Chalk Letteren Botanica – BBNC Uitgevers

Van BBNC Uitgevers ontvingen wij onlangs hun nieuwe kleurboek “Chalk Letteren Botanica”. Onze dank hiervoor.

chalk1


Informatie van internet;
De 32 prachtige, handgetekende botanische ontwerpen in dit boek hebben de karakteristieke, charmante imperfecties van originele chalk letterkunst behouden. Kleur ze ontspannen in en creëer je eigen rustiek-chique kunstwerk.

Elke pagina bevat een speelse tekening vol natuurlijke elementen, fraai vormgegeven in een verrassende illustratie met witte lijnen en een zwarte ondergrond: net zoals op een echt krijtbord. Geniet van de manier waarop warme kleuren, felle kleuren, neonkleuren en de lichtere pasteltinten van de pagina knallen. Gebruik lichtgekleurde kleurpotloden en gelpennen om de ontwerpen een eigen draai te geven met jouw eigen handletters, versieringen en patronen.

De getalenteerde chalk letterartiest Valerie McKeehan geeft je in dit boek bruikbare kleurtips en -trucs. Ook zijn er vele ingekleurde voorbeelden ter inspiratie. De pagina’s zijn enkelvoudig bedrukt en geperforeerd, zodat je ze probleemloos kunt uitscheuren om ze in te lijsten of weg te geven.

Klinkt goed toch? Laten we eerst het filmpje even bekijken!

Tijd om aan de slag te gaan met mijn eerste plaat. Kiezen is nog moeilijk in dit kleurboek, ze zijn allemaal zo ontzettend leuk!

Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 02-01 Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 02-02

De keuze valt op deze bloemenvazen, ik ben gek op bloemen en op kleurboeken met een zwarte achtergrond. De platen hebben een mooi formaat (25x25cm) en zijn enkelzijdig gedrukt. Ideaal voor mij want ik kan met markers in dit boek kleuren!

Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 02-03

Het papier is fijn om mee te werken, wel vloeien mijn markers iets uit waardoor netjes werken niet geheel makkelijk is. Maar dat maakt het effect misschien nog wel leuker. Overigens kan dit ook aan mijn markers liggen.

Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 01-01 Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 01-02

Dit boek bevat ook een aantal quotes in combinatie met bloemen en blaadjes. Een super leuk combi en zo kun je makkelijk een vrolijke quote inkleuren.

Alle platen hebben een geperforeerde rand en zijn dus makkelijk uit te scheuren en eventueel op te hangen.

Chalkletteren Botanica - Kleuren voor Volwassenen - Cynthia - 01-03

Als je met markers werkt hou er dan rekening mee dat dit doordrukt op eventuele volgende pagina’s. Ik raad dan ook aan om er altijd wat extra papier tussen te leggen.

Vind jij dit ook zo’n leuk kleurboek? Bestel hem dan voor €9,99 via bol.com en begin ook met kleuren in Chalk letteren Botanica!

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Een gedachte over “Chalk Letteren Botanica – BBNC Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s