Workshop: How do I….. what I do! A drawing from Ahmed Fouad

Workshop: How do I….. what I do! A drawing from Ahmed Fouad

How can I people tell how I color, if I don’t know it myself…. what kind of technique do you use Johanna, that’s a question I hear more and more. I believe that I do techniques, but which? I really dont know.

Hoe kan ik mensen vertellen hoe ik kleur, als ik het zelf niet beschrijven kan…. wat voor technieken gebruik je Johanna, dat is een vraag die ik steeds vaker krijg. Ik geloof best dat ik technieken gebruik, maar welke? Ik weet het echt niet.

I look at the drawing that I want to color, grab me some colors that I believe that it would fit…clean my workspace and I just start… sometimes I use all the colors I grabbed, but most of the time there will be some not-used which I put back in there box… The 5 Stabilo’s stayed, from the 7 Touchlitt I choosed, I used just 4

Ik kijk naar de tekening die ik wil inkleuren, pak wat kleuren waarvan ik denk, die passen er mooi bij… maak mijn werkruimte leeg en ga beginnen… soms gebruik ik alles wat ik heb gepakt, maar meestal verdwijnen er juist weer kleuren terug in hun doosje. Dus vaak werk ik juist met minimaal materiaal. De 5 Stabilo’s zijn gebelven, van de 7 Touchlitt, heb ik er maar 4 gebruikt

20151203_202217

Yes, I blend, I mix, I color with all kind of materials, I use them separate and mixed with each other. I use dry paper sticks, fingers, water brushes…but no materials as Vaseline, oil or else… because I wont, it just does not fit with me…. that’s why I call my coloring “I do what I do”…. and it works

Ja, ik meng, ik mix, ik kleur met allerlei soorten materialen, ik gebruik ze apart maar ook door elkaar. Ik gebruik droge doezelaars, vingers, waterverfpenselen…. maar geen vaseline, olie of iets anders… gewoon omdat ik dat niet wil, het past niet bij mij… ik noem mijn techniek van kleuren niet voor niets “Ik doe mar wa en het word wa” 

I can’t tell…but I can show….. no words…just color!

Ik kan het dan niet vertellen, wel laten zien, geen woorden, gewoon kleuren

Picture by picture how it became this art!

Foto voor foto, om jullie wel het hele kunststuk te laten zien!
img691 img692 img693 img694 img695 img696
My technique is all about “Think OUT of your Colorbox”, let the kid in you out and free, how did you color when you where a kid…the time that we did not think about techniques, but just colored because we loved to do it…. That’s what I do…and in the meantime, as an adult, I can make myself a picture in mind, how it could become! I don’t think in making mistakes, because I believe, there are no mistakes to make, it just can become different as you thought it should be…. let the thinking behind you and just do! The “blending technique” with the Stabilo’s, I discribed in another workshop, here on this page…. I also just tried, if it was possible!!

Mijn techniek is gebaseerd op…. Denk “Out of the Colorbox”, laat het kind in je los, hoe kleurde je als kind… de tijd dat we geheel niet nadachten over techniek, maar gewoon kleurden omdat we dat zo leuk vonden! Dat is nog steeds wat ik doe… en intussen als volwassene, kan ik me wel een voorstelling maken van hoe het er uit komt te zien. Ik denk niet in dat gaat fout, omdat ik geloof in het feit dat je geen fouten kunt maken, het kan er anders uit komen zien dan je dacht… dus zelfs daar over nadenken proberen los te laten, en gewoon doen! De “blend techniek” met de Stabilo 68 vind je terug hier op de pagina…. Ik heb ook maar gewoon geprobeerd of het kon!

The endresult:                                         Het eindresultaat:
300DPI JH

I hope, my story and video helped you…see you next time…

Ik hoop dat ik jullie weer een stapje vooruit heb geholpen met mijn verhaal en mijn video…tot de volgende keer maar weer!

Johanna Ans from the Netherlands

Arabic translation, thanks to Ahmed: ازاى اقدر اقول للناس طريقة التلوين و انا اصلا معرفش؟ ايه هى التقنيه اللى بتستخدمها هو سؤال بسمعه كتير ..اعتقد انى بستخدم تقنيات كتير, بس ايه هي؟ بجد معرفش. انا ببص على الرسمه اللى عايز الونها, بجيب شويه الوان اعتقد انها هتليق على بعضها, بروق المكان اللى هلون فيه و ببتدى, ساعات بستخدم كل الالوان, و معظم الاوقات بيفضل شويه الوان مبستخدمهمش برجعهم فى العلبه تانى. .انا مش بعر اقول ..انا اعرف اوريك, من غير كلمات.. الوان بس. تقنياتى عباره عن “فكر بره علبه الالوان” طلع الطفل اللى جواك و خليه حر, ازاى كنت بتلون و انت طفل.. الوقت ده مكناش بنفكر فى طريقة او تقنية, كنا بنلون عشان بنحب نلون.. هو ده اللى بعمله. و فى نفس الوقت, كا ناضج برسم صوره فى عقلى عن ازاى ممكن تطلع. مش بفكر انى اعمل غلطات, عشان انا مؤمن ان مفيش حاجه اسمها غلطه ممكن تتعمل, ممكن بس تكون
مختلفه عن اللى انت فكرت فيه.. سيب التفكير و ابدأ لون بس.. اتمنى قصتى و الفيديو يكونوا سعدوك ..اشوفكم المره الجايا
 
Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s