Julia Woning | Art Journal

Vandaag wil ik een tweetal nieuwe boeken van Julia Woning laten zien, deze recensie gaat over het boek Art Journal Workshop by Julia Woning en haar bijbehorende Art Journal by Julia Woning.

Vorig jaar heb ik beide producten ontvangen van MUS Creatief voor een recensie en heb even geleden de eerste stap gezet om het boek door te lezen en was direct zo enthousiast dat ik gelijk door ben gegaan met het Art Journal!

Deze recensie is geschreven door Sammie, officieel voor haar eigen website.
Omdat het ook met kleur te maken heeft en er een kopje kleuren in voor komt heb ik deze ook hier geplaatst.

Art Journal Workshop by Julia Woning
Als eerste wil ik het boek behandelen, wat direct opvalt is dat het boek en de omslag van het journal dezelfde print hebben, een blauwe ondergrond met allemaal previews van artwork van Julia Woning, het is gelijk inspirerend en laat zien wat je ongeveer kunt verwachten in het boek. Het boek kost € 19,99 bij onder andere Bol EAN 9789045324999

Het boek is dik, (het papier ook) totaal 128 full color pagina’s aan informatie, uitleg en inspiratie. Allemaal perfect gefotografeerd in stappen of als voorbeeld. Een goede uitleg van alle stappen die je moet zetten om aan hetzelfde resultaat te komen.
Af en toe kun je ook zelf in het boek uitproberen of oefenen, Julia geeft daar wat voorbeelden en ruimte om zelf te experimenteren.

Echt alles wordt in het boek doorgenomen, alle mogelijkheden om je artwork te maken en wat je daarvoor nodig hebt.
Wat ik super leuk vind is dat ik verrast werd door Julia, ik ken haar nu al een aantal jaar en nog kwam ik dingen tegen in het boek, waarbij ik direct dacht “oh…” en moest er soms ook om lachen. Vooral het begin sprak mij erg aan, ook ik heb namelijk heel mijn schoolgaande jaren mijn agenda’s gepimpt en ik kan mij er erg in vinden. Ik zal een foto toevoegen van mijn eigen agenda’s, indirect ben ik dus ook al vroeg begonnen met “art journallen”, zonder dat ik wist wat het was.

Ik heb het boek meerdere keren doorgelezen en elke keer kwam ik weer wat tegen. Ik kon dus niet wachten om te beginnen in het toegestuurde Art Journal by Julia Woning door MUS Creatief. Ik heb een combinatie gebruikt van technieken uit het boek, een beetje van mijzelf èn inspiratie genomen van oudere filmpjes van Julia Woning op haar Facebook pagina. Van dat laatste had ik wat filmpjes opgeslagen in Facebook.

Dit boek ga ik absoluut bewaren en als naslagwerk gebruiken, vooral als ik geen inspiratie meer heb, zal ik zeker het boek er nog eens bij pakken en doorbladeren. Ik merkte toen ik het boek door aan het lezen was, dat ik eigenlijk direct aan de slag wilde gaan met het journal, dus hier volgt mijn recensie van het Art Journal by Julia Woning.

Art Journal by Julia Woning
Nadat ik vorig jaar het Art Journal had gekregen van MUS Creatief heb ik in de eerste instantie nog niets met het journal gedaan, even later volgde ik een online workshop van Julia Woning en heb toen wat in één van de boekjes gemaakt en een begin gemaakt met het pimpen van de omslag van het boekje. Voor de rest is het journal precies gebleven als toen ik het ontvangen heb. Het journal kost € 22,99 en is onder andere te koop bij Bol EAN 9789045325361

Het journal is een combinatie van vier uitneembare boekjes met lekker dik creme-kleurig papier, zodat je er goed op kunt journallen met allerlei materialen. De kaft van elk boekje is gemaakt van kraftkleurig dik papier, een stuk dikker dan de creme-kleurige bladzijdes. Heerlijk op op te art journallen en het boekje naar je smaak te maken. Het papier is ongeveer A4 formaat.

