Review – Dikke dames in de schilderkunst – Julia Woning / MUS Creatief

Van BBNC Uitgevers / MUS Creatief ontving ik onlangs het nieuwe kleurboek van Julia Woning, Dikke dames in de schilderkunst. Onze dank daarvoor!

   

Het boek is weer enkelzijdig gedrukt en heeft een mooi vierkant formaat van 25x25cm. 
Allereerst hebben wij de binnenkant weer voor jullie gefilmd. Neem een kijkje in het boek!

Informatie van de uitgever;
Je wist het misschien niet, maar de Dikke Dames van Julia Woning zijn al eeuwenlang een geliefd onderwerp om vast te leggen op het canvasdoek. De grootste kunstenaars ter wereld lopen weg met deze voluptueuze dames: Monet, Mucha, Van Gogh, Renoir, Botticelli, Vermeer, Degas, Mondriaan, Appel, Picasso, Munch, Gaugain en nog veel meer. Je had vast niet gedacht dat de Dikke Dames aan de grondslag stonden van De Schreeuw, Het meisje met de parel en
De Aardappeleters.

Door Julia’s prachtige lijnenspel word je als het ware in de schilderijen gezogen en krijg je meteen zin om de platen weer met kleur tot leven te laten komen. Waar ze ook zijn – of ze nu chillen aan het strand of naakt poseren in een atelier – de Dikke Dames zijn gelukkig nooit alleen en maken het altijd gezellig. De prachtige platen van Julia Woning lenen zich uitstekend als kleurplaat voor volwassenen en geven je meteen een warm fuzzy feeling. Door het handige formaat van  dit kleurboek komen de Dikke Dames nog meer tot hun recht en zijn ze in vol ornaat te bewonderen .

Laat ik allereerst voorop stellen dat ik geen kennis heb van kunst en mijn interesse daarin is zeer klein. Maar toch vond ik dit een enorm leuke uitdaging om aan te gaan!

  

Ik heb er voor gekozen om met deze plaat te beginnen en daar gewoon wat kleuren te kiezen. Ik ben nog nooit in Egypte geweest dus geen idee waar te beginnen. De plaat ben ik gaan kleuren met Sharpies en Copic Ciao markers. Deze drukken dus door!

   

Het nadeel van markers vind ik altijd dat je grotere oppervlaktes heel moeilijk egaal krijgt, dit ligt niet aan het papier van het boek wat dat is zoals altijd weer prima!

   

Ik ben blij met het eindresultaat! Voor jullie beeld heb ik er ook een foto van de achterkant bij gedaan, Leg altijd wat extra papier tussen je platen als je met markers werkt!

Op naar plaat 2. Zou ik het aandurven om een bestaand schilderij na te maken in dit kleurboek? Ik blader het boek door en na wat speurwerk besluit ik om “Het meisje met de parel” te gaan kleuren.

   

Best een dingetje hoor dit, vind het toch wat moeilijk om iets meesterwerk na te kleuren. Maar ik doe mijn best en ook deze kleur ik met markers.

   

Zoals jullie kunnen zien op de foto hierboven heb ik in eerste instantie het gebit ook roze gekleurd, super dom maar met mijn Molotow pen in de kleur wit heb ik dit goed op kunnen lossen. De plaat wordt steeds leuker om te doen omdat hij tot leven begint te komen.

  

Ik had niet verwacht dat ik zo blij zou zijn met het resultaat van deze plaat. Ben er blij mee dat het toch wel goed gelukt is!

Wat mij betreft een super leuk kleurboek van Julia Woning, ook als je niets om kunst geeft!
Het kleurboek kun je kopen bij o.a. bol.com voor 14,99 euro. Klik hier om hem te bestellen.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s