Review “The amazing world of horses” by Cindy Elsharouni

Toen ik een tijdje terug op een internationale kleurgroep een kleurplaat had gepost, kreeg ik een berichtje op Facebook van Cindy. Ze vroeg aan mij of ik haar kleurboek wilde promoten. Dat vond ik een hele eer natuurlijk ! Nadat ik haar pagina op Facebook had bekeken heb ik ook volmondig ja gezegd. Wat een mooie kleurplaten zag ik voorbij komen.
When I posted my colouring picture on an international Facebook some time ago I received a message from Cindy. She asked me if I wanted to promote her colouring book. Naturally, I felt very honoured! After I took a look at her Facebook page, I whole-heartedly said yes, because I thought her colouring pictures were very beautiful!

Horse 07   Horse 08

Cindy heeft mij toen al wat platen toegestuurd via de mail en later hebben wij afgesproken dat zij mij het boek toe zou sturen om er een echt review van te maken die ik in samenwerking met Kleuren voor Volwassenen zou maken. Binnen een week had ik het boek binnen van Cindy, ze had hem voor mij via de Duitse Amazon besteld, want vanuit Amerika zou het gewoon te lang duren.
Then Cindy sent me some colouring pages by mail and later we decided that she would send me the colouring book to make a real review of it, which I would do with collaboration of ‘Kleuren voor Volwassenen’ (a Dutch Facebook page for adult colourists)
I received the book within a week from Cindy, as she had ordered it for me on the German Amazon website, because it would have taken too long to send it from the United States.

Het is een boek op A4 formaat en de voorkant spreekt mij onmiddellijk aan. Als ik dit boek in de winkel zou zien liggen dan zou ik er erg benieuwd naar zijn in ieder geval. Het boek is enkelzijdig bedrukt, daardoor geschikt voor allerlei materialen. Het papier voelt wat dun aan, dus ik ben erg benieuwd of het echt diverse materialen aan kan.
Er staan 42 kleurplaten in en Cindy heeft een filmpje gemaakt van haar mooie boek.
It is a book on A4 paper format and the cover page appealed to me directly. If I would have seen this book in a shop, I would have at least been very interested in it. The colouring pictures are printed on one side only, which makes it appropriate for all materials. The paper is a bit thin though, so I was curious to know if it really could handle all different materials.
The book contains 42 colouring pictures and Cindy has made a video of her beautiful book.
https://www.youtube.com/watch?v=8YxCsmXMaok
Ik begin de eerste kleurplaat met een achtergrond van kleurpotlood. Hier heb ik Faber Castell Polychromos voor gebruikt. De roze en paarse lijnen heb ik gedaan met Stabilo 68, en die kleuren echt lekker op dit papier. Heel egaal is het geworden. Op de achterkant zie ik wel dat het iets doordrukt, maar omdat het enkelzijdige platen zijn is dit geen probleem.
I started the first colouring picture with a background of colouring pencils. For this, I used the Faber Castell Polychromos. For the pink and purple lines I used Stabilo 68, which are really pleasant to use on this paper as the result is very smooth. On the backside I saw that the Stabilo markers had blotted a bit, but because the colouring pictures are printed one-sided this causes no problem.

Horse 06

Voor de tweede plaat kies ik voor aquarelpotloden van Caran D’ache en Faber Castell. En dat gaat ook goed op dit papier. Als je niet teveel water gebruikt en niet te vaak over hetzelfde stukje heen gaat met je penseeltje dan gaat het goed op dit papier. Het kan een beetje gaan bobbelen maar als het droog is zie je daar niets meer van. Voor de wolken heb ik softpastels van Faber Castell gebruikt.

For the second colouring picture, I choose aquarelle pencils of the brand ‘Caran d’Ache’ and ‘Faber Castell’. This went really well either, but      you should not use too much water and not use your paintbrush over the same section numerous times on this paper. It’s possible that the paper will show some blobs initially, but when it has all dried up this will not be visible anymore. For the clouds I used the Faber Castell’s softpastels.

Horse 005

Bij de derde plaat wil ik eens testen of het papier ook het blenden aan kan met geurloze terpentine.
Ik heb voor de plaat Caran d’ache Pablo’s gebruikt en op sommige stukjes de geurloze terpentine.
For the third colouring picture I wanted to test if this paper could support blending with odourless white-spirit.
I used for this colouring page the Caran D’ache Pablo’s and one some places the odourless white-spirit.

Horse 04

En eigenlijk terwijl ik dit review zat te schrijven, besloot ik er toch nog één te doen, met markers dit keer. Ik heb de Spectrum Noir markers nog niet ze heel lang, en ik zit nog in een oefen fase.
Je kan met markers in dit boek werken, maar leg wel een stapeltje papier tussen, want het drukt het heel erg door. Ik weet dat je met alcohol markers niet in kleurboeken kan werken, maar ik wilde het gewoon proberen.
Actually when I was writing this review, I decided to make another colouring picture, now using markers. I don’t own the Spectrum Noir markers for a long time and I’m still discovering them.
You can use the markers in this colouring book, but to make sure you should put a small pile of normal printing paper between the pages because they blot enormously. I am aware of the fact you can’t use alcohol markers in colouring books, but I just wanted to give it a try.

Horse 02   Horse 03

Zo zie je maar hoe je je kan vergissen in het papier .. ik dacht dat het dunne papier dit soort dingen niet aan zou kunnen, maar niets is minder waar.
Dit boek is geschikt voor iedereen, of je nu net begint met kleuren of wanneer je al een langere tijd aan het kleuren bent. Hieronder heb ik nog twee platen die ik al had ingekleurd op eigen papier.
This shows how my impressions of the paper that is used were wrong. I thought that the thin paper wouldn’t allow all these different materials, but nothing could be further from the truth.
This book is suitable for everyone, for beginners or for more advanced colourists.
Below you’ll find two other colouring pictures that I had already coloured on my own printing paper.

Horse 01   Horse 09

Het boek is te koop op alle Amazon’s en kost tussen de 10 en 11 euro.
The book is available on all Amazon’s and the price ranges from 10 to 11 dollar.

ISBN -10: 1523394188
ISBN -13: 978-1523394180
Neem eens een kijkje op de facebook pagina van Cindy Elsharouni :
You can take a look at the Facebook page of Cindy Elsharouni :
Adult Coloring Books By Selah Works
Selah Works
Kleuren voor volwassenen facebook groep
Kleuren voor volwassenen facebook like pagina
Kleurvolwassen.nl
Karin’s kleurplaten en andere bezigheden

Wij bedanken Karin voor haar tijd en inzet bij het opstellen van deze review en Eileen voor de vertaling.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

2 gedachtes over “Review “The amazing world of horses” by Cindy Elsharouni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s