De omslag is van nepleer met dezelfde opdruk als het boek, dus een blauwe basis met allemaal rondjes met voorbeelden uit het boek. Er zitten elastieken in, daar kun je alle losse boekjes inhaken en eruit halen als je ermee bezig bent. Maar je kunt ook alles laten zitten in het mapje. Met een extra elastiek kun je de hele map bij elkaar binden, zodat niet alles eruit valt of het mapje en boekjes open vallen als je het boek opbergt. De elastieken zijn zwart.

Als allereerste heb ik wat inspiratie genomen van een filmpje van Julia Woning die ik al een tijdje geleden voorbij zag komen. Ik heb de omslag genomen en deze buitenkant met witte gesso ingesmeerd, dit ging niet zo goed en na het drogen brokkelde er stukken bij het buigzame gedeelte af, dit heb ik opgelost door er met papieren servetten een rug mee te maken. Daarna heb ik sjablonen, ontworpen door Julia, genomen en daar met zwarte Memento inkt en een blendingtool leuke randjes mee gemaakt. Daarna heb ik met twee leuke foam stempels (ook van Julia Woning) mondjes op gestempeld, ook met de Memento inkt en het geheel een aantal keer ingespoten met spuitlak, om het één geheel te maken en het te beschermen tegen water.
Ik ben erg tevreden en dat beloofd wat voor de boekjes…

Het eerste boekje was ik al begonnen vorig jaar met de online workshop, er was al een voorkant en de eerste art journal pagina heb ik er al ingemaakt. Voor de rest was het boekje nog erg kaal en leeg.

Ik heb een vel papier die ik op een workshop bij Julia Woning gemaakt heb een tijd geleden gepakt (zoals ze al zei in het boek, bewaar alles wat je maakt, dat kan een keer van pas komen!) en deze op de achterste pagina vastgelijmd met ModPodge, omdat de randen niet bleven zitten heb ik met washitape de rug extra verstevigd en het past er ook nog bij. Als laatste heb ik een foam stempel van een dame met Memento inkt op de voorkant geprint en deze later met Acrylverf ingekleurd. Toen was de bovenkant nog erg kaal en heb ik er de tekst Hello beautiful boven geschreven. Pas toen was ik tevreden.

Tussendoor heb ik elk boekje wel een aantal uur in mijn boekenpers geplaatst om weer mooi glad te worden, dit deed ik door er met een mister (klein sprayflesje met water erin) achterop de kaft wat vochtig te maken en met veel papier er tussen in de pers te stoppen. Hierdoor vervalt alles wat gekruld is door het vocht in de lijm en/of verf en wordt het weer mooi strak en glad.

Ik ben ook hier erg tevreden mee, op naar de volgende!

Voor de volgende heb ik kaft helemaal met twee lagen witte gesso ingesmeerd, ik wilde een witte ondergrond. Tussendoor ook een paar keer (na droging) in de pers gestopt om weer vlak te krijgen.
Daarna heb ik mijn Action acrylverf tevoorschijn gehaald en ben ik met een brayer, spons, sjablonen (by Julia Woning) en een kwast structuur op aan het brengen geweest. Eerst in mijn favoriete combinatie groen en blauw en daarna met witte gesso en rose wat andere kleuren gemaakt en erop aangebracht.

Ik ben erg tevreden! Als laatste heb ik met een combinatie van een oud boek stukken opgeplakt, glitter erop gedaan en met wat losse onderdelen een leuke versiering op de kaft gemaakt. Het geheel heb ik afgewerkt met ModPodge, omdat dit niet alleen als lijm werkt, maar ook als seal. Zodat het niet meer uitveegt als het nat wordt. Natuurlijk weer even tussen de pers gelegd.

