Dagdromen – Hanna Karlzon – BBNC Uitgevers

Van BBNC Uitgevers kregen wij de bestseller van Hanna Karlzon Dagdromen toegezonden om te reviewen. Onze dank daarvoor.

Dagdromen Hanna Karlzon cover

Informatie van internet:

De kleurboeken van Hanna Karlzon bezitten al wereldwijde faam: overal op sociale media zijn mensen op zoek naar deze mooie platen van Zweedse afkomst. Nu verschijnen haar boeken voor het eerst ook in Nederland en Belgie!
Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, zwart linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Het boek bevat 85 prachtige handgetekende illustraties in Oost-Indische inkt: delicate bloemen, prachtig gedecoreerde vogels, zoemende insecten, sprookjesachtige boshutjes en meer.
Aangewakkerd door de natuur in de omgeving van haar geboorteplaats in Noord-Zweden, haalt Hanna haar inspiratie uit de tuin van haar moeder en haar jeugdherinneringen – spelend in het bos of in bloembedden. Haar dromerige elementen uit een Zweedse zomer zullen iedereen in een kleurrijke dagdroom wiegen.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-01   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-02

Bij kleurcollega’s had ik al de Zweedse versie gezien en, eerlijk is eerlijk, ik was lichtelijk jaloers. Er kwamen zoveel mooie kleurplaten voorbij.  Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat BBNC hem in het Nederlands ging uitgeven!

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-03   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-04

Het boek heeft een prachtige harde kaft dus ik ben hem eerst op mijn gemak gaan bekijken, want ik had hem eindelijk. Wat is dit een prachtig kleurboek. Ik begin met het kleuren van de kroon. Deze heb ik ingekleurd met Prismacolor potloden en de achterkant met zwarte Posca.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-07   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 02-08

Na het kleuren van mijn eerste kleurplaat is het natuurlijk leuk om jullie de binnenkant van dit prachtige boek te laten zien. Kijken jullie mee?

 

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 01-01   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 01-02

Na de kroon ga ik gewoon verder met de volgende. Deze heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos. En ook met deze potloden pakt het goed op papier. Het is werkelijk super papier. Blenden gaat perfect.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 01-03   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 01-04

Ook met deze plaat ben ik blij. De achtergrond heb ik gedaan met Panpastel. Dit is een soort poeder/krijt in een potje. Let op, je hebt echt maar heel weinig nodig. Ik werk met oogschaduwkwastjes van de Action of Etos.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-01   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-02

Na twee platen kan ik het niet laten om ook nog een derde te doen. (Zo verslavend is dit kleurboek hahaha). Deze keer pak ik de Faber Castell en Prismacolor samen. En deze twee zijn bij deze plaat hele dikke vrienden geworden.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-03   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-04

Het blenden doe ik met de Prismacolor blender. Ik werk daar voor het eerst mee. En het blenden gaat echt perfect met dit potlood.

Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-05   Dagdromen Hanna Karlzon - foto 03-06

Ook hier heb ik de achtergrond weer gedaan met Panpastel. Wat ben ik blij met mijn kleurplaten. Dit boek heeft mijn stoutste dromen overtroffen en ik ga snel beginnen aan het volgende deel. Daarover natuurlijk in de toekomst meer!

Wil je dit prachtige kleurboek ook bestellen? Voor €14.99  kun je hem bij Bol.com bestellen door hier te klikken en dan komt ie zo snel mogelijk naar je toe.  Je kunt hem natuurlijk ook aan iemand anders cadeau doen, leuk voor Pasen!

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

 

 

Een gedachte over “Dagdromen – Hanna Karlzon – BBNC Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s