Kleurtip van Julia Woning

“Speciaal voor Kleuren voor Volwassen vertel ik één van mijn KLEURtips” door Julia Woning van het KLEURtechnieken workshop boek. Naast dat je met diverse kleurmaterialen kan kleuren zoals kleurpotlood, viltstiften, pastelkrijt etc., kun je ook tekenen met je gum.

Door met gum te werken breng je weer wit in je kleurplaat en kan het net dàt geven wat je nog miste in je kleurplaat. Er bestaan diverse soorten gum: potlood gummen (kleine hoekjes), vlakgummen(grote vlakken. Hoe meer kruimels des te beter het gumt), kneedgum(gebruik je om een tone lichter te maken door te deppen), maar er is zelf een electrische gum.

Die van Derwent (Battery Eraser) is super handig. De kleurplaat uit “Het enige echte Dikke Dames op reis XXL kleurboek” heb ik gekleurd met PanPastel. Een heel fijn soort van pastelkrijt. Deze stoft echter beduidend minder dan gewoon pastelkrijt. PanPastel zit in een doosje en heeft vele kleuren. Je kan het goed aanbrengen met de speciale tools (licht blauw gekleurde tools)

Er zitten kleine rubberachtige hoesjes aan waarmee je de PanPastel aanbrengt op je kleurplaat. Super handig voor achtergronden, maar zoals je ziet werkt het ook prima voor de hele kleurplaat. Nadat ik de kleurplaat had voorzien van verschillende kleuren wilde ik toch wat doen met het haar. Ik heb het eerst geprobeert met het gumpotlood, maar wilde meer contrast. Dus witter en met de Battery Eraser van Derwent lukte het. Dus zijn er nu witte krullen in het haar.

Het werkt echt goed. Dus probeer de volgende keer als je heerlijk aan het kleuren bent ook eens met de gum te werken en het wit van het papier op die manier terug in je kleurplaat te krijgen. Succes met het oefenen!}

Wil jij nou ook graag zo’n Derwent Battery Eraser winnen? Laat dan hieronder achter waarom je graag deze Derwent Battery Eraser wilt uitproberen en maak kans!
De winnaar zal bekend gemaakt worden in onze nieuwsbrief van Juni. Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Aanmelden kan hier.

7 gedachtes over “Kleurtip van Julia Woning

 1. José zegt:

  Ik zou deze supergraag winnen omdat het me geweldig lijkt om zo mijn plaat nog perfecter te krijgen. En ja ook dit wil ik dan gewoon uitproberen natuurlijk. Ga gewoon duimen voor mezelf 😀😀

  Liked by 1 persoon

 2. MARIE JEANNE L ULENAERS zegt:

  Wauh weer een leuke tip. Ik ben pas aan het kleuren en of aan het uitzoeken welke technieken er allemaal zijn. Deze reader zou dus goed van pas komen.

  Like

 3. Galinka van Bokhorst zegt:

  Ik zou deze Derwent gum graag willen winnen om zo nog meer variatie in mijn kleurplaten te krijgen en met een elektrische gum gaat dat makkelijker dan met een gewone gum, want die is gewoon te groot. Dus ik doe graag mee met deze leuke actie 😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s