Derwent Pastelpotloden ( huidskleuren ) – Karin’s Kleurplaten

Wij mochten deze tip van Karin’s kleurplaten met jullie delen. Onze dank daarvoor!

In dit filmpje laat ik zien hoe ik een huid inkleur met Derwent Pastelpotloden. Deze potloden zijn zacht en stoffig. Persoonlijk vind ik dat fijn omdat je dan de kleuren nog makkelijker kan mengen.

Bij pastelpotloden is het belangrijk om niet te hard te kleuren en daarom hou ik het potlood wat verder naar boven vast, zodat je weinig kracht kan zetten. Wanneer je teveel druk erop zet heb je kans dat je strepen krijg, hoewel dat bij Derwent minder is dan bij de hardere pastelpotloden.

 

Ik begin met kleur P150-Flesh, die zet ik lichtjes op, met kleur P640-Terracotta maak ik wat schaduw. Ik probeer dat niet in één keer teveel te doen, want je kan beter wat erbij kleuren wanneer het nodig is. Met de kleur P570-Tan maak ik nog een keer schaduw en probeer een beetje te spelen met de kleuren tot ik het gewenste resultaat heb. Wanneer ik de rest aan het kleuren ben van de plaat dan zie ik ineens iets wat me niet beval en dan kleur ik weer wat bij.. of verander nog iets. Kleur P190-Coral heb ik gebruikt voor de blush op haar wangen.  Ondanks dat ik de mooie kist heb met de pastelpotloden, heb ik deze vier kleuren nog apart erbij gekocht en op mijn bureau staan, zodat ik ze snel onder handbereik heb.

Je kan met gewone kleurpotloden over Pastelpotloden heen kleuren, maar wanneer je dat heb gedaan, kan je niets meer aan het pastel gedeelte veranderen. Dat doe ik dus echt pas op het laatst.

Mijn advies .. kopieer wat platen uit je boek en ga oefenen, want zo leer je het beste en dan van lieverlee komt het vanzelf en weet je precies wat je waar kan gebruiken. Je kan ook wat bruin tinten toevoegen aan de huid.

Mocht je nog vragen hebben .. stel ze gerust.

Wij bedanken Karin voor het delen van haar tip. Wil je haar prachtige werk volgen klik dan op onderstaande linken.

Karin’s kleurplaten

Karin’s kleurplaten en andere bezigheden

 

Copyright ©

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s