Kleur tip – Gelaatskleuren – Wendy Danko

Ik hou ontzettend van portretten, zowel van foto’s als van de getekende en gekleurde portretten. Maandenlang zag ik talrijke prachtige kleurplaten van portretten voorbij kome, terwijl mijn vele poging, op een paar toevalstreffers na, onherroepelijk naar de papiermand werden verwezen. De moed zakte me eerlijk gezegd wat in de schoenen… Wat doe ik toch mis? Op internet ging ik op zoek naar de juiste kleurcombinaties en was verrast te ontdekken dat ik steevast naar de verkeerde kleuren greep, teveel naar het roze, i.p.v. naar de “bruinere” tinten. En plots was hij daar, de eerste portretplaat waar ik enigszins trots op was!

WD1

Maar helemaal tevreden was ik nog niet. Het blenden kon zeker wat beter en ook de lichtere stukken (voorhoofd, jukbeenderen, neus en kin) waren nog niet licht genoeg.
De oefenlat mocht weer een stukje hoger worden gelegd… Voor onderstaande plaat werden geen bruintinten gebruikt in het gelaat, maar bleef ik nog bij het wit, lichtgeel, roze en de vleeskleur, en hier en daar een lichte oranje tint. Het resultaat vond ik best wel mooi, maar het mocht donkerder…

WD2

De kleurplaat van David Bowie was de eerste portretplaat waarvan familie en vrienden me vertelden dat hij super realistisch was. Zoals je kan zien heb ik hier duidelijk heel wat bruin gebruikt en misschien wel net een beetje teveel…

WD3

En toen… was daar het oude vrouwtje. Ik greep heel bewust naar de kleuren en werkte laag per laag verder tot ik tevreden was over het resultaat. Als je niet te hard op je potlood duwt kan je makkelijker een tintje lichter of donkerder gaan, wanneer je toch niet helemaal tevreden bent met het resultaat van je vorige laagje. Nu het blenden nog onder de knie krijgen.

WD4

De twee kaboutertjes waren werkelijk zalig om te doen. Na heel wat vallen en opstaan heb ik eindelijk het resultaat dat ik wil bereiken en is het niet meer afhankelijk van toeval. Ik deel dan ook met heel veel plezier opnieuw een filmpje en hoop dat ik anderen met deze tip weer wat kan verder helpen.

WD5

Ook deze plaat heb ik gekleurd met potloden van Faber-Castell Polychromos: 101 (white), 102 (cream), 103 (ivory), 113 (orange glaze), 131 (medium flesh), 132 (medium flesh) , 160 (manganese violet), 166 (grass green), 167 (permanent green olive), 170 (may green), 173 (green yellowish), 178 (nougat), 182 (brown ochre), 183 (yellow ochre), 185 (napples yellow), 187 (burnt ochre), 190 (venetian red), 192 (indian red), 199 (black),203 (cadmium yellow lemon), 267 (pine green) en 270 (warm grey).
Ik ben alvast benieuwd naar jullie resultaat!
Veel kleurplezier,

Kleurvolwassen & Wendy Danko

Wij bedanken Wendy voor haar tijd en inzet bij het maken van deze  techniek!

Copyright ©

 

Een gedachte over “Kleur tip – Gelaatskleuren – Wendy Danko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s