Meni Chatzipanagiotou | Cirkel van het leven

Ik kreeg dit prachtig boek van MUS Creatief voor een recensie, mijn dank hier voor. En ik heb in de tussentijd een aantal materialen in dit boek uitgeprobeerd.

“Dit boeiende kleurboek neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van de natuur. Meni Chatzipanagiotou’s prachtige illustraties, voornamelijk getekend in een rond design, zijn een ode aan de ritmes en cycli van onze wilde planeet. Vlieg mee door de lucht met vogels van diverse pluimage: van kleine, dansende kolibries tot krachtige, zwevende arenden. Duik in de golven en kom oog in oog te staan met delicate zeepaardjes, machtige walvissen en gedetailleerde zeeschelpen. Struin door ruige, wilde landschappen waar eekhoorntjes, vossen, wolven en andere fascinerende wezens huizen. In ‘Cirkel van het leven’ kun je het allemaal tot leven wekken met je eigen spectrum aan oogverblindende kleuren.”
Bron: www.webshop.muscreatief.nl

Het boek is te koop bij onder andere MUS Creatief en kost € 15,99, het ISBN nummer is: 9789045325958

Het boek:
Het boek is 25,3 x 25 x 1 cm groot, het heeft een blauwe kaft, het materiaal voelt rubberachtig aan. De walvis is wit en de letters zijn ook duidelijk in wit geprint.
De achterkant heeft een tekst, de staart van de walvis en een streepjescode vermeld.
De kaft is een soft cover, maar sterk en dik genoeg om niet goedkoop aan te voelen.
Er zijn twee blauw/bedrukte extra flappen (voor en achterkant), deze zijn te gebruiken als boekenlegger.

Er zijn 96 pagina’s te vinden in het boek, off white papier, aan beide kanten bedrukt, vol met dieren, bloemen en landschappen. Vooral vind je veel cirkels in dit boek, niet alleen aparte mandala’s, maar ook mooie taferelen in de vorm van een cirkel. En niet alleen cirkels, maar ook twee pagina spreads zijn te vinden in dit boek. De tekeningen zijn heel gedetailleerd en de lijnen zijn wat dikker dan ik gewend ben (wat ik zelf vaak kleur). Door de dikkere lijnen zijn de tekeningen wel goed duidelijk.

Kleurplaat 1:
Voor deze kleurplaat heb ik verschillende materialen gebruikt, namelijk waterverf en potloden.
De waterverf heb ik gebruikt in de achtergrond en de rest heb ik met Prismacolor Premier potloden ingekleurd.

Het papier kan goed water aan, deze keer heb ik niet veel water gebruikt en hoefde ik het papier niet na te behandelen om het weer vlakker te krijgen.
De potloden kleuren echt heel fijn op dit papier, het is een beetje ruw en daardoor kun je goed lagen kleuren en blenden met de potloden.

Kleurplaat 2:
Voor deze kleine kleurplaat heb ik mijn Faber Castell Polychromos potloden uit de kast gepakt, deze keer heb ik zowel met de potloden zelf als met blending vloeistof geblend.
Zelfs de achtergrond heb ik met verschillende kleuren licht opgebracht en geblend met Green for Oil blending vloeistof en een papieren doezelaar.

Misschien leuk om te weten, dit zijn de kleuren die ik heb gebruikt voor de tweede kleurplaat:
Faber Castell Polychromos
107 Cadmium Yellow
219 Deep Scarlet Red
106 Light Chrome Yellow
217 Middle Cadmium Red
169 Caput Mortuum
280 Burnt Umber
154 Light Cobalt Turquoise
156 Cobalt Green
101 White
en een witte gelpen

Eindconclusie:
Ik ben heel tevreden met dit boek, de kwaliteit is (zoals ik al had verwacht) heel goed, het papier kan verschillende materialen aan en is zelfs wat ruw, zodat je veel lagen kunt kleuren met potloden. Blendingsolution werkt ook heel goed op dit papier, evenals water.

Voor mij persoonlijk zijn de tekeningen te druk, dus heb ik wat rustige kleurplaten uitgezocht, maar als je van veel details houdt, dan is dit een perfect boek voor jou.
Juist door het aparte en (voor mij) andere tekentechnieken is dit boek echt een aanrader voor de volwassen kleurder.
Er zitten echt prachtige kleurplaten in, de diversiteit maakt het ook leuk om te zoeken naar een leuke kleurplaat, er zit van alles bij, soort van mandala, een “behangetje” of een leuke kleurplaat over één of twee pagina’s verspreid.

Gebruikte Materialen:
Faber Castell Polychromos
Faber Castell Watercolours
Faber Castell papieren doezelaar
Faber Castell waterbrush
Green for oil blending vloeistof
Prismacolor Premier


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Cirkel van het leven
Meni Chatzipanagiotou
MUS Creatief
Softcover
Januari 2021
96 pagina’s
Nederlands
9789045325958
€ 15,99


Geef een reactie