en makkelijk erover heen kleuren en blenden etc.

Mijn conclusie:
Heerlijke potloden, ze zijn zacht genoeg om grote stukken mee te kleuren zonder te ‘krassen’ (zorg dan wel voor een plat stukje op de punt, daarnaast hard genoeg om mooie duidelijke strepen te zetten (zorg dan voor een goede punt of de spitse kant van je platte punt).

Ze blenden geweldig met elkaar en zelfs op kraftpapier geven ze heel veel metallic shine af.

Het enige nadeel voor mij is dat er te weinig potloden/kleuren in de doos zitten… Mensen die mij kennen, weten dat ik van veel kleuren/tinten hou.

Niet alleen voor inkleuren, maar zeker ook voor tekenen zijn deze potloden een must have.

Dank je wel Derwent Colourstock voor deze potloden, het was mij een waar genoegen om te mogen recenseren.

15 Januari 2020

Geef een reactie