Voor weer een ander boekje heb ik de kaft helemaal met PanPastel en een sjabloon van Julia Woning versierd, tussendoor met Fixatiespray ingespoten, zodat ik meerdere lagen kleur aan kon brengen en ik ben zo gecharmeerd van het resultaat. Het is zo mooi gelukt. Hier heb ik trouwens een set met allemaal metallic kleuren voor gebruikt.

Als laatste nog twee dunne lagen fixatiespray en een sticker met mijn naam erop en klaar is het.

Het vierde en laatste boekje heb ik beplakt met kadopapier, daarna in de pers gedaan om weer vlak te worden en met een sjabloon en Memento inkt en blendingtool een dame op het kadopapier “geprint”, deze ingekleurd met Acrylverf en na droging nogmaals het sjabloon erop gelegd en weer met inkt ingesmeerd.

Het is zoooooh leuk geworden! Als laatste een laag fixatiespray, zodat het beschermd is en heb het zo gelaten…

Flip Through Art Journal by Julia Woning gepimpt door Made by Sammie

Eindconclusie:
Wat een heerlijk creatief boek! Ik heb hiervan genoten, kun je ook wel zien, want ik heb binnen een paar dagen dit hele review voor elkaar gekregen en ik heb één dag niets gedaan!

De combinatie Art Journal Workshop en Art Journal is ideaal! Zeker een grote aanrader het samen te kopen. Het boek is goed en duidelijk geschreven, heel verrassend, ik ben namelijk zelf al even bezig met art journallen, maar toch heeft Julia mij nog wat kunnen leren.
Ik ben blij met de uitleg, duidelijke foto’s en aanvullende informatie/waarschuwingen. Voor de toekomst ga ik er zeker nog veel meer van uitproberen en mijn collectie zal ook wel uit gaan breiden, want ook ik heb een verzamel verslaving!

Het Art Journal zelf is prachtig, heerlijke grootte van de boekjes en heel fijn papier. In de toekomst ga ik zeker nog alle boekjes volmaken met meer van de leuke art journal informatie uit het boek, en wil zeker de boekjes allemaal een andere functie geven, in ieder geval eentje voor tekeningen en eentje vol met leuke achtergronden en effecten. Dat gaat helemaal goed komen.

Ik ben heel tevreden met het pimpen van mijn omslag, dat ging (op een kleine terugslag in het begin) echt heel goed! Als je deze stap wilt overslaan is het ook geen probleem hoor, het is jouw art journal en JIJ mag er mee doen wat jij wilt!

Maar ik wil ook even vermelden dat niets fout is wat je maakt in je journal of wat jij met je journal maakt, nogmaals, het is jouw journal en jij mag zelf uitmaken hoe jij het gaat indelen of je ideeën gaat uitwerken. Julia Woning (of zelfs ik) geven voorbeelden en Julia geeft een uitleg over technieken. Doe er je voordeel mee en pas het juist aan jouw eigen creativiteit aan.

Iedereen is anders en alles is mooi!

Sammie

Gebruikte Materialen:
Art Journal Workshop by Julia Woning
Art Journal by Julia Woning
Sjablonen Pronty Crafts by Julia Woning
Foamstempels Pronty Crafts by Julia Woning
PanPastel en PanPastel tool
Made by Sammie Stickers
Schjerning Crystal Fixative (400ml)
Memento zwarte inkt
Blendingtool (houten houder met verwisselbare pad)
Brayer en natuurspons
Action witte Gesso
Action Acrylverf (van Bleiswijck)
Action verfkwasten
ModPodge
Washitape
Servetten
Mister, sprayflesje met water

Als allerlaatste wil ik Julia Woning en MUS Creatief heel hartelijk bedanken dat ik dit boek en art journal mocht reviewen. Het was een waar feestje en nog steeds ben ik in de creatieve sfeer en ga gewoon lekker door in dit prachtige journal.

Made by Sammie

15 Februari 2021


Geef een reactie