Review – Verborgen personen – Lantaarn Publishers

‘100 Kleurmysteries – Verborgen personen’ van uitgeverij Lantaarn Publishers is een prachtig boek met portretten, te kleuren op nummer. Het boek is 22×30 cm met wit, wat ruw papier. Achterin het boek staan de voorbeelden hoe je plaat gaat worden.

coverVP

Informatie van Internet:

100 Kleurmysteries. Brad Pitt of Oscar Wilde? Charlie Chaplin of Ghandi? Deze mysterieuze kleurplaten verbergen de grootste beroemdheden! Ontwar het lijnenspel door in elk genummerd vakje de juiste kleur aan te brengen en onthul de afgebeelde persoonlijkheid. Concentreer je, maak je hoofd leeg, ontspan en ontdek het plezier om te creëren.

’t Is een vrij dik boek, waardoor de rug flink gebogen moet worden om lekker te kunnen kleuren. Maar ja, daar heb je dan wel 100 platen voor die zowel in zwart-wit als met kleur uitgevoerd moeten worden. Als eerste ging ik natuurlijk met m’n Stabilo 68 aan de gang (daar kleur ik het liefst mee). Maar al snel werd ik er niet zo blij van. Ik koos voor een zwart grijs plaat wat helaas resulteerde in veel streepjes.

01VP   02VP

Omdat het wat ruw papier is kan het niet mooi vloeien en zie je dus duidelijk de vormpjes met streepjes ontstaan.

03VP   04VP

Al vond ik het in het geval van Charlie Chaplin wel een leuk effect geven. Het papier drukt niet echt door.

Natuurlijk wilde ik ook een plaat maken met potlood. Ik koos deze keer voor m’n Faber Castel Polychromos, omdat ik daar een wat bredere tintenlijn in heb. Deze potloden gaven meteen mooi af, maar de structuur van het papier bleef wel zichtbaar.

06VP   05VP

Het fijne met potlood in dit boek is dat de “vakjes” een beetje in het niets vallen, omdat het mooi in elkaar overloopt. Toch vond ik het eindresultaat wat teleurstellend, omdat de structuur van het papier in mijn ogen toch de overhand nam. Ik heb nog met m’n vingers over de plaat gewreven en dat gaf wel een wat mooier resultaat.

07VP   08VP

Een heerlijk boek om uren in weg te kleuren. Wel heb ik gemerkt bij de plaat van Ray Charles dat als de plaat af is hij niet helemaal leek op het voorbeeld. Dus ik gok dat ze nummertjes vergeten zijn erin te zetten. Aan de hand van het voorbeeld heb ik de plaat bijgewerkt.

Heb je zin om met jouw kleur materialen te ontdekken welke persoonlijkheden er nog meer verborgen staan in dit boek? Bestel hem dan nu voor € 9,99 door hier te klikken!

Wij bedanken Simone voor haar tijd en inzet bij het opstellen van deze review.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s