Happy Valentijn Kleurplaten – Doepa en Rob

Van Rob en Melanie kregen wij twee leuke kleurplaten toegezonden. Uiteraard delen wij deze met jullie, want het zijn speciale Valentijns-kleurplaten.

Valentijn 2017

Valentijnsdag

Wat is Valentijnsdag eigenlijk? Deze in het jaar 496 door Paus Gelasius I tot ‘dag van de Heilige Valentijn’ uitgeroepen 14e februari wordt door geliefden over de hele wereld gebruikt om elkaar te verwennen met aandacht, kaartjes, cadeautjes, verrassingen, bloemen enz.

Stukje historie

Om jullie niet al te lang te vervelen met een geschiedenisles, houden we het kort. Maar het is wel leuk om te vertellen dat wat we vandaag de dag vieren als dag van geliefden, in het begin van de 19e eeuw gebruikt werd om anoniem iemand die je in stilte adoreerde op de hoogte te stellen van je gevoelens. En dat deed je dan door middel van een kaartje. Deze traditie nam vooral een vlucht toen het versturen van post steeds goedkoper werd en daardoor voor iedereen betaalbaar werd. De Valentijnstraditie vond zijn oorsprong in Europa, maar rond 1840 breidde het zich uit tot de Verenigde Staten. Daar werd het een belangrijke feestdag, waar vooral de commercie nog steeds enorm van profiteert.

Voor ons als kleurders is het echter gewoon weer een mooie gelegenheid om eens iets anders te kleuren, of om iemand waar je van houdt blij te maken met een prachtig ingekleurde tekening. Dus hier komen ze dan. Print ze vlug uit, en ga ermee aan de slag! En we kijken uit naar je resultaten, dus we zouden het fijn vinden als je dat in onze groep Kleuren voor Volwassenen wilt laten zien.

  Doepa Valentijn - Melanie MulderRob Roskam - Valentine Freebie

Wil je meer van dit soort leuke platen zien, dan kan dat. Klik hiervoor op Robertsillustrations en op Doepacreations om de pagina’s van zowel Rob als Melanie te volgen.

Heel veel kleurplezier,
Kleuren voor Volwassenen en Rob en Melanie

Copyright © KvV 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s