Gastreview – Zendala van Susanne Schaadt – Door Sabine

Van Uitgeverij Deltas ontvingen wij het kleurboek/doe boek Zendela. Vandaag willen wij deze graag met jullie delen!

11741735_855032907879421_423366835_n   11733517_855032934546085_102117201_n

Maar eerst laten we zoals altijd de binnenkant van het boek zien.

Op de omslag van het boek staat het volgende:
De fascinatie van de mens voor mandala’s is al heel oud. De ronde oervorm schept door zijn harmonische indeling en concentrische opbouw een grote rust en orde. In dit boek wordt deze rustgevende kracht versterkt door de combinatie met Zentangle, een ontspannende tekentechniek waarbij streepje na streepje eenvoudige, herhalende patronen worden getekend. Zendala, ofwel met Zentangle opgevulde mandala’s tekenen, is niet alleen leuk om te doen, maar werkt ook heel ontspannend. Concentreer je op het tekenen van de afzonderlijke lijnen en je zult zien hoe die in mooie, decoratieve mandala’s veranderen. En onthoud: bij Zendala is er geen goed of fout! Het enige wat telt is dat je alles even kunt loslaten en in een creatieve flow terecht komt.
Het tekenen van zentangles doe ik zelf al enige tijd, maar met het maken van een zendala had ik me nooit eerder bezig gehouden. Dus vond ik het dan ook erg leuk dat ik door Kleuren voor Volwassenen werd gevraagd om een review van dit boek te maken, en zo te ontdekken hoe je een zendala tekent.

In het boek staat stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een prachtige zendala kunt maken. Er wordt o.a advies gegeven over tekenmateriaal, het gebruik van kleuren en tevens staat het boek bordevol met zentangle patronen. Ook staan er sjablonen van mandala’s in die je kunt kopieren, zo heb je dus al de basis van een zendala … erg handig als je een beginner bent.
1  2

3. (2)  3
Ik ben mijn eerste zendala begonnen met een passer en lineaal en heb een voorbeeld uit het boek gevolgd , ik heb daar een potlood en zwarte 0.4 fineliner voor gebruikt. Ik heb naar eigen inzicht een paar kleine aanpassingen aangebracht in de patronen.
4   5

6
De volgende zendala is op de natuur geinspireerd. Een boom is een mooi symbool voor leven en kracht. Bij het maken van deze zendala heb ik behalve een zwarte ook diverse groene fineliners gebruikt. Door de groentinten oogt de boom harmonisch.

7   8

Tot slot heb ik voor een iets ingewikkeldere zendala gekozen, de buitenste lijnen van deze mandala zijn niet erg makkelijk. Ook deze zendala is weer opgevuld met diverse zentangle patronen, maar ook is er bewust voor gekozen om gedeelses wit te laten zo wordt het geheel wat luchtiger. Door het gebruik van kleur wordt de aandacht naar het midden van de zendala getrokken.

In het boek staat dat bij de zendala niet de voltooide tekening het belangrijkste is maar het meditatieve tekenproces. Het te bewandelenden pad is hier het doel. En dit kan ik beamen, het tekenen van een zendala geeft mij ook de rust en ontspanning net als kleuren doet.
Ik vindt dit boek echt een musthave voor een ieder die net als ik dol is op het tekenen van zentangles. Maar ook een beginner zou prima overweg kunnen met dit ontzettend leerzame boek. Ik heb ervan genoten, en zal zeker dit boek regelmatig ter hand nemen om nieuwe inspiratie op te doen.

Wil je het boek Zentangle bestellen dat kan klik hier om hem te bestellen voor € 14.95 .

Wij bedanken Sabine voor haar tijd en inzet bij het maken van deze review!

 

Deze review bevat product(en) die door Uitgevers ter beschikking is gesteld,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Een gedachte over “Gastreview – Zendala van Susanne Schaadt – Door Sabine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s