Faber Castell Albrecht Dürer

Deze recensie heb ik gemaakt met 5 potloden die voor mij beschikbaar zijn gesteld door Everycolor. Ik wil bij deze Monique heel erg bedanken. 

Dit is één van de eerste recensies die ik heb gemaakt, in dit geval de allereerste gesponsorde recensie. Inmiddels heb ik meer ervaring met dit medium en is mijn collectie uitgebreid tot al de 120 potloden. Ik zal in de toekomst meer laten zien wat je met deze super potloden kunt kleuren.

Het betreft de Albrecht Dürer Aquarelpotloden (vernoemd naar de Duitse Kunstschilder/tekenaar 1471-1528) van het merk Faber Castell, niet helemaal mijn kleuren, maar nadat ik ermee heb gewerkt zijn het wel kleuren die ik vaker samen ga gebruiken, vooral de kleuren in het vlinderlijfje vind ik erg mooi samen. 

De potloden zijn verkrijgbaar in blik of houten kist. De aantallen voor het blik zijn: 12, 24, 36 en 120 En voor de kist: 48, 72 en 120
Ik heb een kaart uit het boekje Relaxing Colouring postkaarten van de Action genomen, omdat ik niet precies wist wat het in een boek zou doen. 

Als allereerste zijn de potloden 6 kantig in tegenstelling tot de Polychromos (rond) waarmee ik normaal kleur van dit merk. Maar ze liggen goed in de hand en zelf met hard drukken houden ze fijn vast. De kleurafgifte en pigment is echt geweldig. Als je zacht drukt krijg je al een mooie kleurafgifte, maar als je harder drukt dan zijn de kleuren echt geweldig mooi!

Ik ben begonnen met drie kleuren in het lijfje en deze kleuren brengen heerlijk zacht op, Zelfs nog zachter dan de Polychromos. Maar dat komt ook omdat je de kleuren nog kan verdunnen met een penseeltje, dus de kleurafgifte moet natuurlijk wel goed zijn anders krijg je ook een hele waterige aquarel.

Na het opbrengen heb ik een klein penseeltje gepakt (Action VanEyck nummer 1) en met een klein beetje water ben ik de opgebrachte potlood gaan aquarellen. Eerst het opgebrachte potlood activeren, toen kwamen de kleuren helemaal omhoog, ze werden door het water nog veel helderder en intenser. Helemaal weg van! 

Toen ik klaar was met het lijfje, ben ik met de twee overige kleuren de vleugels gaan invullen…achteraf een beetje te snel, want ik weet dat je heel netjes kunt werken, zeker met zo’n klein penseel, maar nu ben ik buiten de lijntjes gekomen.

Daarna nog een paar kleuren met elkaar proberen te mengen, in elkaar over laten lopen en dat ging ook echt super!
Bepaalde kleuren die ik heb gebruikt vind ik persoonlijk mooi kleuren bij elkaar, ik had niet echt veel keuze, maar ik kan me voorstellen dat als je de complete set Albrecht Dürer in huis hebt dat je net als de andere potloden eindeloos kunt combineren en zoals ik graag werk, veel mooie ton-sur-ton combinaties kunt maken.

Nadat ik de kaart klaar had, ben ik nog op aquarelpapier de potloden gaan uitproberen. Hiervoor heb ik de oranje en de twee groene potloden gebruikt. 

Hierbij heb ik een groter penseel gepakt, deze heb ik ook bij de Action gekocht, er staat helaas geen naam op, maar het is een 12. Dit ging ook er goed en zelfs op papier de twee groene kleuren met elkaar mengen ging heel goed. Oordeel zelf! 

Eindoordeel:
Ik ben uiterst tevreden met deze potloden en ga deze potloden op mijn verlanglijstje zetten! De kleurafgifte is fenomenaal en de kleuren worden zelfs intenser als je met water gaat werken. Meer kleuren is absoluut meer kleurplezier! Niet alleen in een kleurplaat, maar ook als je zelf op aquarelpapier wilt gaan aquarellen…

Gebruikte materialen:
Faber Castell Albrecht Dürer 115 Dark Orange, 145 Cobalt Blue, 165 Emerald Green, 175 Olive Green, 177 Walnut Brown
Penselen van Action, nr 12 en een van Eyck 1
Relaxing Colouring postkaarten van de Action

29 Januari 2017

Geef een reactie