Review – Vogelparadijs – WBOOKS

Van WBOOKS kregen wij het prachtige kleurboek Vogelparadijs om te mogen reviewen. Onze hartelijke dank daarvoor. Het boek is 31 x 23,6 cm groot en heeft mooi, stevig papier.

Vogelparadijs cover

 

Informatie van internet:

Vogelparadijs is een sprookjesachtig kleurboek voor alle leeftijden met aansprekende ingekleurde voorbeelden in het hart van het boek. In het boek komen vogels van over de hele wereld voor: pimpelmeesjes, kolibries en pauwen, maar ook jagers als de steenarend of de grote grijze uil. De vogellegenda achterin het boek biedt volop inspiratie om de platen naar eigen inzicht óf naar de natuur in te kleuren.

Het boek heeft prachtige platen op dik papier. Het is alleen wel gelig papier en niet iedereen houdt daarvan. Om te kleuren is het echter heerlijk! Voor deze review heb ik gekozen voor maar één plaat, die van de kaketoe. En wel om een reden. Maar voordat ik je die vertel, laat ik eerst de binnenkant van het boek even zien in een filmpje.

Waarom koos ik voor de kaketoe? Ik had een buurvrouw, inmiddels is ze verhuisd, en die had een roze kaketoe. Als de buurvrouw op de fiets wegging, ging haar roze kaketoe mee in een mand op de fiets. Dat vond ik zo leuk om te zien! Toen ik deze tekening zag, moest ik dan ook meteen weer aan die buurvrouw en haar kaketoe denken. Dus daarom heb ik hem gekozen en natuurlijk moest deze dan ook roze worden!

Vogelparadijs 01   Vogelparadijs 02

Ik heb gewerkt met verschillende kleurovergangen en het blenden van de kleuren ging echt super fijn op dit papier. Als materiaal heb ik gewerkt met de Prismacolor Premier en de Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Beiden kleurden echt heel lekker!

Voor de bloemen heb ik gekozen om ze turqoise te maken. Dat steekt lekker af bij het roze.

Vogelparadijs 03   Vogelparadijs 04

Tenslotte heb ik ook nog de achtergrond gekleurd met panpastel. Omdat het papier gelig is vond ik de achtergrond niet mooi als ik het leeg zou laten. Om de plaat nog een beetje extra kleur te geven heb ik nog een paar dingetjes met geel gedaan. En toen was ie wat mij betreft wel klaar.

Vogelparadijs 05

Ik vind dit een erg mooi boek en kan hem zeker aanraden als je het leuk vindt om vogels en bloemen te kleuren. Het papier kleurt heerlijk weg, en ook de panpastel werkte fijn.

Wil je dit prachtige kleurboek ook bestellen? Voor € 12,95 kun je hem bij Bol.com bestellen door hier te klikken en dan komt ie zo snel mogelijk naar je toe.  Je kunt hem natuurlijk ook aan iemand anders cadeau doen, leuk voor onder de kerstboom!

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s