Workshop Intuïtief kleuren

Intuïtief-kleuren is een plek waar workshops kleuren, workshops intuïtief-kleuren en 1-op-1 sessies worden gegeven.

masker1

De workshop kleuren geef ik op zorgboerderijen en andere zorginstellingen.
De workshop kleurtechniek is bestemd voor iedereen, ik laat tijdens deze workshop verschillende kleurtechnieken zien. Onder andere stippelen, ook wel pointillisme genoemd, blenderen en doezelen. Hierdoor gaat je kleurplaat meer leven. Ik leer je hoe je schaduweffecten en diepte in je kleurplaat krijg. Maar ook het mengen van kleuren en het in lagen werken leer ik je.
Ook mag je met verschillende materialen werken, voelen hoe het o.a. werkt met alcoholmarkers, stiften, aquarelpotloden pastelpotloden of pastelkrijt. Kijk voor een uitgebreide uitleg onder het tabblad kleurtechniek.
De 1-op-1 sessies worden gegeven voor zowel volwassenen als kinderen met een beperking. Maar ook voor diegene die niet lekker in hun vel zitten, een burn-out heeft of veel in het hoofd zit en geen rust kan krijgen.
De 1-op-1 sessie is vooral belangrijke voor bijvoorbeeld kinderen/volwassenen uit het autistisch spectrum. Ze worden dan niet van buitenaf geprikkeld en vinden hierdoor het stukje rust wat ze zo nodig hebben.

20161001_163510

Het helpt hun energie te bundelen. Ze worden rustiger, werken ontspannen en kunnen zich beter verdiepen in een activiteit.
Bij intuitief-kleuren ga ik net een stapje verder, hierbij gaan we kijken waarom je een bepaalde kleur kiest. Kleuren is een creatieve manier om te communiceren. Alles wat je kleurt vertelt iets over je zelf. Wat houd je bezig (bewust of onbewust), wat vind je moeilijk of juist niet, wat heb je nodig? Als je het niet prettig vind om dit in groepsverband te doen kan je kiezen voor een 1-op-1 sessie.

Als je wilt werk ik met inspiratiekaarten tijdens het intuitief-kleuren. Je trek dan een kaart en we kijken dan waarom je die kaart hebt getrokken, deze kaarten kunnen inspireren, stimuleren en bemoedigen. Met dat gevoel mag je gaan kleuren. Na het kleuren gaan we napraten en kijken welke kleuren je hebt gebruikt. Elke kleur staat ergens voor. Soms gebruik je een kleur om een ervaringen te verwerken en soms heb je de voeding van die kleur nodig om de rust te ervaren.

Klik op de foto voor meer informatie voor de workshop.

scanwilma

 

voor informatie of opgeven van een workshop
website: intuïtief-kleuren
emailadres: info@intuitief-kleuren.nl

Copyright ©

Advertenties