GDG Workshop deel 2 MrEnd “Hoe kleur ik een tekening in van MrEnd”

To remind you, which book it is…I first show you the cover spread and of course the flip through….

Om jullie geheugen even op te frissen… eerst de coverspread  en de binnenkant van het boek….

Geometry Flow-MrEnd

I start with a small story… In the first place when you see this difficult and detailed drawings you have to keep in mind, that MrEnd is an black & white artist. For him the art is totally finished. Instead of colors he uses lines, pattern and small figures to fill in his drawing… that is the way he colors! We have to try to see the bigger patterns…an example: a tooth wit a lot of details, we can see that as a white tooth, so color it that way…. his lines, could be our shades. I show you a lot of step by step pictures to let you see what I mean…. I will use the same drawing for coloring as I used for the workshop: How to draw your own MrEnd”

Ik begin eerst met jullie iets te vertellen…. Om te beginnen is het belangrijk te beseffen dat dit gedetaillerde werk het eindproduct is van MrEnd, hij is een zwart-wit artiest. In plaats van kleuren gebruikt hij lijnen, patronen en kleine figuurtjes om zijn werk tot leven te brengen, het zijn zijn “kleuren” zeg maar…. een voorbeeld: een tand met heel veel details, kun jij gewoon “leren” zien als een geheel witte tand, en die dus ook zo inkleuren…zijn details kunnen jou schaduw zijn. Ik zal jullie met behulp van heel wat foto’s laten zien wat ik bedoel. Ik gebruik dezelfd plaat als die ik gebruikt heb voor de workshop: “hoe teken ik mijn eigen MrEnd”

Freebee van MrEnd, print to try out your own coloring!
Mr.End

I choose the same colorpallet as my colored drawing I made, because that feels safe, I know those colors for now. I will color with Stabilo 68 and a Sakura Metallic Gelpen Gold
Ik kies voor hetzelfde kleurenpallet dat ik gebruikte voor mijn eigen tekening, gewoon omdat dat veilig voelt, die kleuren ken ik nu! Ik ga kleuren met Stabilo 68, en de gouden Sakura Metallic gelpen
20151206_103532
Do you recognize the lines on the left ppicture….which I “borrowed” from the right drawing? You can see them a little bit because of the use from alcoholmarkers to color my MrEnd drawing. But let us start coloring….
Herkennen jullie de lijnen op de linkerfoto, die ik “geleend” heb van de rechtse tekening? Je ziet ze een beetje omdat ik met alcoholmarkers heb ingekleurd. Maar laten we maar eens beginnen met inkleuren….
20151206_103923 20151206_104342
As you can see, I fill in with 1 color, after that, I use some others to make accents. You can use the lines to fill in, or give it a shade…
Zoals je ziet, begin ik met 1 kleur, daarna zet ik met andere kleuren accenten aan. Je kan precies inkleuren, maar ook de lijnen als schaduw gebruiken…
20151206_104440 20151206_104755 20151206_105751 20151206_110336
I colored the tooth light grey in the first place, after that I used some of MrEnds lines to detail. Also there are lines that I don’t even give an extra color, because they already fit in my idea!
Ik heb de tanden in het geheel lichtgrijs gekleurd, daarna wat van MrEnds lijnen ingekleurd voor accent. Ook zijn er lijnen die ik helemaal niet extra bewerk, omdat ze zo al passen bij mijn beeld!
20151206_110512 20151206_110727 20151206_111441 20151206_115211
That was the lower part of the drawing, now I will start above. I just start to fill in some spaces with only light grey, after that I will use other colors to give more depth or color…. i also wnat my over all picture to be “nice”, not an evil drawing to color!
Dat was het onderste deel van de tekening, nu ga ik naar boven. Ik begin met een aantal vlakken in te kleuren met de lichtste grijs, om er daarna met kleur extra diepte aan te geven… ook wil ik dat mijn plaat er “vriendelijk”, en niet boos uit komt te zien.
20151206_121654 20151206_122251
Next stage in this gorgeous drawing, I really love to color this kind of drawings, because it puts me over an edge to!
Volgende level in deze prachtige tekening, ik hou ervan om dit soort platen te kleuren, het leert mij ook over mijn kleurgrenzen te gaan!
20151206_133102 20151206_133909
Almost there, I am very proud of my coloring, because there is no “perfect”! Its only perfect when you had fun, learned something about yourself and your coloringskills. Every new coloring will be better than what you did before, its how you look at your own work, and to you inner child!
Bijna klaar, en ik ben erg trots op mijn werk, omdat er geen “perfect” is. Het is alleen perfect als je plezier had aan wat je deed, iets hebt geleerd over jezelf en je werk. Ieder nieuwe plaat die je inkleurd is beter dan de vorige, het gaat er om hoe je kijkt naar je eigen werk, en naar je innerlijke kind!
20151206_135415 20151206_140451
And this is the end of my MrEnd coloring, the end of the MrEnd coloring workshop. I hope I learned you something, give you some confidence to color this book yourself! I show you all 3 pictures, the colored drawing, and the drawing I made, also colored!
En dit is dan het einde van mijn MrEnd kleuren, en het einde van de MrEnd kleurworkshop. Ik hoop dat ik jullie iets heb geleerd, je wat vertrouwen heb gegeven dat jij dit ook kan. Ik laat je alledrie de werken zien die ik maakte van 1 tekening!
20151206_140502
Colorchallenge 20151206_140520

Geometry Flow: Global Doodle Gems presents Geometry Flow by Mr. End
Coloring book by Mr. End, Global Doodle Gems presents Geometry Flow by Mr. End, a new concept of coloring with added tracing possibilities to expand your experience and offer you creative possibilities beyond just coloring….. this book is divided in 3 collections of 12 pieces first collection is Voice of the Feminine Spirit, the second collection is the 12 signs in the Horoscope and finally the Goodfellas collection… prepare yourself for an epic coloring journey into the universe of Geometry Flow …  Click on pic to shop now !

Colorfull greetings from Johanna Ans and team Global Doodle Gems voor Kleurvolwassen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s