Faber Castell Watercolours

Begin dit jaar kreeg ik deze gave aquareldoos, dit is de Faber Castell Creative Studio Watercolours 48 stuks en ik was direct enthousiast om ze uit te gaan proberen.


De doosjes zijn verkrijgbaar in deze aantallen: 24, 36 of 48 stuks
Onder andere bij Bol zijn de setjes te koop, vanaf € 29,99

Als allereerste heb ik met de twee zwarte verf tinten een maan gemaakt op aquarelpapier, ik heb hiervoor echt veel water gebruikt en ik was er zo blij mee, dat ik nog wat had uitgeprobeerd, een soort galaxy, deze was helaas niet zo goed gelukt, ik merkte dat ik nog wel even moest wennen aan de verf.

Als tweede heb ik natuurlijk weer een galaxy uitgeprobeerd, dit was in het boek Magische Mandala’s van BBNC Uitgevers/MUS Creatief en deze poging was echt super bevallen. Ondaks dat het op gewoon papier was, vloeiden de kleuren echt goed in elkaar, ja…ik moet zeker nog meer oefenen, maar ik was echt supertevreden met de uitkomst.

Daarna heb ik de mandala die op de pagina gedrukt was nog ingekleurd met alleen een zwarte fineliner en het resultaat is echt superleuk geworden. Absoluut voor herhaling vatbaar.


Voordat ik ging inkleuren met de fineliner heb ik trouwens nog wel de pagina met extra papier ertussen onder zwarte boeken gelegd voor een nacht, dit gaf toch een beter resultaat en de hobbels en bobbels waren nagenoeg (op een hoekje na) verdwenen. Het papier kan een hoop aan, ik heb veel water gebruikt.

Voor mijn derde kleurplaat heb ik een tekening (Lady Adelaide) van Laura Rafferty uitgeprint op aqarelpapier en heb met echt superveel water (nat-in-nat) de achtergrond als eerste gemaakt, hievoor heb ik verschillende tinten groen en bruin gebruikt en ben echt ongekend blij met het eindresultaat.

Lady Adelaide van Laura Rafferty

De dame zelf heb ik met Faber Castell Polychromos ingekleurd.

Iemand die mij kent weet dat ik van veel tinten/kleuren hou, dus ik was echt blij met de volledige box ‘Waterverf’, ik heb met de laatste kleurplaat echt veel water gebruikt en ben blij verrast met de pigmenten die erin zitten, ook al is dit niet de artist versie, ik ben er wel helemaal weg van.

Eindconclusie:
Super verf, met een klein beetje kom je echt heel erg ver, hoog gepigmenteerd en zoals ik nu kan zien doe je erg lang met de napjes. Ook al gebruik je veel water, het droogt weer in en dan kun je weer opnieuw gaan activeren.

De metallic kleuren zou ik zelf alleen gebruiken om een sparkle in de andere kleuren te maken, maar op zwart papier komen deze metallic kleuren wel echt supergaaf op.

Ik heb deze box kado gehad, maar ik kan het echt heel erg aanraden, ze zijn de prijs meer dan dubbel waard. En het is leuk weer een ander materiaal te leren kennen, ik weet in ieder geval dat ik deze nat-in-nat techniek nog vaak zal gaan gebruiken als achtergrond, maar ook voor toekomstige kunstwerken.

Gebruikte materialen:
Set Faber Castell Watercolours 48 (Creative Studio, Blauwe lijn)
Fineliner, zwart
Faber Castell Polychromos

20 April 2020

Geef een reactie