Workshop Intuitief-Kleuren

Intuïtief-kleuren is een plek waar workshops kleuren, workshops intuïtief-kleuren en 1-op-1 sessies worden gegeven.

unnameddS

De workshop kleuren geef ik op zorgboerderijen en andere zorginstellingen. Maar natuurlijk kan je ook een workshop kleuren geven of bijwonen omdat je het gewoon leuk vind om gezamenlijk met een stel vriendinnen gezellig een middag te kleuren.

unnameds

Workshop intuïtief-kleuren en de 1-op-1 sessies worden gegeven voor zowel volwassenen als kinderen met een beperking. Maar ook voor diegene die niet lekker in hun vel zitten, een burn-out heeft of veel in het hoofd zit en geen rust kan krijgen. Bij intuïtief-kleuren ga ik net een stapje verder, hierbij gaan we kijken waarom je een bepaalde kleur kiest. Kleuren is een creatieve manier om te communiceren. Alles wat je kleurt vertelt iets over je zelf. Wat houd je bezig (bewust of onbewust), wat vind je moeilijk of juist niet, wat heb je nodig? Als je het niet prettig vind om dit in groepsverband te doen kan je kiezen voor een 1-op-1 sessie.

De 1-op-1 sessie is bijvoorbeeld ook heel fijn voor kinderen uit het autistisch spectrum. Ze worden dan niet van buitenaf geprikkeld en vinden hierdoor het stukje rust wat ze zo nodig hebben.

Kleuren geeft rust, harmonie en evenwicht. Kleuren bevordert de concentratie en stimuleert de creativiteit. Het helpt kinderen hun energie te bundelen. Ze worden rustiger, werken ontspannen en kunnen zich beter verdiepen in een activiteit.

unnamed

Hoe gaan we te werk tijdens een workshop intuïtief-kleuren.

Om intuïtief te kleuren hoef je helemaal geen ervaring te hebben. Mooi en goed is niet van belang. Het is jouw unieke werk, dus is het goed.

We beginnen met een korte meditatie waarna je een inspiratiekaartje mag trekken die mag je lezen en vertellen wat de tekst met je doet. Je trekt niet voor niets deze kaart. Met dat gevoel gaan we kleuren, laat je daarbij meenemen door de muziek. Tijdens het kleuren kunnen er emoties los komen. Ga hier niet tegen vechten, laat je emoties de vrije loop gaan. Er mag gelachen en gehuild worden, met respect voor elkaar natuurlijk.

Kies je kleuren intuïtief, kleuren die jou op dat moment aanspreken en waar je behoefte aan hebt, die jij mooi vindt en waar jij je het prettigst bij voelt.

unnamedd

In deze drukke tijd is het goed om af en toe eens afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en tijd te nemen voor jezelf. Het kleuren heeft een helende en rustgevende werking op het totale functioneren. Het is een krachtige methode om stress te overwinnen en contact te maken met je diepere zelf.

Even lekker ontspannen, samen zijn, je denken even minder actief laten zijn, rust in je hoofd, creatief bezig zijn, tijd voor jezelf, rust in je hoofd. Het antwoord op vragen waar je wellicht mee zit, maar vooral tijd en ruimte voor JOU, daar draait het om.
Kleuren is een creatieve manier om te communiceren. Alles wat je kleurt vertelt iets over je zelf.
Wat houd je bezig (bewust of onbewust), wat vind je moeilijk of juist niet, wat heb je nodig?
Kleuren drukken je diepste gevoelens, inzichten, je lichamelijke gewaarwordingen uit. Het analyseren van de betekenis van kleuren helpt je om de boodschappen die door je onbewuste worden verzonden te begrijpen.
Al kleurend laat je zien wat er innerlijk bij je leeft. Het onderbewuste deel van jezelf komt naar boven en wordt zichtbaar in de tekening.

unnamedfd

Ik begeleid je door je een plek te bieden waar dit kan, met de veiligheid en alles wat je daar verder voor nodig hebt. Een luisterend oor, een goed gesprek, een inspiratie kaart, een (prikkelende) vraag hier of daar om je in je proces te begeleiden, of gewoon de stilte zodat je helemaal in jezelf kunt zakken..

Na het kleuren bespreken we wat deze workshop met je heeft gedaan, je kan op de kleurenkaart kijken wat de betekenis is van de kleuren die je gebruikt hebt. Waarom kies je een bepaalde kleur? Soms heb je de voeding van die kleur nodig om b.v. rust te ervaren, maar soms gebruik je een kleur om bepaalde dingen te verwerken.

voor informatie of opgeven van een workshop
website: intuïtief-kleuren
emailadres: info@intuitief-kleuren.nl

Copyright ©

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s