Review – Derwent Procolour Kleurpotloden – door Cynthia

Derwent Procolour, het potlood dat je nu steeds voorbij ziet komen! De naam Procolour doet vermoeden dat het geschikte potloden zijn voor professionele kleurders. Maar is dat ook zo? Daarom heb ik, Cynthia, een review voor jullie gemaakt. Als jullie ons al langer volgen dat weten jullie dat ik het meeste kleur met markers en stiften en dus niet met potloden. Een flinke uitdaging dus! Kijken jullie mee?

  

Onlangs ontving ik een doos Procolour van Derwent-Colourstock en daar wil ik hen natuurlijk enorm voor bedanken!

Informatie over de Procolour potloden van Derwent;

De Procolour potloden van Derwent vormen de perfecte combinatie van een sterke punt, goede dekkracht, hoge pigmentatie en zijn een beetje wasachtig waardoor ze lekker over het papier glijden. Door de speciale combinatie van hoge pigmentatie en de was toevoeging blijft de punt scherp en komt er bijna geen stof vrij. Dit zorgt er weer voor dat het papier en de werkplek schoon blijft en niet vlekkerig wordt.
De Derwent Procolour potloden zijn de ideale combinatie van de Derwent Artists en de Derwent Coloursoft serie. Professionele kunstenaars (en wijzelf als teken-amateurs 😉 zijn erg te spreken over de sterkte punt, de heldere en zachte kleuren, de mengbaarheid van de potloden en de gelaagdheid die ermee bereikt kan worden. Blending potloden en doezelaars werken super goed met deze potloden samen.
Nog even alle pluspunten op een rij:

  • Sterke kern en punt waardoor er minimaal verlies is en veel minder stofvorming
  • Mooie gelaagdheid zonder een wasachtige uitstraling
  • Zeer hoog gepigmenteerd
  • Makkelijk te blenden met mediums, blenders en doezelaars
  • De pigmenten zijn veganisten-vriendelijk
  • De hele serie bestaat uit 72 heldere en rijke kleuren

bron

Volgens de informatie van Derwent zijn de punten super scherp te slijpen dus laten we daar mee beginnen! Ik heb (nog) geen Dahle puntenslijper maar een 1Plus van de Aldi. Deze heb ik al jaren en werkt hetzelfde als de Dahle. Heel fijn om mee te werken.

   

Geen woord gelogen dus, de punten zijn nu super scherp en voelen zeer stevig aan. Geen enkele punt is gesneuveld bij het slijpen dus ik ben blij!

   

Ik begin aan een kaartje van Doepa, niet al te groot en naast kleine vlakjes ook wat grotere vlakken. Ik begin met de oortjes en gebruik daar Rose Pink (19), Cerise Pink (20) en Magenta (21) voor. En daar is dan meteen mijn valkuil, ik druk veel te hard. De oortjes zijn dus niet helemaal top gelukt maar bij de wangen werkt het direct een stuk beter en gelijkmatiger.

   

Laagje na laagje breng ik de kleur aan op het gezicht en zo krijg je steeds meer en meer kleur. Het lieve Doepa beestje komt al een beetje meer tot leven. Voor het gezicht heb ik de kleuren Vandyke Brown (56) en Brown Ochre (59) gebruikt.

Voor mij persoonlijk misschien wel de grootste uitdaging waren de ogen. Heb wat rondgekeken in onze kleurgroep en heb dat maar een beetje nagedaan. Volgens mij zijn de ogen prima gelukt zo! De kleuren die ik voor de ogen gebruikt heb zijn: Kingfisher Blue (39), Blue Grey (70) en Ivory Black (71). De witte stipjes en de sproetjes heb ik aangebracht met markers van Molotow.

Het valt mij op dat je door de scherpe punt ook zeer goed de kleine vlakjes kunt kleuren, zoals bijvoorbeeld in de sjaal en de trui. De sjaal is gekleurd met Deep Chrome (09) en Grass Green (49), de trui met Cobalt Blue (36).

  

De scooter heb ik ingekleurd met Primary Red (12) en vond ik wat lastiger om te doen. Komt wellicht omdat het een groot vlak is. Wil overigens niet zeggen dat het door de potloden komt, kan ook door mijn “onervarenheid” komen

De zon ging wel weer erg makkelijk, zachtjes kleuren en niet te hard drukken en de potloden geven een enorm pigment af! De zon is gekleurd met Deep Cadmium (06) en Middle Chrome (08).

De bloemen waren wel lastig, had daar een ander idee bij, maar uiteindelijk ben ik toch wel heel erg blij met het resultaat! Het gras is gekleurd met Foliage (51) en de bloemen met een combi van Rose Pink (19), Cerise Pink (20), Magenta (21) en Imperial Purple (26).

Conclusie;
Kun je alleen als pro omgaan met deze nieuwe serie van Derwent, de Procolours? Nee, absoluut niet! Natuurlijk is elk potlood anders en is het wennen. Maar ik ben echt heel tevreden met het resultaat. De kleuren zijn zeer helder, de potloden voelen stevig en kunnen tegen een stootje. De punt is hard maar krast niet op je papier.

Naar mijn mening een zeer geschikt potlood dus, ook voor de beginners!

Het blik van 72 procolours is nu verkrijgbaar bij Goedkoopstehobby.nl voor 99,42 euro. LET OP, deze prijzen zijn actietarieven en kunnen elk moment veranderen.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s