Johanna Basford | 30 dagen creativiteit

Dit leuke Nederlandstalige doe-kleur-boek is in oktober 2021 uitgegeven door MUS Creatief. Inmiddels heb ik het boek al even op de plank liggen en ben er afgelopen week in begonnen.
Dank je wel MUS Creatief voor het toesturen van dit superleuke boek.

Het boek:
Het boek is 22 x 25,5 cm groot en heeft een Paperback dikke cover, lief met de kleur lichtblauw en met zwart/wit/gouden opdruk aan de voorkant, zwart/witte opdruk aan de achterkant en een witte rug met zwarte titel en naam van de artiest, natuurlijk ontbreekt het vogeltje (mus) ook niet als logo van de uitgever.
De omslag heeft aan de voorkant en de achterkant een extra flap met een paar leuke tekeningen die je ook gewoon kunt inkleuren. De flappen zijn ook te gebruiken als boekenlegger.

Het papier is zoals wij gewend zijn, crème van kleur en heeft een lekkere dikte, het is niet erg grof, maar ook niet super glad. Geschikt voor veel verschillende kleurmaterialen. Je ziet wel een beetje de tekening van de andere pagina er doorheen, maar het is niet storend als je aan het kleuren bent.

De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt en er zijn uitgebreide instructies in het Nederlands aanwezig, ook is er een pagina achterin het boek waar je jouw kleurmaterialen kunt uitproberen.

Als allereerste pagina heb ik de pagina gekleurd waar je je naam kunt invullen, dit heb ik gekleurd met Prismacolor Premier potloden.
Het papier is heerlijk voor deze lekker vettige potloden, ze kleuren gewoon geweldig op dit papier en blenden met speciale blendingolie is ook een waar feestje. Je krijgt er een nog mooier en egaler gekleurde pagina van.

Ten tweede wilde ik ook echt iets creatiefs doen, dus besloot ik de kopjes een versiering te geven door er met een (achteraf geen watervaste) fineliner op te tekenen en in te kleuren met Faber Castell Pitt Artist Brush pennen.

En dit was erg leuk om te doen, in de eerste instantie wist ik echt niet wat ik moest tekenen, maar naarmate ik verder kwam, ging het bijna vanzelf en verzon ik het waar ik bij stond (zat). Uiteindelijk moest ik stoppen, anders zou ik nog de hele avond door zijn gegaan.

Het uiteindelijke resultaat is zelfs nog leuker als je een dag later de pagina gaat bekijken. Zo kon ik nog wel even doorgaan.
Het papier is uiterst geschikt voor fineliners, stiften en potloden.

Eindconclusie:
Weer een fantastisch boek, ik denk dat je hier heel veel teken en kleurplezier aan gaat beleven, de instructies zijn uitgebreid en makkelijk te volgen, het triggert je om creatief na te denken in plaats van alleen kleuren. Dat laatste is trouwens ook gewoon te doen in dit boek, als je echt alleen wilt kleuren heb je ook kleurplaten genoeg om dat te doen.

Het papier is lekker voor verschillende kleur materialen, ik heb geen problemen gehad met de stiften, potloden en zelfs niet met de blendingolie, alles ging perfect.
De stiften bloeden ook niet door naar de andere pagina, ondanks dat ik op sommige stukken best vaak gekleurd heb. Het papier is er dik genoeg voor.

Gebuikte materialen:
30 dagen creatief van Johanna Basford
Faber Castell Pitt Artist Brush pennen
Prismacolor Premier
Fineliner
Blendingolie


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


30 dagen creatief
Johanna Basford
MUS Creatief
Paperback
Oktober 2021
80 pagina’s
Nederlands
9789045326917
€ 16,99


7 juni 2022

Geef een reactie