Gastreview – Hartenkleuren – Door Sabine

Van Ellen Wolters ontvingen wij het kleurboek Hartenkleuren, Wij hebben Sabine gevraagd er een review over te schrijven.

11715899_1089080861121588_1494009348_n

Hieronder schrijft ze haar bevindingen maar natuurlijk laten wij jullie eerst de binnenkant van het boekje zien.

Kleuren vanuit je hart staat er op de omslag van het kleurboek Hartenkleuren van Ellen Wolters, en dit is precies wat ik heb gedaan. Ik had de keuze uit twaalf illustraties, allemaal met het thema ‘harten’. Ik heb voor de drie platen gekozen die mij het meest aanspraken, en heb deze ingekleurd met kleuren die ik het er beste bij vond passen.
1. (2)  2. (2)
Deze plaat in zentangle stijl heb ik gekleurd met de koh-i-noor polycolour kleurpotloden, het papier is erg glad, dit is wel iets waar ik erg aan moet wennen. Naar mijn idee gaat het mengen van de kleuren niet heel erg goed, maar misschien is dat persoonlijk. Ik vond het in ieder geval niet heel fijn kleuren.
3. (2)  4. (2)
Mijn tweede keuze uit het boekje was een mandala, deze heb ik ingekleurd met de Stabilo 68 viltstiften in verschillende blauwtinten. Dit kleurde een stuk fijner dan de kleurpotloden, de stiften gleden soepel over het papier. De stiften drukken wel wat door op de achterzijde, maar gelukkig is dit kleurboekje voorzien van enkelzijdige bedrukte bladzijdes zodat je ze allemaal kunt benutten met elk soort kleurmateriaal. Dit is ideaal, net zoals de ringband in het boekje trouwens.
5. (2)  6. (2)
De laatste illustratie is ook een zentangle plaat, dit keer wilde ik mijn Tiger Twin markers uitproberen.
Deze zijn op alcoholbasis en drukken vrijwel altijd door op normaal papier, zo ook op dit papier maar dit was te verwachten omdat dit met de viltstiften ook al het geval was. Met een vel papier ertussen tijdens het inkleuren is er geen gevaar op doordrukken naar de andere onderliggende bladzijde. Het inkleuren van de illustraties met deze markers in dit boekje is verreweg favoriet bij mij. Het resultaat is erg mooi, de inkt vloeide niet uit en droogde mooi, egaal op. Ik heb wel met de fijne punt van de marker gekleurd, de andere dikke kant is minder geschikt, daar zijn de lijnen te dun voor.

Mijn conclusie is dat Hartenkleuren een heerlijk kleurboek is om met viltstift en/of alcoholmarkers in te kleuren. De illustraties zijn mooi en doen lief aan met al die hartjes … vast en zeker ook getekend vanuit het hart door de maakster Ellen Wolters.

Wil je het boekje Hartenkleuren bestellen dat kan op de site van Ellen Wolters. Klik hier om hem te bestellen voor € 4.95 excl verzendkosten. Het is ook in pdf bestand te verkrijgen dan is de prijs 3.95.

Wij bedanken Sabine voor haar tijd en inzet bij het maken van deze review!

Ook van Ellen Wolters haar hand 2 leuke kinderboekjes bij de Aldi voor maar €1.19

11536114_1077857925577215_3359899028863834728_n

En bij de Big Bazaar 3 hele leuke mandala boekjes voor maar €1.49 per stuk per 2 zijn ze €2.50.

 

Deze review bevat product(en) die door Uitgevers ter beschikking is gesteld,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

3 gedachtes over “Gastreview – Hartenkleuren – Door Sabine

  1. 9636wen zegt:

    Bedankt voor je mooie review,Sabine. Ik kan de boekjes helaas niet vinden bij de Aldi en de Big bazar .Ga ze zeker kopen, Dat Hartenkleur boek is erg mooi. Die staat op mijn verlanglijstje .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s