Review – Faber Castell Pastel Potloden

In samenwerking met Faber Castell & Goedkoopstehobby.nl hebben wij een review voor jullie geschreven over de Faber Castell Pastel potloden.

IMG_7944

Kijken jullie mee?

Wij hebben het blik van 60 stuks ontvangen dus hiermee heb je direct alle kleuren die er van de Pitt Pastel potloden te vinden zijn.

IMG_7945 IMG_7946

Het blik bestaat uit 2 lagen en ik persoonlijk vind het altijd heerlijk om nieuwe potloden uit te pakken. De geur en alle kleuren die mooi een rij liggen, ik hou er van!

Informatie over de Pitt potloden;
Pastelpotlood van hoge kwaliteit met extra dikke houder (ø 4,3mm). Vetvrij en volledig wisbaar, maar moet wel gefixeerd worden. De in totaal 60 kleuren zijn hooggepigmenteerd, hebben een grote kleurkracht en bezitten een even uitstekende lichtbestendigheid als kleurstabiliteit bij het fixeren. Geschikt voor lijnen, arceringen, fijn verfverloop, maar ook voor vlakmatig tekenen. De potloden kunnen alleen met een mesje gepunt worden.

Uiteraard kun je pastelpotloden wel met een puntenslijper slijpen echter niet met elke. Wij raden dan ook de Dahle 133 aan.

IMG_8456 IMG_8457

Zelf werk ik sinds kort met de pastelpotloden en het was voor mij dan ook een nieuwe ervaring. Ik heb de randjes aangezet met het potlood en werk het daarna uit met een droge doezelaar.

Je merkt echt dat dit een soort “krijt” is het voelt echt heel anders dan gewone potloden op je papier.

IMG_7942 IMG_7943

Je ziet dat het mooi vervaagd naar binnen toe en zo kun je dus helemaal mooie effecten creëren met deze potloden.

IMG_7947 IMG_7948

Ik raad aan om per kleurtint een aparte kant van je doezelaar te gebruiken want anders ga je de kleuren door elkaar mengen.

IMG_7949 IMG_7950

Wat kleuren deze potloden ontzettend gaaf! Het is wel echt even oefenen hoor maar als je dan eenmaal de smaak te pakken hebt kun je niet meer stoppen.

IMG_8281 IMG_8283

De grotere oppervlakken heb ik met mijn vingers uitgewerkt en ook dat werkt zeer fijn met deze potloden.

Wat een super fijne pastelpotloden zijn dit! De kleurafgifte is erg goed, mooie heldere kleuren en deze zijn zeer goed uit te werken met een doezelaar of zelfs gewoon met je vingers!

Goedkoopstehobby.nl heeft een mooie aanbieding voor de potloden, klik hier om deze te bekijken. Is het hele blik boven je budget? De potloden zijn ook los te bestellen, klik dan hier.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s