Review – Natuurmandala’s – BBNC Uitgevers

Van BBNC heb ik het kleurboek Natuurmandala’s ontvangen om er een recensie over te schrijven. [Click here for English].

Natuurmandala's cover

Het boek is 30×30 cm en de bladzijdes zijn enkelzijdig bedrukt, dus je kan er met allerlei materialen mee aan de slag zonder dat je bang hoeft te zijn dat het doordrukt. Ik zou voor de zekerheid wel altijd een paar velletjes papier ertussen leggen.

Informatie van het internet:

Natuurmandala’s bevat 35 prachtige mandala’s die geïnspireerd zijn op de natuur. Je vindt er allerlei natuurlijke figuren in terug, van bloemen en planten tot insecten en dieren. Ze zijn ontworpen door de getalenteerde kunstenares Annemarie Vermaak, die met haar natuurmandala’s een leuke en gemakkelijke manier biedt om creatief bezig te zijn. Van vlinders en kevers tot pauwen en Koi karpers, de levendige en gedetailleerde illustraties bieden de mogelijkheid om je verbeelding te laten spreken en je innerlijke kunstenaar te bevrijden. De mandala’s zijn gedrukt op extra stevig papier en zijn enkelzijdige bedrukt, waardoor je geen last hebt van doordrukken.

In de video hieronder bladeren we door het boek zodat je de platen zelf kunt bekijken.

Deze mandala heb ik ingekleurd met Spectrum Noir markers en pastelpotlood van Koh-i-noor. De markers zijn op alcoholmarkers en drukken daarom erg door. Omdat de bladzijdes enkelzijdig zijn bedrukt, is dit geen enkel probleem. LET OP : Altijd wat velletjes papier tussen de bladzijdes leggen.

Natuurmandala's 11 - Karin's Kleurplaten

De volgende heb ik ingekleurd met diverse merken stiften en kleurpotloden, en pastelpotloden. De merken die ik heb gebruikt zijn: Faber Castell brush pennen, Tombow dual brush pennen, Koh-i-noor en Prismacolor potloden en pastelpotloden van Conté à Paris.

Natuurmandala's 04 - Karin's Kleurplaten

De derde mandala is ingekleurd met Tombow Irojiten kleurpotloden, dit zijn vrij harde potloden maar erg geschikt voor dit papier.

Natuurmandala's 03 - Karin's Kleurplaten

De vierde mandala heb ik gekleurd met Lyra Rembrandt Polycolor, ik vind dit moeilijke potloden en ik heb dus moeten doezelen met Gamsol (echte geurloze terpentine).

Natuurmandala's 02 - Karin's Kleurplaten

De laatste is onder het mom van “budget kleuren” gemaakt. Hier heb ik de goedkopere potloden voor gebruikt zoals Faber Castell Classic (schoolpotloden), Color Peps van Maped, pastelpotloden van Bruynzeel en Stabilo, en wateroplosbare potloden van BIC en Stabilo. Deze merken deden het allemaal erg goed op het papier.

Natuurmandala's 01 - Karin's Kleurplaten

Hebben de prachtig gekleurde platen van Karin je overtuigd en wil je Natuurmandala’s zelf ook kopen? Klik dan hier en bestel dit mooie boek voor € 12,50.

Wij bedanken Karin voor haar tijd en inzet bij het opstellen van deze review.
Wil je Karin volgen? Dat kan op Facebook en via haar eigen website.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s