Davinci Kleurpotloden

Deze Kleurpotloden had ik in mijn winactie pakket zitten en iemand schreef dat ze erg fijn waren….dus heb ik nog maar een doosje (nog geen € 2,00) aangeschaft.

Ook heb ik gelijk de Relaxing Colouring postkaarten aangeschaft voor € 0,89 van de Action. 

Er zitten 18 potloden in het blikje en zoals vermeld op het blik hebben ze een zachte tip, dus moeten ze goed zacht zijn als je er mee gaat werken!
De pigment afgifte is okay, maar niet zoals ik gewend ben. 

Het zijn 6-kantige potloden die wel goed handelbaar zijn, maar ik krijg na een tijdje last van mijn middelvinger, dit komt waarschijnlijk door de manier waarop ik potloden vast hou. 

Er zitten er dus 18 in het blik, maar ik mis echt de witte en zwarte potlood. 
Erg jammer dat deze er niet in zitten. 
Voor de rest gaan de kleuren van geel naar bruin in vele kleuren er tussen. 

Ik heb in het totaal twee kaarten gekleurd, omdat ik na de eerste niet tevreden was met het opbrengen en heb bij de tweede met nog meer lagen en kleurtinten gewerkt en daardoor kreeg ik meer het effect wat ik wilde hebben. 

Bij het eerste kaartje ben ik lukraak kleuren gaan pakken in dezelfde tinten. Omdat ik nog geen kleuroverzicht had gemaakt, was het een beetje op de gok. 

Je moet toch nog best hard drukken om kleur op het papier te krijgen. 
Waardoor na een tijdje mijn vingers echt zeer begonnen te doen, ik werk normaal namelijk met zachtere potloden. 

Op zich zijn dit hele nette potloden, ze zijn harder dan ik verwacht had, maar je kunt er goed mee kleuren. Ik heb geprobeerd laagjes te maken, van licht naar donker door te variëren met harder en zachter drukken. Dit werkt prima, ook met andere kleuren door elkaar. 
Het papier houd zich goed!

Bij de tweede tekening heb ik meer mijn best gedaan om kleurcombinaties te maken en heb me meer geconcentreerd op het blenden met een lichtere kleur.

Hierdoor zijn op bijvoorbeeld de blaadjes de kleuren beter gemengd en zie je de potloodstrepen bijna niet meer. 

In de vlindervleugels heb ik meerdere kleuren gemengd door laagjes en kleuren over elkaar heen te kleuren. Dit gaf ook een leuk effect. 

Je ziet het niet, maar ik moet echt hard kleuren om kleurafgifte te krijgen.

Eindoordeel:
Ik ga niet meer met deze potloden kleuren, begrijp me niet verkeerd…de potloden zijn best goed naargelang prijs/kwaliteit verhouding, maar ik heb zelf betere potloden en als ik ze vergelijk met bijvoorbeeld de Staedtler Ergosoft -waar ik eerder een review van heb gemaakt- zijn deze niet zo fijn om mee te werken. 

Ook het beperkte kleuraanbod en geen wit en zwart in het blik maakt dat ik deze potloden aan de kant ga schuiven en ze aan iemand ga geven die er heel blij mee zal zijn. 

Heb je een beperkt budget of je begint met kleuren zijn dit zeker wel goede beginners potloden!
Als je van wat hardere potloden houdt, zijn dit ook zeker prima potloden. 

Gebruikte materialen:
Relaxing Colouring Postkaarten (Action € 0,89)
Davinci Kleurpotloden (Action € 1,99)

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer, in de tussentijd heel veel kleurplezier! 

1 Februari 2017

Geef een reactie