Gastreview – Alice in Wonderland – door Debby

Nogmaals bedankt voor het beheer van deze pagina, dankzij hen heb ik het prachtige kleurboek “Alice in Wonderland” gewonnen. Zelf zou ik er niet zo snel opkomen om dit boek te kopen, wat onwijs jammer is en eigenlijk een verkeerd idee, want het is een prachtig boek. Welk meisje wil nou niet een eigen verhaal inkleuren?!

alic

Vol spanning bekeek ik het boek, naast de prachtige platen om in te kleuren staat ook het hele verhaal van Alice in Wonderland in het boek.

Het enige jammere is dat het in het Engels is, waardoor ik het niet kan voorlezen aan mijn kinderen (ja, vertalen is de enige optie). Nadat ik het boek een paar dagen had laten liggen, ben ik er dan toch maar in begonnen.

Het boek heeft 64 pagina’s met op iedere pagina een grotere, een kleinere of soms zelfs 2 illustraties om in te kleuren. Zelf heb ik gekozen voor een illustratie, waarin ik meerdere technieken kon testen. Het boek is niet geschikt voor stift, omdat de bladzijden hiervoor te dun zijn. Dus ik heb deze met potlood getest.

IMG_6519 IMG_6520

Het papier is heerlijk om te kleuren, je kunt er goed mee doezelen en ook met krijt werkt het boek supermooi. zelf kleur ik met Derwent colorsoft en deze potloden glijden dan ook over dit papier. Je hoeft weinig druk uit te oefenen om een mooi resultaat te krijgen. Wat ik persoonlijk ook wel leuk vind aan dit boek is, dat niet alle lijnen even duidelijk zijn. Dus je kunt je eigen fantasie ook nog goed gebruiken.

IMG_6521

Het eindresultaat was een mooie invulling van Alice op de teaparty. Zelf ben ik niet zo goed bekend met deze film, dus heb dan ook een voorbeeld opgezocht voor de kleuren. Het lijkt mij helemaal een uitdaging om ooit een plaat in te kleuren in totaal andere kleuren, maar of ik dat durf, daar denk ik nog even over na.

Het Alice in Wonderland kleurboek is te bestellen in de webshop van Kleuren voor volwassenen voor €6,95 inclusief verzendkosten. Klik hier om hem te bestellen.

Wij bedanken Debby voor haar tijd en inzet bij het maken van deze review!

Deze review bevat product(en) die door Uitgevers ter beschikking is gesteld,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright ©

Een gedachte over “Gastreview – Alice in Wonderland – door Debby

  1. Anneke van Dijken zegt:

    Dat lijkt me een hele mooie kleurboek, ook omdat ik het verhaal wel ken.
    Heb onlangs het boek over de echte Alice gelezen waarnaar de personage Alice is vernoemd.
    Helaas had de echte Alice niet zo’n leuk leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s