Review – Pandora – BBNC Uitgevers

Van BBNC Uitgevers ontvingen we alweer even geleden het mooi kleurboek Pandora. De tekeningen zijn gemaakt door Kim Sun Hyun. Het boek is ca. 27 x 25 cm en heeft stevig, wit papier. [Click here for English]

Pandora - BBNC Uitgevers

Informatie van internet:

Een magische, mythische wereld vol vreemde wezens en droomachtige landschappen wachten je op in dit wonderbaarlijke kleurboek. Leidend kunsttherapeute Kim Sun Hyun begrijpt de diepe filosofie van het gebruiken van kunst om te genezen, te focussen of eenvoudigweg te ontsnappen aan de stress en de druk van het dagelijks leven. In het verhaal van Pandora dragen dieren mooie kleren en kruipen bloemen en planten met magische krachten over de pagina’s, om tot leven gebracht te worden met jouw kleurpotloden, viltstiften, verf of welk ander materiaal je maar mee wilt kleuren. Het is een delicate, grillige reis door een sprookjeswereld die je comfortabel laat ontspannen, overtuigd van de kracht van kleuren.

Voor deze review heb ik een plaat gekozen die vrij aan het begin van het boek staat. De materialen waarmee ik ben gaan werken zijn twee soorten kleurpotloden. De Prismacolor Premier en de Faber Castell Polychromos.

Ik ben begonnen met het konijn. Hij deed me een beetje denken aan Peter Rabbit van Beatrix Potter. Daarom heeft hij nu net zo’n jasje als Peter Rabbit aan. Daarna ben ik de paddenstoelen gaan kleuren. Ik moet zeggen dat het blenden met kleurpotlood best wel goed ging, dus het papier was daar wel goed voor.

pandora 01   pandora 02

Het was best even lastig om te bedenken welke kleuren ik nu zou moeten gebruiken. Maar naarmate ik wat langer bezig was kwam de inspiratie vanzelf. Heel langzaam begon het allemaal wat vorm te krijgen en kreeg de plaat meer sfeer.

pandora 03   pandora 04

pandora 05

Toen ik het gras erbij had gekleurd, vond ik de achtergrond er wel wat kaal bij afsteken. Daar heb ik een tijdje over nagedacht en uiteindelijk besloten om de achtergrond zwart te maken. Wel eng, want ik ben altijd bang dat ik de plaat dan verknal.

Voorzichtig ben ik met een zwarte Posca-marker achter de paddenstoelen begonnen, en dat leek wel mooi te worden. Het grote voordeel van Posca-markers is dat het acrylverf is, dat niet doordrukt op de achterkant van het papier! Dus vol goede moed ben ik verder gegaan met de rest.

pandora 06   pandora 07

En uiteindelijk, toen de hele achtergrond zwart was, heb ik de boel nog een klein beetje opgeleukt met wat glimmende bloemsterretjes, die ik er met Prittstift op geplakt heb. Zo werd de donkere nacht, toch een sfeervolle nacht!

pandora 08

Pandora is een boek vol prachtige platen. Wil je nu zelf ook graag beginnen in dit sprookjesachtige kleurboek? Dan kun je hem voor  € 12,50 bestellen bij BBNC door hier te klikken.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s