Review – Wereldwonderen van punt naar punt – Karakter Uitgevers

Van uitgeverij Karakter ontvingen we een reviewexemplaar van “Wereldwonderen van punt naar punt” waarvoor we hen hartelijk danken. Sinds de kleurrage onder volwassenen gestart is, richten uitgevers zich naast de doelgroep voor reguliere kleurboeken ook op bijzondere groepen kleurders, zoals kleuren op nummer of tekenen van punt naar punt. Voor de liefhebbers van deze laatste soort boeken is dit een prachtige aanwinst. [Click here for English]Wereldwonderen kaft

 

 

 

 

 

 

Een mooi verzorgde uitgave op groot formaat (30×30 cm) met mooi wit papier van hoge kwaliteit en gevuld met 50 platen van herkenbare plekken verspreid over de aarde. Achterin is een foto-overzicht van alle plekken opgenomen met een beschrijving van hun geschiedenis. Leuk en informatief, vind ik.

Voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n boek onder handen kreeg en ik was dan ook benieuwd wat ik ervan zou vinden. Ik heb twee platen gemaakt, zowel de lijnen gezet als ze daarna ingekleurd.

De eerste plaat was Stonehenge, die er zo uitzag nadat ik de punten met elkaar verbonden had met een Staedler Minverva HB2 potlood. Ik heb de lijnen bewust met de losse hand getekend en niet met een lineaal, want ik denk dat het er dan onnatuurlijk zou hebben uitgezien.

Wereldwonderen Stonehenge leeg

Daarna heb ik de plaat ingekleurd met Faber Castell Pitt Artist pastelpotloden. Dit materiaal leek me geschikt voor dit onderwerp. Dat ging prima, het papier liet het pastel mooi hechten. Zoals altijd lieten deze fantastische pastelpotloden maar weinig gruis achter. Ik heb een papieren doezelaar gebruikt om het pastel uit te wrijven en heb de plaat gefixeerd met Edding fixeerspray.

Wereldwonderen Stonehenge pastel

Daarna heb ik gekozen voor het Itsukushima Shinto heiligdom in Japan, dat er na de lijnen (weer met hetzelfde potlood) getrokken te hebben, zo uitzag:

Wereldwonderen Japan leeg

Deze plaat heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Dat ging fantastisch op dit papier, blenden ging ook goed. Ik was een beetje beducht voor uitwrijven van het tekenpotlood bij het blenden maar dat viel erg mee. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de nummertjes zichtbaar blijven. Bij de Stonehenge plaat stoorde me dat niet zo maar bij deze geeft het een enigszins rommelige indruk. Maar dat hoort er bij dit soort boeken denk ik nu eenmaal bij.

Wereldwonderen Japan potlood

Al met al een mooie uitgave met prachtig papier, op mooi formaat. Leuk om een afbeelding onder je handen tevoorschijn te zien komen. Een uitgave voor de liefhebber, maar die zal hiermee beslist geen miskoop doen.

Ben je aangestoken door Leo’s enthousiasme en wil je aan de slag met wat er nog meer voor prachtige platen in dit boek staan? Dan kun je het bestellen voor € 14,99 door hier te klikken.

Wij bedanken Leo voor zijn tijd en inzet bij het opstellen van deze review.
Wil je Leo volgen? dat kan op Facebook en via zijn eigen website.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s