Čarovné Lahodnosti/Magical Delights – Klára Marková

Van Klára Marková hebben wij dit prachtige kleurboek Čarovné Lahodnosti / Magical Delights mogen ontvangen. Wij kunnen haar daar nauwelijks genoeg voor bedanken. [Click here for English]

Čarovné Lahodnosti / Magical Delights - Klára Marková

Informatie van internet:

Een lieflijk kleurboek met daarin een heleboel handgetekende illustraties. De tekeningen zijn enkelzijdig gedrukt, zodat je met net zoveel plezier kleurpotloden als viltstiften, fineliners of verf kunt gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat je een plaat op de achterkant verpest. Op de achterkant van elke tekening staat een klein huisje getekend en een paddenstoel, waar je bij kunt schrijven wanneer, waar, waarmee en door wie de tekening gekleurd is. Er is zelfs voldoende ruimte als je er een kort verhaaltje of bijvoorbeeld dagboeknotities kwijt zou willen. Of waar je aan dacht tijdens het kleuren en waar je fantasie je bracht. Het boek is met veel liefde en gevoel voor detail gemaakt. Het is een heerlijk luxueus cadeau voor een gevoelige en creatieve geest. Het is een hardcover boek met gouddruk op de voorkant en de rug. Het papier is van hoogwaardige kwaliteit in een lichte natuurlijke crèmetint. Met 96 pagina’s bevat het 49 tekeningen om in te kleuren, inclusief een dubbele pagina met beweegbare deurtjes. Ook zitten er de 2 deurtjes bij voor de kleine huisjes en een afdekking voor een medaillon. Het formaat van het boek is 25 x 21 cm en het is uitgegeven in het Tsjechisch.

Bevindingen Linda

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková   Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Wat is dit een prachtboek. Ik zag hem voorbij komen bij meerdere kleurcollega’s en was gelijk verkocht. Gelijk heb ik contact opgenomen met Klára en haar uitgelegd dat wij in Nederland de grootste Kleuren voor volwassenen-site zijn en dat we haar boek met veel liefde zouden willen reviewen. Wat is dat een lieve schat! Ze stuurde ons allen een boek op, en het was nog mooier dan ik al dacht toen ik het in handen had.

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková   Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Het papier is werkelijk super, het pakt de kleuren goed op en je kan heel goed mengen. Ik heb droog gedoezeld. Met mijn Polychromos van Faber Castell ben ik aan de gang gegaan en heb veel kleuren door elkaar gemengd.

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková    Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Voor de achtergrond heb ik Panpastel gebruikt. Met alles ben ik super tevreden, maar de maan is niet helemaal naar mijn zin. Daar ben ik ook een tijdje mee bezig geweest om het goed te krijgen.

Er is ook een Facebookpagina en –groep waar je de prachtig ingekleurde platen voorbij ziet komen. Het is ook leuk om te zien dat het boek nu zelfs naar Amerika gaat. Want dat is echt verdiend!

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková   Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Bij de tweede kleurplaat heb ik mijn Faber Castell Pitt potloden gepakt. Ook met dit kleurmateriaal werkt het papier mee. Het blenden gaat echt zowat vanzelf.

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková   Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Ik werk wel met papiertjes onder mijn handen omdat krijt gaat vegen. En ik gebruik papiertjes om kleuren uit te testen welke kleur ik gebruik voor mijn kleurplaat. Daarna heb ik hem afgewerkt met haarlak. Maar er zijn ook fixeer sprays te koop. Dit is om te voorkomen dat het krijt af gaat geven.

Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková   Čarovné Lahodnosti (Magical Delights) - Klára Marková

Dit kleurboek gaat in de kast bij mijn favorieten. Ik hoop echt dat Klára van plan is nog een kleurboek te maken. Zeker weten dat ik die dan ook wil hebben. Ze heeft er een grote fan bij!

Bevindingen Cynthia

Ook ik ontving dit prachtige kleurboek van Klara. Het liefste kleur ik met markers maar dit boek roept gewoon echt om potlood. De tekeningen hebben heel veel details en zijn ontzettend leuk om in te kleuren. De onderstaande plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos, wat mij betreft de beste kleurpotloden.

Het papier kleurt super fijn en maakt dit kleurboek ook tot 1 van mijn favorieten!

14klara

Bevindingen Tabby

Ik sluit me helemaal bij Linda aan. Wat een fantastisch boek! Het papier is gewoon of je in de kleurhemel bent beland, zo fijn. Om mijn bijdrage aan deze review te kunnen leveren heb ik me helemaal gefocust op slechts één kleurplaat. Hiervoor heb ik de Prismacolor Premiers gebruikt.

Als eerste heb ik met potlood schuine lijnen gezet en heb mijn kleurtjes bij elkaar gezocht. Vier tinten blauw en de zwarte. Daarna ben ik met de lichtste kleur begonnen in de middelste baan. Nou ben ik niet iemand die het geduld heeft om veertig laagjes dun over elkaar heen aan te brengen. Dus ik heb het allemaal redelijk dik aangezet, behalve op de kleurovergangen, daar heb ik wat meer laagjes gedaan. Voor het papier maakte het niet uit, wat ik ook deed, het kleurde allemaal even soepel en prettig.

Toen ik uiteindelijk de achtergrond helemaal gekleurd had en ik het resultaat had wat ik voor ogen had toen mijn idee ontstond, ben ik met een witte gelpen alle lijntjes van het spinneweb gaan stippelen. En ik heb nog een heleboel stipjes geplaatst als sterren, en de rondjes tussen de bladeren zijn waterdruppeltjes geworden. Daarvoor heb ik ook de witte gelpen gebruikt. En hier is mijn eindresultaat:

Net als Linda, staat dit boek bij mijn favorieten. De tekeningen zijn zó inspirerend, het papier is meer dan geweldig, de harde kaft maakt het een écht boek en daardoor zal het ook in de toekomst erg mooi blijven. Kortom, een heerlijk, feeëriek boek om je helemaal in uit te leven met alle kleuren van de regenboog!

Wil je dit prachtige, sprookjesachtige kleurboek ook hebben? Čarovné Lahodnosti / Magical Delights is verkrijgbaar via Amazon of rechtstreeks bij Klára Marková zelf via Etsy (met helaas hoge verzendkosten, maar zelfs dan nóg is dit boek het waard!)

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

2 gedachtes over “Čarovné Lahodnosti/Magical Delights – Klára Marková

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s