Mystieke Mandala’s

Sammie heeft gevraagd of ik over dit mooie mandala kleurboek ‘Mystieke Mandala’s’ een recensie wilde schrijven. Natuurlijk wilde ik dat doen! Het boek is onder andere te koop bij Bol, Libris, Bruna en Bookspot voor € 15,99. Het ISBN nummer: 9789045326061.

De cover roept een gevoel van spiritualiteit en geheimzinnigheid op. Dit komt door de combinatie van de donkerblauwe achtergrond met daarop een mandala afgebeeld in het wit en lichtblauw. Als je met je hand over de cover gaat, voel je de mandala erop liggen. Op de achterkant van het boek staat dezelfde mandala afgebeeld.

Als ik door het kleurboek blader valt me al gauw iets op. Er staan niet alleen de ‘standaard’ mandala’s in zoals in ‘Het enige echte mandala kleurboek’  Ze hebben erbij dit boek ook voor gekozen om juist de spiritualiteit terug te laten komen door bijv. een dromenvanger, yin en yang teken, de maan, ogen en een Budha te verwerken in een mandala. Hiermee onderscheidt het boek zich zeker van de andere bekende mandala kleurboeken die in Nederland te koop zijn.

Ik denk dat dit boek geschikt is voor elke kleurder omdat de mandala’s variëren van heel fijn tot en met wat grotere vlakken. Zelf hou ik van hele fijne mandala’s en ik vind deze vaak wat aan de ‘grote’ kant. Al is dat ook niet erg en kan ik juist spelen met bijvoorbeeld kleurverloopjes.

De eerste mandala heb ik gekleurd met Staedler Triplus Color. Het papier is heel mooi wit waardoor de kleuren goed uitkomen. Ze zien er daarom feller uit dan wanneer je ze gebruikt op crèmekleurig papier. De bladzijden zijn enkelzijdig bedrukt waardoor het niet erg zou zijn als de viltstiften zouden doordrukken. Het is dik papier en drukt bijna niet door op enkele stipjes na, maar ik leg er voor de zekerheid toch een leeg A4 tussen.

De tweede mandala heb ik met Faber Castell polychromos gekleurd. Meestal kleur ik mijn mandala’s met alcoholmarkers of viltstiften omdat ik het fijner vind werken. Ik vind de witte plekjes storend en eroverheen met een doezelaar vind ik zo’n gedoe. Ik zag er daarom ook een beetje tegenop. Alleen dat was nergens voor nodig! Het papier kleurt heel fijn en de witte plekjes die ik had, vond ik niet heel storend. Ik denk doordat het papier zo glad zonder pigment is, dat het makkelijk dekt.

De derde mandala heb ik gekleurd met Spectrum Noir alcoholmarkers. Eigenlijk kleurde deze net zoals de vorige mandala’s erg prettig. Ik heb er wel een paar witte A4 vellen tussen gelegd tegen het doordrukken. Door de dikte van het papier valt het mee, maar je moet er wel wat tussenleggen. Ik vind het boek ook geschikt voor alcoholmarkers. Ik heb niet het idee dat het papier heel veel inkt opzuigt. Net zoals bij de vorige mandala’s, spatten de kleuren weer van het papier af en gleed mijn alcoholmarker over het papier. Ik kon in dit boek prima kleurverloopjes maken.

Eindconclusie:
Misschien hebben jullie het gemerkt, maar ik ben erg enthousiast over het papier van dit boek. Het is mooi wit, glad en lekker dik. Als ik moest kiezen tussen de gebruikte materialen heb ik niet echt een favoriet. Het is waar je zelf van houdt, omdat het papier geschikt is voor alle kleurmaterialen.

Gebruikte materialen:
Mystieke Mandala’s | MUS Creatief
Staedtler Triplus Color
Faber Castell Polychromos
Spectrum Noir Alcoholmarkers

Lin Lindenbergh


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Mystieke Mandala’s
Niet bekend
MUS Creatief
Paperback
September 2020
96 pagina’s
Nederlands
9789045326061
€ 15,99


30 Juni 2022

Geef een reactie