Review Ochtendgloren – Hanna Karlzon – BBNC Uitgevers

Van BBNC Uitgevers kregen wij de bestseller van Hanna Karlzon Ochtendgloren” toegezonden om te reviewen. Onze dank daarvoor.

Informatie van internet:

Ontwaak met de prachtige tekeningen van Hanna Karlzon. In ‘Ochtendgloren’ nemen mysteriauze wezens je mee door overwoekerde tuinen en oude bossen vol fonkelende kristallen, spreuken en magische drankjes. De magische illustraties van Hanna zijn gebaseerd op de Scandinavische natuur en zullen je laten overstromen van inspiratie.

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is auteur van de wereldwijde bestsellers ‘Dagdrömmar’ en ‘Sommarnatt’, die als eerst zijn uitgegegeven in Zweden. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe.

Vanwege een drukke periode privé kom ik amper aan kleuren toe. Ik mis het echt want ik heb mijn ontspanning wel nodig. Ik had het kleurboek “Ochtendgloren”al even af maar het ontbrak mij de tijd om er wat over te schrijven. Ook dit is weer een geweldig kleurboek!

  

Ik ben begonnen met de zandloper. Ik heb deze gekozen omdat ik gelijk aan vroeger moest denken en hoe hard de tijd gaat. Op instagram had ik hem al vele malen voorbij zien komen in de mooiste creaties. Om weer terug te gaan in het verleden doet het mij denken aan de avonden dat wij spelletjes speelden en daar de zandloper bij op tafel kwam. Je zat dan gezellig met dop pinda’s, ranja en kaarsjes aan regelmatig te spelen. Het doet mij ook denken aan de tijden dat ik Pinkeltje en Klaas Vaak las. Als ik terug mijmer een heerlijke tijd die ik mis!

  

Wij leven op dit moment in een gehaaste tijd dus is dit een top hobby om te ontspannen. Nu mijn bevindingen over het papier en materialen. Ik heb gekleurd met Prismacolor Premier en Tombow Irojiten potloden. Het papier is weer heel goed geselecteerd. Het is niet glad maar een beetje stroef waardoor deze potloden goed op dit papier pakken.

  

De achtergrond heb ik met Memento inkt en dan de Brilliance. Dit geeft een extra glim.

Het is een stempel kussen in druppel vorm ideaal voor grote oppervlaktes. Langs de randjes heb ik een kwast gebruikt. Ik ben erg tevreden over dit product en het drukt ook niet door!

Nu ik heb verteld over de eerste kleurplaat zullen wij eerst de binnenkant van het boek laten zien. Kijken jullie mee?

Wat is hij leuk hé! En dan komen er nog meer delen! “Zwoele Zomeravonden” is al uit (review volgt nog). En nog zo iets leuks er komt ook cadeau papier uit  “Zomerdagen” (15 juni). Op 15 mei wordt Tijdperk” Verwacht. Dus nog meer van deze prachtige boeken. De review van Dagdromen kan je hier terug lezen. “Wollige Winterdromen” is ook te reserveren dit zijn 20 leuke antizichtkaarten. Deze kaarten komen al heel snel uit op 12 april al! Genoeg keuze van Hanna!

  

Kleurplaat 2 ik ga is een gezicht pakken en flink oefenen. Het is niet mijn sterkste kant maar ik ga de uitdaging aan. Oefenen oefenen en nog is oefenen! Deze keer heb ik de Faber Castell Polychromos gebruikt. Ik ben echt van de zachte potloden want die kan ik goed blenden.

Ik ben weer creatief bezig geweest en heb het bovenstaande filmpje in elkaar gezet. Erg leuk om te doen. En het geeft weer een extra dimensie aan je review.

  

Het gezicht een crime! Eerst begonnen met potloden maar dat ging totaal niet.. Dus ik moest gummen bij de ogen. Omdat ik had gegumd pakte het pastel potlood ook van Faber Castell  niet echt goed. Ik heb het zwart moeten doen. Het resultaat is niet wat ik wou. Maar slecht is het niet geworden.

  

Om nog wat aan die ogen te doen want daar bleef ik maar mee stoeien heb ik ook nog pan pastel gebruikt. Voor mij dus de verkeerde gum! Ik heb nu een Derwent gum gekocht. Dus proberen in mijn volgende project.

Conclusie: Prachtig boek met schitterende illustraties (echt mijn ding) papier voor mij echt super! Ik kan niet wachten tot het nieuwe boek “Tijdperk” uit komt en ik aan “Zwoele Zomeravonden” kan gaan beginnen. Ik doe mijn best om hem zo snel mogelijk online te krijgen. Maar nogmaals privé heb ik het even erg druk! Bedankt voor het lezen van deze review.

Beste leden en volgers, mochten jullie het leuk vinden om hier jou bevindingen van boeken terug te lezen (of kleurtips) dan kunnen jullie tekst, foto’s en filmpjes mailen naar leden@kleurvolwassen.nl  Het lijkt ons leuk om jullie kant te lezen! Wij zorgen dat het netjes online komt met natuurlijk jou naam en/of site erbij.

Wil je “ochtendgloren” in je bezit krijgen? Voor €14.99  kun je hem bij Bol.com bestellen door hier te klikken en dan komt ie zo snel mogelijk naar je toe.  Je kunt hem natuurlijk ook aan iemand anders cadeau doen, leuk voor Pasen!

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s