Faber Castell Polychromos

Dit was mijn tweede recensie ooit, een terugblik. Inmiddels kleur ik absoluut anders, maar iedereen moet ergens beginnen…

Mijn prachtige kist met Faber Castell Polychromos Potloden

Vorige week heb ik van mijn súperlieve ouders deze doos met FC potloden gekregen, alvast voor mijn verjaardag, die overigens pas over drie maanden is…. Ik krijg dan geen kadootje meer, maar ik klaag niet!!!! 😜

Begonnen aan de Papegaai van de vorige review, heb ter referentie een foto op mijn mobiel staan van een mooie Papegaai die ik wil gebruiken. 

Uit het eerste boek Mijn Wonderlijke Wereld van Masja van den Berg heb ik in de vorige review een achtergrond gemaakt met de Van Eyck Softpastel en ga ik nu de Papegaai inkleuren. 

Om te beginnen…het openmaken van de doos was al een waar feestje, die geur ook…heerlijk. Echt een hout/potloden geur die nog een tijdje na blijft hangen! 
Ze zien er prachtig uit, bijna zonde om te gebruiken

Een paar dagen heeft de doos rustig gelegen, maar vandaag ga ik er toch eindelijk aan beginnen, mijn eerste ervaring met de Polychromos.

Ik begin alvast met de snavel. Om een feeling te krijgen van de potloden, dit zijn namelijk niet de gebruikelijke potloden, deze potloden zijn op basis van olie en daardoor verwerken ze anders als mijn (Schildpadblik) Bruynzeel potloden. Ook is de vorm anders, deze potloden zijn rond en houden heerlijk vast. 

Ze zeggen dat de kleur alleen met terpentine verwijderbaar is, maar met een gum kom je ook al een heel eind als je een klein foutje gemaakt hebt!,

Ik was dus begonnen met de snavel, ik kan je vertellen dat ik nu al om ben! Wat werken de potloden toch fijn.

De potloden voelen zacht aan met opbrengen, ik ben begonnen met de lichte kleur en daarna grijs en zwart. Toen kwam ik erachter dat het (nog) niet goed geblend was en had ik ineens een doel voor mijn nog niet geopende pakketje Derwent Burnisher & Blender set die ik bij Bol had aangeschaft…

Ook hier had ik nog nooit mee gewerkt en heb deze gelijk uitgeprobeerd.

Nadat de snavel lekker ging, ben ik met de rest verder gegaan en dit ging zo lekker dat ik gewoon helemaal door ben gegaan. Ik moet wel zeggen dat ik op een gegeven moment de blender naast me neer heb gelegd, omdat ik deze erg grof vind en vaak blend de Derwent de inkt van de tekening mee en dat is niet fijn als je met een kleur als geel werkt!

Dus bij de bloemen heb ik de blender niet gebruikt, maar wel weer nadat ik alle kleuren op de tak had gekleurd, daarna heb ik deze stukken nog geblend. 

Wat ik frappant vind is dat in het begin ik het ‘potlood’ geluid dat je normaal hoort op papier niet hoorde, maar naarmate je harder gaat drukken, komt alsnog het geluid te voor schijn.

Eindoordeel:
Mijn eindoordeel is wederom dat ik hier veel plezier aan ga beleven en het zeker geen miskoop is. 
Al moet ik nog wel oefenen, want het kan natuurlijk altijd beter! 😜

De Derwent potlood heb ik nog niet zo’n goed oordeel over. Misschien moet ik deze eens gebruiken met mijn Bruynzeel’s…

Update: Inmiddels heb ik met deze potloden ook al meer ervaring en de Derwent Blenderpotloden gebruik ik niet meer eigenlijk, ik ben er achter dat de Polychromos potloden vanzelf al verschrikkelijk goed en lekker blenden.

Pak de lichtste kleur met kleuren en met deze potlood kun je geweldig blenden zonder een speciaal potlood aan te schaffen of gebruik een speciale blendingsvloeistof in combinatie met een papieren doezelaar.

Gebruikte materiaal:
Mijn Wonderlijke Wereld 1
Faber Castell Polychromos 
Derwent Blender potlood
Staedler gum

29 Augustus 2016

Geef een reactie