“ Kleurrijk” deel 1 – Marie-José Mol

2  1

Introductie
Mijn naam is Marie-José Mol, ik ben 59 jaar en heb een atelier in het Gelderse Winssen. Ik maak al jaren professionele aquarellen en van enkele daarvan zijn kleurplaten gemaakt,
die ik de komende weken graag wil delen met kleurliefhebbers.
Ik laat me graag inspireren door natuurlijke aspecten. Het kan een klein onderwerp zijn, een paardenbloem of een vlinder, de andere keer een stilleven, bruidsboeket, landschap of portret.
Momenteel werk ik aan een serie aquarellen met een industrieel karakter. Ook vind ik het een uitdaging om kleurplaten te maken van aquarellen die ikzelf gemaakt heb.
Ik schilder al mijn halve leven. Niet uit hoogdravende motieven, maar gewoon omdat ik mooie onderwerpen wil vastleggen op aquarelpapier. Met plezier werk ik aan deze herkenbare onderwerpen, soms in pasteltinten, de andere keer met wat meer kleur. Mede door ervaring en kritische blik krijg ik met regelmaat opdrachten voor b.v. het aquarelleren van een bruidsboeket of woonhuis. Daarnaast breng ik mijn enthousiasme over op anderen d.m.v. gerichte cursussen en workshops die zowel binnen, als op een buitenlocatie gegeven kunnen worden.

Via Facebook pagina Atelier de Mollenwaard houd ik u op de hoogte van cursus, workshops, exposities en de actuele ontwikkelingen rondom mijn aquarelwerk.
Onder de knop “Notities” kunnen liefhebbers praktische teken- en schilder tips vinden.
In het fotoalbum van Atelier de Mollenwaard wordt iedere week een nieuwe kleurplaat toegevoegd. In het fotoalbum van Kleuren voor Volwassenen voegen wij de ingekleurde platen toe.

Mailen kan naar kleurenvoorvolwassenen@gmail.com ovv: Kleurrijk/Marie-José. Uiteraard mogen jullie hem ook zelf in de desbetreffende map plaatsen.(graag met weeknummer erbij)

Uitleg
Marie-José :  Kleurvolwassen.nl heeft mij gevraagd of ik er iets voor voelde om mijn kleurplaten aan een breder publiek te  laten zien, want het is een populaire bezigheid om als ontspanning tekeningen in te kleuren. Ik wil hier graag aan meewerken.
Er zijn veel kleurplaten met een duidelijke lijntekening zoals b.v. mandala en geometrische vormen.
Ik heb afbeeldingen gemaakt waarbij meer diepte te zien is door de grijswaarde. Zo zijn schaduwpartijen in deze tekeningen herkenbaar
en kan er op een andere manier gekleurd worden met kleurpotlood, -krijt, markers of gel stift.
De afbeeldingen zijn bewerkt naar eigen aquarellen, natuurlijk kun je hem inkleuren met je persoonlijke voorkeur,
maar mocht je wat inspiratie nodig hebben, dan kun je de originele aquarel terug vinden op Facebook pagina Atelier de Mollenwaard

Herfstkrans kleurplaat
De onderwerpen gaan met de seizoenen mee en daarom leek het mij toepasselijk om als eerste deze herfstkrans kleurplaat te laten zien.
Aan het eind van de zomer maak ik graag wat decoratieve kransen voor in huis. Ik heb er al verschillende gemaakt met gedroogde hortensia, papaverbollen, grassen, e.d. Deze kransen drogen een beetje kleurloos op en veranderen dan langzaam in een groot stofnest.
Hoe heerlijk kleurrijk zijn dan de kransen voor buiten. Vuurdoorn bessen, appeltjes, zaadbollen, vlier en ander vers buiten pluk spul lokken veel vogels naar je tuin. De levensduur van zo’n krans is echter een heel stuk korter. Daarom heb ik deze krans laten poseren voor een aquarel en ingelijst achter glas (50 x 50 cm.) Aan de muur kun je er veel langer van genieten.”

Het staat vrij om deze herfstkrans kleurplaat te downloaden en deze andere manier van inkleuren eens te proberen.

“Ik wens jullie veel kleurplezier.”

Kleurplaat herfstkrans

Omdat het de eerste keer is krijgen jullie als cadeau nog een plaat met de titel: “ een beetje verscholen, maar in onze omgeving gelukkig nog wel te vinden, een nostalgisch Gelders boerderijtje.”

Kleurplaat boerderij

Kleurrijke groeten,

Marie-José & Kleurvolwassen

Copyright ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s