GDG Workshop “How do I do what I do….Gems”

GDG Workshop “How do I do what I do….Gems”

img937_wm

Gems….. jewelery, stones, gems….. the new invasion in the world of adultcoloring. So I have to do a try too. This is my second drawing I did like gems….my way of gems, don’t forget, there are many other ways to color gems! I will show you step by step how I colored this drawing.
Juwelen….. als juwelen, als stenen, als edelstenen… de nieuwe rage van inkleuren die het volwassenenkleuren gaat veroveren. Dat moet ik dus ook gaan proberen. Het is mijn tweede tekening die ik als “edelstenen” heb ingekleurd…. vergeet niet, mijn manier van kleuren hè, er zijn nog vele andere manieren hoor! Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik heb ingekleurd.

I will color with waxbased Prismacolor Premier Pencils, Da Vinci Pencil (I love the turqoise color, of the best low budget pencils I have from Action), a blenderpencil, also Prismacolor Premier and a fullblender pencil Caran d’Ache.
Ik ga kleuren met Prismacolor Premier potloden op wasbasis, Da Vinci turquoise, een Prismacolor premier blenderpotlood en het fullblenderpotlood van Caran d’Ache.
img924_wm img925_wm img926_wm
I just color smooth and light, because I know that i will use a blenderpencill and the white color. So for me it’s not needed to use more of my pencil than I just do. I start with the darkest color purple on the edges, over that I color 3 layers of purples…. every time a lighter color. As you can see I leave a white spot in the “gems”. In the middle I use some of my turqouise color…. still leaving a white spot.
Ik kleur maar heel lichtjes op het papier, waarom, omdat ik weet dat ik met wit potlood en blenderpotlood ga werken. Dan is het voor mij niet nodig om potlood dik aan te zetten, zonde! Ik start met de donkerste kleur paars aan de randen, waarover ik steeds lichtere kleuren paars aanzet, in 3 lagen…. steeds een lichtere kleur. Zoals je ziet laat ik ook een witte “vlek” open. In het midden gebruik ik ook mijn turkooise potlood, wel nog steeds een witte cirkel.
img927_wm img928_wm
Than I will grab my blenderpencils and blend all the colors to the middel…accept that white spot…its only a small spot left. After I did my blenderjob, I use my white pencil to give the white spot some “light”… the glow on my gem…….
Dan pak ik mijn blenderpotloden en meng alle kleuren naar het midden toe, nog steeds een klein wit vlekje overlatend…. Na het blenden pak ik mijn witte potlood om dat vlekje te accentueren, iets groter dan het witte vlekje zelf… de “glans” op mijn edelsteen….
img929_wm img930_wm
To give just a little bit more color in my “gems” in the middle, I also use a pink-purple color, just to make a difference. The inlay gems are 4 colors of green and 2 turqouise. I like to “color in front” before I start with blending, because there will be a feeling of “coming alive of your gems”.
Om iets meer kleur te krijgen en om een verschil te maken in de buitenring met de binnenring, voeg ik een roze-paarse kleur toe. The ingelegde stenen als contrast met 4 tinten groen en 2 kleuren turkoois. Ik hou ervan om ïn voren te kleuren” zodat met het blenden het gevoel ontstaat voor mij, dat alle edelstenen ineens tot leven komen.
img932_wm
To bring your gems alive, you also can make some “scars” on your gems, I used a dark sharpend pencil, a dark green and a dark purple. Now the look lik gems for me!
Om je edelstenen tot leven te brengen, kun je “adertjes” tekenen met een goed geslepen potlood, een donkergroen en donkerpaars potlood in mijn geval. Voor mij worden het al echte edelstenen!
img933_wm img934_wm
The rings and the spaces between the gems, I fill with the turqouise colors and some greens. ofcourse I blend the colors together.
De ringen en de ruimtes tussen de edelstenen, kleur ik in met de turkooise tinten en wat groen waarna ik ze meng met het blenderpotlood.
img936 dpi 600_wm
With my Caran d’Ache Pablo gold and copper, I colored the scalloped edges, to give it a little “Antique” look. I used a Posca Uni Pen to make the white shiny accents on the gems…. 
Met Caran d’Ache Pablo goud en koper mengen, heb ik geprobeerd mijn geschulpte rand een antiek look te geven. Voor de witte “glans” heb ik de Posca Unipen gebruikt.

I hope you liked the way I color my gems, and yes I will try more….. to make better gems…or do I have to say, different gems, because I am very happy with this result!
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad, aan de manier waarop ik mijn edelstenen heb ingekleurd. Natuurlijk ga ik meer oefenen om betere edelstenen in te kleuren, of moet ik zeggen, meer verschillende soorten edelstenen inkleuren, want ik ben hartstikke tevreden met dit resultaat!

Don’forget to join our GDG FB group, or look at Amzon.com, Amazon.de for our gorgeous adultcoloringbooks!

Colorfull regards to all of you….. Johanna Ans and team Global Doodle Gems

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s